Jalat maassa - pää pilvissä!

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Uskomuksia terveydestä

Uskomuksia terveydestä


Viimenen vuosi on kääntänyt omia uskomuksia päälaelleen..Ravinnon, liikunnan, ihmissuhteiden, tunteiden ja ajatustenkin suhteen.

Reilu vuosi sitten liikuntani koostui lähinnä kuntosalista, ja työmatka kävelyistä. Treenit oli vähän sillä mentaliteetilla että ”no pain no gain” ja jossei irvistä ei oo tehny tarpeeks kovaa. Tein helposti treeneistä pakkomielteen, treeniä vaan ei voinut jättää väliin. Ruokavalio oli tuolloin perus kana-maitorahka-lighttuote painotteinen, kuitenkin että proteiinia joka aterialla ja olin varmaan jonkun grammamääränkin laskenut  Lihakset oli sellaiset tulehduksesta vähän pullottavat, vatsa pömppö ja turvonnut , väsytti jatkuvasti ja iho oli huonossa kunnossa.

Kävin pitkästä aikaa pelaamassa salibandya, eikä nopeutta ollut enää lainkaan, hermosto niin sekasin, ettei viestit kulkeneet.) Mun ratkaisu oli alkaa treenaa spurtteja TÄYSIIIIII, joka sitten sotki hermostoa entisestään. Harjottelu oli siis ns. anaerobista(ilman happea tapahtuvaa harjoittelua) . Vauhtikaan ei juurikaan koventunut. Stressasin siis elimistöä kovalla treenillä, ja söin prosessoitua ja kehoa tukkivaa ruokaa.

Kerron seuraavassa vanhoja uskomuksiani liikunnasta ja ravitsemuksesta ja annan niille nyt uudet vastineet, jotka olen opiskelun ja kokemuksen kautta huomannut toimivaksi ja hyväksi 

Kalsiumia saa vain maidosta! – Itseasiassa perusprosessoitu rasvaton maito kuluttaa enemmän kalsiumia kehosta kun pystyy hyödyntämään. Pästöroitu ja homogenoitu maito on väriltään harmaata,joka värjätään taas valkoiseksi että joku erehtyisi sitä maidoksi luulemaan. Kalsiumia saat luonnollisista vihreistä, ei tunnetta eläimillä osteoporoosia vaikka esim. gorilla syö lähinnä lehtiä, eikä todellekaan lipitä maitoa ;)

Light- tuotteet eivät lihota! – Light tuotteet ovat toki kalorittomia, mutta lihottavatko kalorit pelkästään meitä? Miten ravinto reagoi sinussa on kiinni synergiasta, yhteisvaikutuksesta ja ravinnon laadusta. Solusi eivät ymmärrä light tuotteiden keinotekoisia maku-ja väriaineita ravinnoksi! Ravinto joko hyödynnetään tai eliminoidaan kehosta. Jos ruokit solujasi jatkuvasti ”vierailla aineilla”, ei kehosi pysty hyödyntämään näitä tuntemattomia aineita eikä kerkeä poistamaan tarpeeksi imeytymätöntä ravintoa eli myrkkyjä -> lihominen.

Multi-vitamiinipäivässä turvaa vitamiinien riittävän saannin!- Paitsi että..Vitamiinien saantisuositukset ovat suomessa ”hieman” pielessä, mm. D-vitamiinista onkin jo ollut paljon puhetta.. Sen lisäksi että todella saat tarvittavat vitamiinit, antioksidantit,kivennäisaineet, yms, on ensisijaisen tärkeää ettet ota niitä synteettisitä valmisteista! Synteettinen valmiste on tuote = sen myynnillä pyritään voittoon! Tämä tarkoittaa sitä että nämä valmisteet sisältävät joukon erilasia täyte- ja lisäaineita, ja miten ne taas vaikuttavat itse vitamiinin imeytymiseen? Kehosi ei tunnista näitä vieraita myrkkyjä, ja puskee niitä pitkässä pois mm. päänsärkyinä ja muina oireina.. Ja se ei tainnut olla tarkoitus..  Erilaisiin tuotteisiin , kuten margariineihin, limsoihin tai jugurtteihin lisätyt vitamiinit tai maitohappobakteerit ovat taas yksi elintarvike teollisuuden tapa saada ihmisiä ostamaan ”hyvällä omalla tunnolla” , kun siinä on kerran niitä vitamiinejakin! Tosi asia on kuitenkin se että teollinen valmiste kuluttaa enemmän kehoasi kuin saat siitä vitamiinia. Esimerkkinä käytettäköön omenaa.. tavallinen omenan siemen istutettiin ja sitä kasteltiin. Ei kasvanut mitään. Luomuomenan siemen istutettiin, ja sitä kasteltiin, alkoi kasvaa puu. Huomaatko mikä ero on teollisella ja luonnollisella?

Pitää treenata KOVALLA teholla! (ja stressata jos jää treenit väliin…)- Jos valtaosa harjoittelustasi tapahtuu 80-100% tehoilla maksimista, stressaat elimistöäsi liikaa, se ei saa happea. Tällöin elimistö käyttää energianlähteenään hiilihydraatteja, kun taas treenit 60-70% teholla vaikuttavat rasva-aineenvaihduntaan, ja vaikutus on vielä pitkäaikainenkin. Jatkuva hapeton tila sotkee mm. hermostosi viestejä, etkä pysty kehittymään kuin tiettyyn pisteeseen asti. Treenaa kevyemmin, kehity ja virkisty!

Yhteenvetona:

Maitotuotteet luomuksi! Kovempi versio on testata 10 päivää elämää ilman maitotuotteita! Tällä voit jo helpottaa tukkoisuutta, limaneritystä ja väsymystä.

Light- ja prosessoidut tuotteet jääköön kauppaan! Juo sitruuna vettä, ja tutki kaupassa mitä pakkaukset oikeen sisältävät. Tulet huomaamaan paljon E-koodeja. Haluatko syödä kemiaa, vai ravintoa? Valitse luomua , lisää sitä ainakin 40% ruokavalioosi aluksi! Nauti mauista, mm. luomubanaani on ihan erisarjaa normibanaanin kanssa.

Syö paljon luomulaatuisia salaatteja (ei jäävuori), vihanneksia ja hedelmiä. Älä osta enää tuotteita joihin on lisätty vitamiineja. Tarkista ottamasi vitamiini valmisteet, mitä ne oikeastaan sisältävät? Huolehdi että otat luonnollista D-vitamiinia 5000 IU/pvä , Omega 3 ja orgaanista rikkiä eli MSM:mää. Tilaa esim. iHerbista, puhdistamolta, hyvinvoinnintavaratalosta tai kysy lähimmästä life myymälästä luonnollista valmistetta!
Muilla LUONNOLLISILLA lisäravinteilla voit myös lisätä huippu kuntoasi, huippu oloasi ja huippu fiilistäsi!
Katso esim viidakkomiehen suositukset: http://foodit.fi/viidakkomies/


Liiku kevymmin n. 70% teholla maksimista. Esim.Useimmat ryhmäliikunta tunnit ovat n. 80-90% maksimista, jonka takia on kiljuva nälkä näiden tuntien jälkeen, voit edelleen silloin tällöin käydä näillä tunneilla, mutta valtaosan liikkumisesta tulisi olla kevyempää. Saat paremman rasva-aineen vaihdunnan, kuntosi kasvaa, kehityt ja olet virkeämpi, terveempi!

Nyt nauttimaan luonnosta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti