Jalat maassa - pää pilvissä!

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Ayurvedasta ajatuksia number 2

Jatkoa ykkös osiolle..
Tällä hetkellä jostain syystä kiinnostaa kirjottaa just ayurvedasta, joten teempä sitten niin :) Just muuten kirjottelen ayurvedinen neem-turmeric kasvomaski päässä, Neem on ihan ykkösjuttu iho vaivoihin.Iho on muuten itsellä muuttunu huikeesti paremmaks ruokavalio ja elämäntapa muutosten myötä, posket tuntuu ihan vauvanpempukalta, ja iho jjotenkin mielestäni näyttää kuultavammalta ja hehkuvammalta.., tosin hehkuvampi olo on kyllä muutenkin :)

Mut nyt ayurvedasta ajatuksia..
Ruokavaliolla on suuri merkitys ayurvedisessa elämäntavassa, mutta se ei todellakaan ole kalorien taikka makroravinteiden laskemista. Tiedon puute on monella syynä mennä massan mukana. Ruokavalion kuuluu olla helposti toteutettavissa, maukas ja ennen kaikkea sinulle sopiva.Tarkoittaen että syöt kehotyypillesi sopivaa ruokaa, huomioit vuodenajat ruokailussa,ruokasi jota syöt on helposti sulavaa, yms.. Jatkossa sitten lisää ayurvedisesta ruoansulatuksesta :)

Yhteiskuntamme altistaa sairaudelle,nykyinen elintapa on stressaava ja kiireinen, ruokavalio koostuu käsitellyistä ja prosessoiduista tuotteista, ajatellaan paljon negatiivisia ajatuksia, yms. Me päätämme itse asetammeko ensisijalle yhteiskuntamme ja ympäristömme odotukset vai huolehdimmeko itsestämme ensisijaisesti.
Ihminen on osa luontoa,keho on suunniteltu toimimaan täydellisesti, olemaan täysin terve. Keho pyrkii terveyteen ja tasapainoon, se toimii luonnon itsehoitojärjestelmänä. Mutta mitä me jatkuvasti teemme? Syömme meille sopimatonta ruokaa, stressaamme,annamme tunteidemme hallita yms. Kehomme on kuitenkin aina puolellamme, sillä niin luonto järjesti → se pyrkii tasapainoon. Meidän on vain annettava kehollemme työkaluja pysyä terveenä ja tasapainoisena :)

Ayurvedinen elämäntapa on käytännön- ja luonnonläheinen. Sitä on helppo toteuttaa, ja mikä parasta tuntee sen vaikutukset kehossaan kuin mielessäänkin.Olen itse saanut helpotusta mm. vaihteleviin mielialoihin, alakuloisuuteen, väsymykseen, ruoansulatus vaivoihin ja iho ongelmiin. Olen siirtynyt tarkkailemaan ajatuksiani ja tunteitani, sen sijaan että pitäisin niitä totuuksina. Tunnen itseni elinvoimaiseksi, tasapainoiseksi ja onnelliseksi.

Olen saanut tukea ja apua omalla matkallani ,se on tuntunut todella hyvältä, ja tärkeältä .Asioiden jakaminen on tärkeää ja tunne että kuuluu johonkin. Tunteaksesi kuuluvasi johonkin, sinun tehtäväsi on olla oma itsesi. Kun riität itsellesi ja tunnet itsesi elivoimaiseksi, voit alkaa löytämään tarkoitusta oikeastaan kaikelle.
Ja se on ihan kova homma se :)
Se että riittää itselleen ei milelestäni tarkoita sitä ettei haluis kehittyä enään, päin vastoin!

Jatkossa lisää miten ayurvedaa on helppo toteuttaa arjessa, lisää kehotyypeistä ja muutakin :)
Rockidi Rock ->

3 kommenttia:

  1. Itselleni Ayurveda on niin tuttu juttu, kun olin töissä Intiassa puoli vuotta hotellilla jossa oli oma ayerveda keskus. Briiffasin vieraille ko. paikan palveluita. Itselleni oli kaikki hoidot ilmaisia ja arvaa tuliko käytyä hieronnoissa?

    VastaaPoista
  2. Asiallista tekstiä vaikken henkkoht tiedä aiheesta kummosemmin :P Täytynee perehtyä niin tietää jostain muustaki ku vaan länsimaisista tavoista :)

    VastaaPoista
  3. Heissan pojille ja kiitos kommenteista :)

    Markus: Oi unelmaa, idässä on paljon viisautta.. Minkälaisissa hoidoissa kävit?

    Jonde: Kannattaa tosiaan tutustua, itselle nämä luonnollisemmat ja kokonaisvaltaisemmat keinot ovat tuntuneet niin oikeilta ja loogisiltakin...Kunhan vain mieli pääsi sen asteen yli että "suomalainen lääkäri on aina oikeassa" :)

    VastaaPoista