Jalat maassa - pää pilvissä!

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Happo-emäs tasapaino

Tämän aiheen ymmärtäminen ja käytäntöön soveltaminen on mulle ollut kyllä yks parhaimmista jutuista, mitä siis ravintoon tulee. Ymmärsin miten epäterveelliset muka terveelliset elintapani olivat ja miten syvälle ne vaikuttivat kehooni, aina soluihini asti. Personal trainer koulutuksessa siis käytiin läpi eriravitsemus linjauksia, yhtenä niistä siis juuri happo-emästasapainon optimaalisena pitoa ns.” pH dieettiä”. Jukka Harju selitti ja piirsi kiemuraisilla kuvillaan tämän asian mielensyövereihin, ettei elämää voinut enää jatkaa tietoisena siitä miten itseään jatkuvasti myrkytti - tietämättään!

Soluille ravintoa!

• Energian mitatrina pidetään yleisesti kaloria, vaikka energia ei tule ruoan kaloreista, vaan soluista. Kalorien sisältämä energia ei pysty elimistössä tekemään yksinään yhtään mitään, vaan toimii ainoastaan osana SOLUJEN energian tuotantoa. Mm. happi, vesi ja vitamiinit ovat välttämättömiä ja itse ruokaa tärkeämpiä osia solujen energiantuotossa, mutta sisältääkö näistä yksikään yhtään kaloria? NOUP!

• Solun toimiessa ja tuottaessa syntyy välttämättä happamia kuona-aineita, ja näitä jätteitä solu puhdistamaa pois hien, virtsan ja muiden eritteiden mukana. Tämä on siis normaalia aineenvaihduntaa. Nykyinen elintapamme kuten ruokavalio, prosessoidut tuotteet ja lukuisat säilöntä aineet, muut kemikaalit, stressi ja negatiiviset ajatukset saavat solumme tuottamaan happoa enemmän kuin solu kerkeää poistamaan. Solu neste happamoituu ja alkaa syntyä hiivoja, bakteereita ja viruksia. Houston, we have a problem!

• Kun elimistössä on liikaa happoa, se pyrkii poistamaan happoja kovemmalla tahdilla, solu ikään kuin ”vuotaa yli” -> seurauksena flunssat, iho oireet, kuumeilut, päänsäryt, yms. Seuraavan kerran kun olet flunssassa anna sen p*skan vuotaa yli, älä ainakaan lähde tukkimaan solujasi lisää ottamalla flunssa lääkkeitä, sillä ne ovat puhdasta kemiaa, eivät solujen ravintoa. Tukkimalla kehoa lisää siis happamoidut lisää -> sairastelet ja oireilet jatkuvasti. Jos hoidat oireen, syy ei katoa vielä mihinkään. Olemme tottuneet uskomaan että meille vain sattuu asioita ja vain kummasti tulemme kipeiksi. Kaikki on tasan siitä kiinni mitä pistät suustasi ja mielestäsi.

• Keho suojelee itseään itseään hapoilta parhaansa mukaan sitomalla hapot rasvaan ja varastoimalla ne sivuun. Uusi tai uusia rasvasoluja on siis syntynyt ruokittavaksi. Tämä kiinnostaa varmasti kaikkia painonsa kanssa kamppailevia. .

• Jätteitä siis syntyy aina jo solun normaalissa aineenvaihdunnassa , mutta ideana onkin saada jätteiden tuotto ja poisto tasapainoon. Soluille tulee siis antaa parhaat mahdolliset välineet (happi, vesi, vitamiinit, yms.) tuottaa energiaa. Huomaat tämän olossasi pian. Ei enää väsytä aina!

• Autathan kehoasi myös puhdistamaan sinne jo vuosien aikana kertyneet jätteet, kuten antibiootit ja muut lääkkeet, ravinto, stressi ynnämuut. Anna siis elimistön puhdistaa itse itseään! Aloita sillä että lakkaat myrkyttämästä itseäsi  Ajattele tätä vähänkuin tilinä, voit tehdä happamia ”nostoja” ja emäksisiä ”talletuksia”. Näitä talletuksia pitäisi kuitenkin olla 7x enemmän kuin nostoja.

• Happamuutta ja emäksisyyttä mitataan pH-asteikolla 1-14. pH 7,4 on optimaali. Arvot alle seitsemän ovat happamia ja arvot yli 7 taas emäksisiä. keho on siis luonnostaan hieman emäksisen puolella.

Eli siis emästä elämään! ;)

Ruokavalio on kaiken A ja O.

Emäksistä ravintoa on mm. vihannekset ja juurekset, vihreät lehdet, useimmat marjat, idut, sienet ,idätetyt siemenet.

Tankkaa siis vihreää, sitä on mahdotonta saada liikaa. Tästä lähtien alat miettimään miten kerkeät syödä tarpeeksi vihreää päivän mittaan! tähän apuna erilaiset smoothiet, viherjuomat, salaatit, tms.

Happamoittavaa ravintoa on mm. liha, kala, kanamunat, viljat,sokeri, pähkinät, juustot ja teolliset rasvat.

Happamoittavaa on siis lisäksi stressi, pinnallinen hengitys, liian rankka liikunta, negatiiviset ajatukset, yms.

Olet ehkä hämilläsi, meille on opetettu että kaloreita tarkkailemalla ja syömällä vähemmän kuin kuluttaa laihtuu. Meille on myös opetettu että vähärasvainen ruokavalio edistää terveyttä, hiilihydraatteja suositellaan nauttimaan reilusti. Mietitäämpä hetki kuka nämä suositukset ja ohjeistukset on antanut? Yhteiskuntamme ei valitettavasti toimi ihan optimisti, lääkärit saavat proviikoita määräämistään lääkkeistä, sokeri tehtaiden osakkaat laativat ravintosuosituksia ynnämuuta mukavaa. Samalla kun elintarvike teollisuus alkoi räjähtivät kansansairaudet ja ylipaino käsistä , ja nousu sen kun jatkuu vaikka syödäänkin activiaa ja flooran ultrakeveitä. Kappas vaan.

Happo-emästasapainoa korjatessasi huomioi ruoan laatu! Tunkemalla kemikaaleilla suihkutettua salaattia suuhusi ei ongelma katoa. Luomua kehiin <3



Ethän myöskään liiku liian rankasti? Harjoittelu kevyemmin, n. 70% teholla ei tuota happoa, vaan parantaa mm. rasva-aineenvaihduntaa, ja on muutenkin terveydellesi edullisempaa kuin kova huhkiminen.

Vältä stressiä, huolehdi omasta ajasta, rentoudu, meditoi, vaali rauhaa ja rakkautta :)
Voit kysellä henkilökohtaista ohjeistusta miten päästä eroon tästä ongelmasta, ja puhdistat samalla niin kehosi kuin mielesikin 

Ollaan emäksisiii jookos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti