Jalat maassa - pää pilvissä!

lauantai 17. heinäkuuta 2010

I love food - Ajatuksia ravinnosta ja terveydestä

Nyky-yhteiskunnassa ruoasta on tehty tabu. Mitä saa syödä, mitä ei? Lasketaan kaloreita ja glykeemisiä indeksejä, lapataan light-tuotteita ja podetaan syömisestä huonoa omaatuntoa.

Onko syöminen aina ollut niin vaikeaa? Ei. 80% laihduttaneista lihoo takaisin - korkojen kera. Tulisiko laihduttamisen todella olla näin vaikeaa?

Elämällä kurinalaisesti ja laskemalla piukasti kaloreita sekä makroravinnejakaumia, voit hyvinkin elellä kontrollisoitua elämää ja olla normaalipainoinen, mutta samalla aliravittu. On eriasia olla ”fit", kuin terve.

Muistat varmasti tapauksia, joissa huippu-urheilija on kuollut sydänkohtaukseen? Kehosi tarvitsee mm. lukuisia vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja, mineraaleja ja fytoravinteitaja pystyäkseen toimimaan elinvoimaisena ja terveenä. Näitä elintärkeitä ravintoaineita teollistunut ruokavalio ei meille pysty tarjoamaan. Aliravittuna elimistösi juoksee kuin tervassa:

· Elimistö ei jaksa taistella sairauksia vastaan.
· Solusi varastoivat helposti rasvaa.
· Mielesi harhailee ja tuntuu päämäärättömältä.
· Olet helposti ruuan renki, mietit mitä saat syödä ja mitä et.
· Nälkä yllättää ja verensokerit heilahtelevat.

Kärsitkö päänsäryistä? Turvottaako? Väsymystä? Stressiä? Masennusta?

Haluatko pudottaa painoa? Haluatko elinvoimaa, keveyttä?

Haluatko nauttia maukkaasta ruoasta, ilman huonoa omaatuntoa?

Haluatko vapautua ruokavaliosi kontrolloinnista?

Oletko valmis antamaan itsellesi parasta? Haluatko kasvattaa suorituskykyäsi?

Vastaus on lyhyt ja ytimekäs, Hippokrateen sanoin: - Olkoon ruoka lääkkeesi.
Entä jos voisitkin olla terve, näyttää hyvältä, ja se olisi vieläpä naurettavan helppoa sekä maukasta . Olen itsekin laskeskellut kaloreita, kytännyt hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien suhteita, sekä stressannut ja antanut ruuan liiaksi hallita elämääni.

Pt: koulutuksessa sain Jukka Harjulta paljon tietoa luonnollisesta puhtaasta ruokavaliosta. Se oli jotain ihan muuta, mitä olin yhteiskunnan normien ja suosituksien perusteella luullut. Tutustuessani tarkemmin ja avoimemmin asioihin kaikki kävivät järkeen, faktat pystytään selittämään fysiologisesti, mutta mikä tärkeintä, NE TOIMIVAT :)

Vaati puolisen vuotta murtaa täysin omat uskomukseni ravinnon suhteen. Yleisesti oikeana pidetty oli iskostettu aikojen saatossa hyvin syvälle mielen onkaloihin. Kuultuani ja kokeiltuani ymmärsin miten tukossa me nykyihmiset oikeastaan olemmekaan syödessämme prosessoitua ruokaa, jota on kyllästetty kemialla. Paluuta entiseen ei enää ollut. Kaikki lähti siitä, kun tiedostin, että syömäni ruoka ei ollut minulle hyväksi (vaikka olin kuvitellut syöväni yhteiskunnan mukaan terveellisesti).

Huomasin selkeitä oireita itsessäni: turvotus, vatsavaivat, päänsäryt, ailahtelevat mielialat, huono iho - listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Aloin lisäilemään hyviä ominaisuuksia ruokavaliooni, kuten esim. erilaiset superfoodit, ja huomasin näiden virkistävän ja eheyttävän. Tuntuikin luonnolliselta jatkaa hyvien (ja taivaalliselta maistuvien) elementtien lisäämistä ruokavaliooni - ja sille tielle olen jäänyt. Muutos onkin tapahtunut helposti, hauskasti sekä stressaamatta :)

Samalla tavalla haluan ohjata asiakkaitani elinvoimansa lähteille - hauskasti, helposti sekä stressaamatta!

Alettuani ruokailla luonnollisesti, raakapainotteisesti ja suosien superfoodeja, olen ensimmäistä kertaa hyvin ravittu, sitten äidinmaito aikojen!! Sen tuntee niin kehossaan kuin mielessäänkin.
En ole joutunut luopumaan mistään, syön todella maukasta ja ravinteikasta ruokaa, joka hellii sekä hoitaa kehoani ja sisintäni.

Tämän hetken ykkösherkut ovat:

1. Vihersmoothie, jossa mm. ananasta, tammenlehteä, voikukkaa, macaa, siitepölyä, spirulinaa, vehnänoraa sekä hunajaa
2. Raakasuklaa <3 gojit ja mulberryt toimivat tässä!
3. Kurkku, jonka päälle ripaus Himalajan suolaa sekä Fiesta Molea.

Millainen ravinto virkistää sinua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti