Jalat maassa - pää pilvissä!

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Ayurvedasta ajatuksia part. 1

Ensimmäinen postaus käsittelee ayurvedaa :)


Ayurveda on holistinen,kokonaisvaltainen lääketiedejärjestelmä, joka on kotoisin Intiasta. Ayurvedaa on merkitty muistiin ensimmäisiä kertoja Veda-kirjoissa,maailman vanhimmasta löydetystä kirjallisuudessa. Sana lääketiede antaa helposti uskomuksen että kyseessä olisi vaikea ja monimutkainen tiede, mutta tutustuttuaan enemmän ayurvedaan ja sen hoitomenetelmiin huomaa, että kyseessä on hyvin käytännön läheinen tapa hoitaa ja huolehtia niin itsestään kuin ympäristöäänkin.

Monet puhuvat että sairastuvat juuri kuin stressi laukeaa, iho kukkii kiireisenä, väsyneenä päätä särkee tms. Itselleni oli helpottavaa ymmärtää mielen ja kehon terveyden ollessa tasapainossa , voin hyvin. Ja tasapainoinen keho ei muuten kärsi ummetuksesta, nivelvaivoista, ilmavaivoista tms. muista jo länsimaissa totuttuihin vaivoihin. Tasapainoinen mieli ei ole pelokas, ärsyynny helposta, ahdistu taikka koe tylsistymistä.

Terveys on normaali tila, sairaus häiriö! Tämä oli itselleni vaikea uskoa työskenneltyäni sairaaloissa, vanhainkodeissa ja palvelutaloissa. Sitä alkoi jo pitää sairauksia ja epämääräisiä oireita normaaleina. Miten sinä määrittelet terveyden? Onko se sairauden puutetta? Alkavatko sydänsairaudet, masennus tai vaikka diabetes kuin salaman iskusta? Ihon oireet, vatsavaivat, kivut ja kolotukset taikka voimakkaat tunteet olivat ne sitten taipumus alakuloisuuteen, ylikierroksilla käymiseen taikka kiukkuisuuten ovat kehosi tapa varoittaa sinua. Kehosi ei pysty sinulle puhumaan, mutta se yrittää jatkuvasti lähettää sinulle viestejä. Mielesi antaa viestejä sinulle ilmenevin tuntein ja ajatuksin, mutta ovatko ne totuuksia?

Nyt ulos aurinkoon, jatkossa lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti