Jalat maassa - pää pilvissä!

tiistai 14. syyskuuta 2010


Olkoon ruoka lääkkeesi- Hippokrates

Nykyään lehdet ovat pullollaan erilaisia laihdutus ohjeita, kuntosaleilla mitä erikoisempia ryhmä tunteja ja yhteiskuntamme muutenkin varsin suorituskeskeinen. Olemmeko unohtaneet näiden erilaisten tyylisuuntien ja ohjeiden keskellä kuuntelemaan omaa kehoamme ja hyvinvointiamme, ja unohtaneet että yksinkertaisuus on usein se joka toimii parhaiten. Siinähän tässä on kyse, mikä toimii ja mikä ei. Ja mikä toimii pitkässä juoksussa, tuoden sinulle ja lähimmäisillesi hyvinvointia, iloa ja ennen kaikkea terveyttä :)
 
Ruuan tehtävä on ravita ja antaa energiaa, ei väsyttää. Kehomme ja mielemme ovat yhtä, olemme mitä syömme. Kehosi kertoo sinulle voiko se hyvin. Erilaiset oireilut kuten päänsäryt, vatsavaivat, kuiva iho , masennus , tms. ovat kehosi tapa yrittää kertoa sinulle että kaikki ei ole hyvin. Terveys on luonnollinen tila, josta olemme valitettavasti tällä hetkellä yhteiskunnastamme varsin kaukana, sen kertoo jo sekin että suomessa enemmistö on ylipainoisia. Täällä sairastetaan enemmän kuin koskaan. On siis juuri oikea aika huolehtia itsestään kokonaisvaltaisesti, mutta tehdään se tällä kertaa rennosti, nauttien ja luonnollisesti.
Monella meistä on mielikuva että suomalainen ruoka olisi puhdasta ja laadukasta? On kuitenkin hyvä tiedostaa että suomalainen syö keskimäärin 7 kg lisä, - säilöntä ja torjunta aineita. Kehomme joutuu näin näiden vieraiden aineiden suodattimeksi, eikä kerkeä poistamaan näitä epäluonnollisia aineita joita kehomme ei tunnista. Tästä seuraa se että elimistömme joutuu varastoimaan näitä aineita kehoomme, ja on selvää että sillä on suuri merkitys niin mielen kuin kehommekin hyvinvointiin. Rasvasolu on hyvä esimerkki minne elimistömme joutuu näitä happamia yhdisteitä eli lisä- ja torjunta aineita laittamaan. Tämä kiinnostaa etenkin kaikkia painonsa kanssa kamppailevia..



Pitkälle prosessoitu ja tuotettu ravinto ei sisällä meille elintärkeitä ravintoaineita tarpeeksi. Kehomme optimaalisen toiminnan kannalta mineraalit, kivennäisaineet, fytoravinteet yms. ovat ensisijaisen tärkeitä. Ilman meille ehdottoman tärkeitä ravinteita kehomme hermojärjestlemä,aineenvaihdunta, suolentoiminta ja tuhannet muut kehon prosessit eivät pääse toimimaan tavalla jolla ne voisivat toimia. Länsimaissa erilaisiin oireisiin ollaan niin totuttu , että niitä pidetään normaaleina. Hyvä ja iloinen uutinen onkin siinä että voit lisätä omaa elinvoimaisuuttasi ja vireyttäsi uskomattomalle tasolle!

Negatiivisiin asioihin keskittyminen ei kuitenkaan rakenna mitään, se ei muuta mitään. Keskitytään uuden tuomiseen, uusiin mahdollisuuksiin, laatuun , puhtauteen, ravitsevuuteen ja maukkauteen! Näin voidaan vapauttaa sitä kehomme ja mielemme kapasiteettia, mitä meissä kaikissa on! Elimistömme uusiutuu jatkuvasti, käytännössä 7 vuodessa jokainen kehosi solu on uusiutunut! Annetaan kehollemme työkalut ja ympäristö missä se voi toimia puhtaasti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti