Jalat maassa - pää pilvissä!

torstai 15. heinäkuuta 2010

Miten saaha mitä haluvaa?

Ensiksi on hyvä tietysti tietää mitä haluaa :) Mutta päästäkseen tavoitteeseensa on panostettava siihen MITEN aikoo matkata kohti tavoitettaan. Mieti myös miksi haluat? Miltä sinusta tuntuu kun olet saavuttanut tavoitteesi? Miten se vaikuttaa sinuun? ympäristöösi? jokapäiväiseen elämääsi?

Tämä ehkä kuulostaa itse selvältä lurinalta, mutta mietitäänpä miten moni valittaa ja turhautuu. ”Olen niin lihava”, ”aina väsyttää”, ”v*tuttaa, tms”. Silloin voisin kysyä mitä sitten oikeastaan haluaa?

Itteeni harmitti vielä vuosi sitten jatkuva väsymykseni, tuntui et joka ainoo päivä kello neljätoista reikäreikä iski väsymys, Sitä sitten valittelin. Aina iltapäivällä väsyttää, ei jaksais tehdä mitään ,tms. Tarpeeks kauan valitettuani tajusin kysyä iteltäni miten haluaisin asioitten olevan? Siihen oli helppo vastata, halusin olla virkeä ja jaksaa tehdä mulle tärkeitä asioita. Tuntu muuten ajatus virkeestä minusta paljon paremmalta kun laiskasta ja väsyneestä. Se ajatus tuntu siltä että sen eteen vois alkaa tekemään ihan töitäkin :)
Kun tiesi mitä halusi, oli luonteva seuraava askel lähteä miettimään MITEN pääsen tavoitteeseni.

Jos haluat laihtua, riittääkö se? On suuniteltava MITEN. Jos haluat enemmän aikaa lapsillesi, mieti MITEN se on mahdollista. Sillä asioihin oikeesti voi vaikuttaa itse, ympäristöä on turha syyttää. ” Pera aina tuo pizzaa mun nenän eteen” . Pera ei sitä kuitenkaan päätä sinun puolestasi syödä ;)

Sellaiset tavoitteet joita oikeasti SINÄ haluat, eivät ohjaudu siitä mitä yhteiskunta, naapuri, pomo tai vaikka Antero Mertaranta ajattelee. Mitä sinä oikeasi haluat?

Ihminen kaipaa luonnostaan kehittymistä,”haasteita”, ns. epämukavuus alueella vierailua kehittyäkseen. Toki tämän vastapainoksi tarvitsee tuttuja ja turvallisia asioita, mutta voitko olla tyytyväinen ja kehittyä jos toimit aina niinkuin ennenkin?
En tarkoita että aina pitäisi aktiivisesti pyrkiä jonnekkin, tavoite voi yhtä hyvin olla halu oppia rentoutumaan ja lakata suorittamasta. Tärkeintä on että tavoite tuntuu juuri sinusta hyvältä, ja se että tekee sinulle hyvää.

Lenkkipolku tuntuu varmasti epämukavuus alueelta sille joka ei ole 5 vuoteen liikkunut.
Olen itse nyt epämukavuus alueella kirjoittaessani tätä, en ole ennen kirjoittanut ”julkisesti”.
Mutta uskon kirjoittamisen olevan hyvä väylä purkaa ajatuksia ja jakaa asioita :)

Eli siis rohkeasti miettimään mitä haluat, miksi ja MITEN saavutat haluamasi :)
Jos haluat oppia ratsastamaan, varaa kokeiluksi ratsastustunti!
Ole avoin ja anna haluamallesi tilaa tapahtua! Usko mahdollisuuksiisi, ja siinä vaiheessa kun huomaat mielesi heittävän ensimmäisen "mutta kun", " enhän minä" , ni mieti millaselta sinusta tuntuu jos jatkat tasaan samaanmalliin kuin nytkin vuoden päästä? Entä viiden vuoden?

Miltä taas tuntuisi jos olisit jos eläisit jo unelmaasi?

Dream on.

Ja alota toimimaan! Tee jotain pientä , mikä vie sua lähemmäs unelmaasi. Jos haluat vaihtaa ammattia , ei tarvitse irtisanoutua vaan googleta vaikka kiinnostavia aloja, niiden työmahdollisuuksia.Tapaa ja tutustu ihmisiin jotka jo elävät unelmaansa.

Niin ja hei, kato leffa Secret :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti