Jalat maassa - pää pilvissä!

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Olet oman elämäsi Guru!

Ei ole olemassa mitään tiettyä Oikeaa Tietä, jota meidän kaikkien tulee kulkea. On vain olemassa Minun Tie ja sinulle on olemassa Sinun Tie. Meillä jokaisella on siis oma uniikki reittimme kuljettavana, josta olemme loppujenlopuksi itse vastuussa. Ei kukaan muu! Ja ainoa asia mitä meidän tulee tavoitella on tehdä matkastamme mahdollisimman hauskaa, nautinnollista ja toimivaa.

No mistä nyt sitten tiedät kuljetko omaa tietäsi? Oikeastaan ainoa toimiva indikaattori tässä on se miltä se sinusta tuntuu. Tuntuuko se hyvälle vai ei! Tuntuuko syömäsi ruoka hyvältä kehosssasi, nautitko harrastuksistasi, oletko innostunut työstäsi jne... Harjoitus tekee tässä mestarin, sillä useimmat meistä on unohtanut miten kuunnella omaa itseään ja luottaa itseensä. Lapsena me olemme mestareita tässä, mutta vähitellen me aletaan kuuntelemaan enemmän mitä muut ajattelevat ja unohdetaan se mikä meistä tuntuu hyvältä ja oikealta. Ei kaikki tietenkään aina tunnu kivalta varsinkin kun monen itsellesi tärkeän asian takana on pelkoja ja epävarmuutta, mutta silloin on tärkeää selvittää itselleen mitä todella haluaa. Kun olet stressaantunut tai peloissasi kannattaa aina ottaa aikalisä ja miettiä tarkaan mikä se onkaan mitä sinä todella haluat.

Välillä sitä tietenkin eksytään vieraille reiteille ja poluille, jotka tuntuu ”vääriltä” (eli ei hyvältä), mutta niistä on aina mahdollisuus palata takaisin sille omalle tielleen. Nämäkin ristiretket ovat tärkeitä oppiläksyjä, jotta voimme selkeämmin havainnollistaa sitä kuka todella olemme ja mitä todella haluamme.

Ahdistusta ja ongelmia aiheuttaa yleensä se kun nostaa jonkun toisen itsensä yläpuolelle ja alkaa uskoa enemmän häntä kuin omaa itseään. Itsekin olen moneen kertaan hurahtanut johonkin tiettyyn ideologiaan tai opettajaan ja orjallisesti noudattanut näitä oppeja kunnes lopulta siihen touhuun vaan on väsyny kun ei ne kaikki jutut toiminutkaan niinkuin piti. Ja muistan vielä kuinka paljon pelkoa ja ahdistusta se saattoi aiheuttaa kun luuli että se totuus tuli sieltä ulkopuolelta toisen sanelemana ja että oli olemassa vaan se yks totuus. Sitä sitten vaan kilttinä poikana yritti seurata kaikkia ohjeita mahdollisimman tarkasti :)

Ne ei vaan ollut suunniteltu mulle vaan jollekin toiselle. Jokaisessa näissä opissa on toki ollut paljon hyviä juttuja joita olen myöhemmin siirtänyt osittain omaan elämääni.

Ei siis tarvii seurata orjallisesti mitään tiettyä ideologiaa, opetusta tai filosofiaa vaan voit poimia jokaiselta opettajaltasi ne parhaimmat ideat, jotka kuulostaa just susta hyvälle ja testailla miten ne sit käytännössäkin toimii. Yhdistelemällä näitä ja kehittämällä omia juttuja luot lopulta oman tapasi tehdä asioita, toimia ja ajatella. Luot oman filosofiasi! Ja voit aina kehittää niitä toimivammaksi, hauskemmaksi, helpommaksi ja tehokkaammaksi.

Tämä kaikki pätee ihan yhtälailla olkoon kyse sitten ravinnosta, liikunnasta, henkisyydestä tai vaikka golfin peluusta → siis mihin vaan! Voit kuunella mitä muilla on sanottavaa ja poimia parhaimmailta ja menestyneimmiltä heidän parhaat juttunsa, mut lopulta sun on kuitenkin löydettävä se oma tapasi tehdä asiat. Löytää sun oma svingisi ;) Be your own Guru!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti