Jalat maassa - pää pilvissä!

tiistai 21. syyskuuta 2010

Puhtaampi keho, puhtaampi mieli

Voisin kirjoittaa siitä mikä on tuonut mut tähän,kirjottamaan blogia ja tutkimaan elämän ihmeellisyytä.
Se lähti meinaan ihan ravitsemuksen muuttamisesta. Toki silläkin on merkitys MIKSI sitä lähti muuttamaan, mutta tuntuu vahvasti siltä että puhtaampi keho on todella myös puhdistanut mieltä, avartanut sitä ja tehnyt tilaa uusille, oikeilta tuntuville asioille. Sen jälkeen asiat onkin menny eteenpäin, ja aika kovaa kyytiä :)

Kaikki lähti personal trainer koulutuksessa , jossa tuli AIVAN puskista ne ravinto opit.Olin etukäteen kuvitellu että ravinto osuuksissa keskityttäisiin lähinnä hiilihydraattien laatuun ja rasvattoman proteiinin tärkeyteen , ja tietty se puoli kiloa päivässä kasviksia.No ei ihan mennyt niin 
Jukka Harju, eli yksi kouluttajistani ja aivan mahtava tyyppi, osas tuoda luonnollisen ravitsemuksen salat hyvin esille. Ensin käytiin läpi ihmisen perus fysiologiaa, solutasolta lähtien. Näin sitä tietoa pysty ottamaan vastaan, se oli todellakin perusteltua.



Olin aika shokissa, en ollut syönyt ruokaa vaan kemiaa! Aloin keskittymään ravinnon LAATUUN,eli suosia luomua joka sisältää reilusti enemmän vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja.Näistähän elimistömme koostuu! Lisäaineet (joita siis nykyään jo lähes kaikessa teollisessa, mausteista alkaen) voivat aiheuttaa mm. hormonitoiminassa häiriöitä,aivokemian muutoksia ja hermoston häiriöitä. Luomu, lisäaineeton ja käsittelemätön ruoka on puhtaampaa. Katsele kaupassa mitä kaikkea tuotteet oikein sisältävät! Söisitkö E -koodeja sellaisenaan? Normitotteiden viljelyssä käytetään n. 300 eri torjunta-ainetta! Torjunta aineita on lisäksi lihassa, maidossa ja kananmunissa. Olet mitä syöt, samaten on eläin mitä syö. Lehmillekkin syötetään nykyään viljaa, rehua joka ei ole niiden ravintoa.

En ole mikään luomu absolutisti, mutta on tärkeää tiedostaa mitä syö, näin voi huolehtia ja kantaa itse vastuun omasta terveydestään.

Superfoodeihin tutustuin myös reiluvuosi sitten. Tuntui että tarjolla oli taas THE TUOTTEITA! Mutta kokeiltuani huomasin miten ne oikeasti toimivat, itsellä esim. lisääntyi virkeys ja jaksaminen ensimmäisenä.Älyttömän hyvä fiilis voi olla osana jokaista päivää! Sen todellakin huomaa olossaan, jos on syönyt huonommin , eli entisen ajatteluni mukaan terveellisesti. Vatsa ilmoittaa ettei tykkää , mieli väsyy ja tarvitsee unta enemmän. Kyllä se keho tietää ;) katso lissää www.superfoodit.com !

Tein muutokset suht hitaaseen tahtiin, sillä kuvittelin etten pystyisi liian isoon muutokseen..En ole luopunut mistään. Mikään ei ole kiellettyä. Se lähti nimenomaan siitä kuuluisasta lisäämisestä, korvaamisesta . Ja se todella toimi. Kuvittelin etten ikinä voisi elää ilman maitorahkaa, enkä sitä itseltäni kieltänytkään, lisäsin vain vihersmoothien siihen rinnalle.Eipä tehny rahkaa kauan enää mieli .( varsinkin kun tutustu maidon homogenointiin, pästoröintiin,yms…) Muutokset on tapahtuneet juuri sopivaan tahtiin, makuja ja hyviä ominaisuuksia lisäämällä. Oli se keho pärjännyt sen lähes 22vuotta niillä soosseillakin, mutta seurauksena olikin sitten jatkuva väsymys, mielialan vaihtelut, vatsavaivat, kovat PMS-vaivat…

