Jalat maassa - pää pilvissä!

torstai 6. tammikuuta 2011

I like to move it, move it!

Tammikuu on taas sitä aikaa, kuntosali jäsenyyksiä ostetaan enempi kun rahasallii, käydään treenaamssa säännöllisesti ehkä sinne helmikuulle, kunnes iskee flunssat ja ollaan muutenkin aika loppu siihen rehkimiseen. "kyllähän mä jo pari kuukautta treenasin säännöllisesti". Mikään ei oo niin törkeää kun yleistäminen, mutta teinpäs niin silti ;) 

On aika suuri ero antaako liikunta kehollesi asioita, vai viekö se niitä pois.Perus ryhmäliikunta tunneilla liikuntaan pääasiassa aina 80-90% tehoilla maksimista, ja se tarkoittaa aikamoista happokuormaa elimistöllemme. Jos happamoitat ja shokeeraat kehoasi näin useasti viikossa, ei ihme että hiilari maistuu ja flunssia puskee. Kalorien kuluttaminen on vaarallista! Opettele mielummin kehosi polttamaan rasvaa nukkuessasikin. Tämä onnistuu kun treenaat n. 70% tehoilla , niin ettet puuskuta tai hengästy ,mutta tunnet kyllä tekeväsi. Ei tähän siis sykemittaria tarvita.  Samalla teholla treenatessasi saat kaiki terveysvaikutukset liikunnasta, veren paine laskee, sydämmen koko kasvaa, verensokeri tasapainottuu, rasva-aineen vaihdunta paranee, immuunipuolustus vahvistuu..., you name it. Tälläisen liikunnan jälkeen et vapise ja tärise, vaan olet entistä virkeämpi! Olet oikeasti tehnyt jotain kehosi hyväksi , etkä vain polttanut kaloreita.Kalori ajattelu on vanhanaikaista, meidän aineenvaihduntaan kun vaikuttaa niin moni muukin tekijä. Kuten esim. happo-emäs tasapaino, suoliston kunto, insuliinitasot, mieli ala,yms. Liikkummalla kalorinpolttopilke silmäkulmassa, kehosi joutuu hakemaan tasapainoa rankoillakin keinoilla, esim. kuluttamalla mineraaleja luustosta. Ei hyvä. 

Ajattelumme on muutenkin usein perisuomalaista " jollei veri ja hiki roisku niin eihän se ole treeni eikä mikään". Myönnän itsekkin ajatelleeni näin. Myönnän myös että kehoni oli tällöin pirun kipeä, olin väsynyt ja treeneihin lähteminen  oli vaikeaa..

Kokeile treenata vähän kevyemmin, saadenkin enemmän! Kuinka yksinkertasta, niinkuin asiat yleensä alunalkajaan tuppaa olemaan. Toki voit joskus "revitellä" ja treenata kovempaa, ja huomata miten kevyesti spurtit menee kun et ole tukossa ja hapoilla. Ajoitus, laatu ja ilo, good kombination ;) Liikunnan PITÄÄ olla kivaa, helppoa jotta sitä tulee kanssa tehtyä, se ei ole velvollisuus, se on oikeus nauttia omasta kehostaan, sen toimivuudesta ja kyvyistä. 


Käy kattoo treenivideo, ja testaa ite mukana :) Pahoittelen sönkötystäni, eka video tais olla, ja pikkasen jänskäs :D


Toinen huippu energisoija heti aamuun on aurinkotervehdys! Käy kattomassa sekin video, ja kokeile aloittaa aamusi tavalla, joka avaa kehosi, virkistää ja energisoi sinua.
Kehosi olkoon temppelisi. Kokeile 10 päivän ajan tekemään 3kpl  aurinkotervehdystä aamuisin herättyäsi ja juotuasi lasin sitruuna vettä!

Kulutettu aika 5- 10min

Hyödyt:  aktivoi hermojärjestelmsääsi, avaa sidekudosta, antaa keholle happea ja venyttää sitä, keskittymiskyky paranee ja todellinen läsnäolo lisääntyy. Virkeys ja energisyys heti aamusta, keho  hereillä ja mieli rauahllisena päivää varten, tukilihakset aktivoituneena pitämään hyvää ryhtiä yllä, lihaskivut ja jumitukset helpottavat kun teet tästä tavan

Tee liikkeet rauhassa, ole yhdessä asennossa n. 1-2 syvähengityksen verran.

Ja hei...Bootcamp treenit jatkuvat espoossa 10.1.2011 klo 6.30-7.30,  Tule mukaan liikkumaan laadukkaasti, iloiten ja kehittyen! Tuu mukaan kokeilemaan!
Jos haluat lisätietoja tai kysellä jotain soittele rohkeesti : 040-4142693 tai laita mailia eevi10@hotmail.com

2 kommenttia:

  1. Siistejä videoita Eevi! En ollutkaan huomannut sun blogiasi ennen Ollin linkkausta ja täytyy sanoa, että nyt on meininkiä! Iski hirvee halu tulla Helsinkiin mukaan teidän treeneihin tuomaan oman luolamiesmausteeni. This is sexxy.... :)

    VastaaPoista
  2. Wiiii, Pessi tänne ihmeessä, ghettotreenaamaan ja baunssailemaan yleensäkkin :)

    VastaaPoista