Jalat maassa - pää pilvissä!

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kuka tunnustaa ? :)

i love giving and receiving <3 Posti yllätti, oli tullut paketti jota en ollut tilannut, ja aika mieluisa paketti olikin..meinaan 4 tummaa lasipulloa avocadoöljyä! Nice! En ollut ennen maistanutkaan avocadoa öljyä, mutta avocadoja kuluu kyllä reippaasti, hyvää sellasenaan laatusuolan kanssa, mousseihin, quacamoleen, ruokaisampiin keittoihin... Avocado on vaan niin hyvää, moni käyttöstä ja terveellistä!
Huippu rasvat, klorofylli, luonnollisessa muodossa. Ravinteita joita keho ymmärtää.



Avocado öljyt oli tai on (vielä ei neljä pulloa oo menny alas...) Olivado merkkiä,kylmäpuristettuja ja 100% luomutuotteita.Kiitos sinne mistä nämä ikinä pompsahtivatkaan :)

Rasva on ravintoaineista mielestäni varmaan tärkein, siitä voisikin kirjoittaa postauksen ihan erikseen joskus. Ollaan kuitenkin yksilöllisiä ja samaten kuten toinen tykkää tyttärestä ja toinen äiteestä, " käy" meidän kehot eritavalla. Toiselle sopii paremmin hiilarit, toiselle proteiinit. Olettaen tietenkin että laatu on kohdallaan, yksittäiset ravintoaine-jakauma laskelmat ovat mielestäni turhia. On Hieman eri asia tuleeko proteiini esim. spirulinasta vai pieruherasta :D

Itelle toimii parhaiten rasvoista kookosöljy ja avocado, ja rasvaa tuleekin syötyä oikeesti aika reippaasti. Huvittaa lähinnä miten sitä joskus pitiään rasvaa pahiksena.Siitähän lihoo!! IIIIIIIK. Tämä oli taas sarjassamme uskomuksia jotka eivät palvelleeet kehoani eikä mieltäni. Jos keho ei saa tarpeeksi rasvaa, se ei todellakaan ole valmis luopumaan grammastakaan, vaan päin vastoin lähtee varastoimaan sitä entistä tiukemmin.

Yks kaveri on oikee rasvamaakari, saa kuulemma oliiviöljy pullon uppoomaan viikossa :D
Ja ei , tämä kaveri ei ole lihavaa nähnytkään ...


Mediassa kehutut pehmeät margariinit ovat terveytesi kannalta kaikkea muuta kuin hyvä valinta. Margariini on äärimmäisen teollinen tuote. Näiden rasvojen valmistus (mm. hydrogenoimalla) synnyttää terveydellemme erittäin haitallisia transrasvoja. Onneksi moni liputtaa jo voin puolesta! 

Transrasvat mm. kovettavat solukalvojamme. Meissä on triljoonia soluja, joiden on todellakin toimittava optimaalisesti jotta kehomme pystyy suorittamaan lukuiset biologiset toimintansa. Transrasvat siis heikentävät solujemme toimintaa -> sitä myötä heikentyy mm. aineenvaihduntamme ja kerrytämme samalla kehoomme sinne kuulumattomia kemikaaleja. Jos solun energiantuotanto heikkenee sinä väsyt eikä solusi saa riittävästi happea. Solu joka ei saa happea riittävän pitkään aikaan muuttuu syöpäsoluksi.
Transrasvojen minimointi on terveytesi kannalta ensiluokkaisen tärkeää, kuten myös painonhallinnan kannalta!

Testaa sen sijaan sulaa rakkautta, unelmaa, ihanuutta ja lumoa makuaistisi vaikka suklaisella avocado moussella <3 Kaksin nautittuna kauniimpaa, kaakaossahan oli niitä hyviä-- mitä ne nyt olikaan-- fenyylietyyliamiineja (tms. :) ) ;)






2 pehmeetä avocadoa
kookosmaitoa/ vettä loraus
1-2rkl macaa
3-4rkl raakakaakaojauhetta
1rkl tocotrienolsia
1tl mesquite meal
1 tl acai jauhetta
Makusi mukaan makeuttajaksi hunajaa tai vanilla steviaa
Piparminttuöljyä muutama tippa tuo kivan säväyksen

Se on valmista kun se maistuu hyvältä <3 Laita hetkeksi pakkaseen ja anna jähmettyä. Yylalaaaaaa <3

5 kommenttia:

  1. Nice!!!

    Kyllähän ovien saranatkin pitää muistaa rasvata sillon tällöin mut ennenkaikkee huolehtii sen oman kehon öljyämisestä laadukkailla rasvoilla nii lähtee niveletkin ihan uudella tavalla liikkeelle.

    Nii ja puhumattakaan et koostuuhan meidän aivotkin pääosin rasvasta :)

    Pitääkin tulla syömään teille joku päivä ;) Vois tehdä jonkun hyvin öljyisen smoothien!

    VastaaPoista
  2. mitä on pieruhera? :D

    nautin tässä juuri iltapalaksi siemenleipiä runsaalla kirnuvoilla... niiiin hyvää <3

    VastaaPoista
  3. Tunnustan!!! En muistanut mainita, että lähettävät:) Käytä illoissa ja tutustuta jengiä siihen, itse tykkään mausta on tosi neutraali.

    Täällä on kanssa yksi kaveri, joka vetää n. paketin voita PÄIVÄSSÄ ja rasvaprosentti ehkä maks 4. (on kyllä suositusteni mukaan vähentämässä silti annosta...)

    VastaaPoista
  4. Just tulin Paula Heinosen luennolta ja se on vaan niin totta että ei todellakaan ole ihan pikkujuttu millä rasvoilla aivojansa ravitsee. Masennus,-autismi,-ylivilkkaus...you name it. Kuinka ollakaan kaikki nuo ovat räjähtäneet kasvuun margariinivallankumouksen ( ym. transrasvojen ) myötä ja lääketeollisuus hieroo käsiään.

    VastaaPoista
  5. Ihanaaaaa <3 Kiitos ihana heidi :)
    Maku tosiaan aika neutraali, mutta tykkään ite kanssa siitä just sellasenaan.

    Heinonen on kyllä oikeella asialla, nicE!

    VastaaPoista