Oli yllättävää miten oli elänyt uskomuksissaan. Se mitä oli pitänyt terveellisenä,olikin kemiaa, säilöntäaineita ja käsitelty puhki. Ei keho sellaista ravintona pidä. Liikkuisiko auto jos kaataisit sinne oliiviöljyä?
Suosittelen kokeilemaan luonnollista ja ravintorikasta ravintoa jos olet kiinnostunut olemaan virkeämpi, elinvoimaisempi, terveempi, avoimempi, rohkeampi ja innostuneempi. Saatat kehon puhdistuessa tutustua vaikka oikeaan itseesi, kuka on ajatustesi ja uskomustesi takana.. Ja ei et ole luonnostaan huolestunut, stressaantunut tms. Ilo on ihmisen luonnollinen tila :)



Uskomukset ja se mitä enemmistö ajattelee ja toimii vaikuttaa ihmiseen hirveesti. Ja entäs sitten yhteiskunta, itekkin muistan joskus vuosia sitten miettineeni miten SUORITAN (hyi!) liikuntapiirakoita ja ravintopyramideja ja ja ja. Tuntuko se musta hyvältä? öööö…EI! Mutta siinä hyvä esimerkki miten kauas voi ihminen joutua itsestään, elämä muita varten , muitten odotuksia ja yleisesti hyvinä pidettyjä juttuja varten. Eikä sitä edes tietoisesti valinnut, niin sitä vaan luuli että elämä on sellasta.

Olen itse murtanut uskomuksia ravitsemuksen, liikunnan kuin muidenkin ”yleisesti hyvinä” ja perinteisinä pidettyjen asioiden suhteen. Voit koska tahansa aloittaa huolehtimaan itsestäsi. Minulla se toimi parhaiten ravinnon ja liikunnan kautta.Kehon avauduttua se mielikin alkaa avautumaan…  Olen onnellinen saadessani tehdä rakastamaani työtä, ihmisten, liikunnan, terveyden , ravinnon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa <3

Kun vaikutat itseesi vaikutat ympäristöösi!

Vinkkini sinulle joka haluat aloittaa luonnollisemman elämäntavan :
- Juo vihersmoothie aamuisin
- Luomua ja laatua ostoskoriin
- Varaa päivittäin aikaa rentoutua , äläkä silloin lysähdä television ääreen vaan mene luonnon hiljaisuuteen, makaa lattialla hyvässä asennossa, tms. Ole vain hetkessä.
- Tee jotain innostavaa, mistä sinä innostut, mikä on sinusta hauskaa?
- Liiku 3-5 x viikossa kevyesti, niin että tuntuu hyvältä.
- Vietä aikaa läheistesi kanssa, kosketa, halaa ja nauti läheisyydestä
- Lue Michael Pollanin ”Oikean ruoan puolesta”
- Blogi maailmassa kuumaa luettavaa, ja mielenkiintoisesti kirjoitettuna, vink vink :)
- Naura, nauti!
- Hengitä
- Käytä kaikkia aistejasi
- Make love, not War ;)

2 kommenttia:

  1. Asiaa! Yhteen aikaan mulla oli tapana aloittaa aamu ajatuksella: Mulla on oikeus olla onnellinen joka päivä.

    Onnellisuus ei ole mikään bonus joka ansaitaan vasta kun oikein yritetään. Valitettavasti tuo suorittaminen on vaarallista ja hautaa alleen kaiken hyvän eli onnellisuuden. Siihen havahduin juuri ( eilen! ). Tajusin että olen taas pakottanut itseni siihen suorittamisen oravanpyörään ( ehkä juuri Suomeen muuton myötä). Ole hyvä vaimo, hyvä äiti, treenaa säännöllisesti jne, niin olet hyväksyttävä. Oikeastaan kaikki kääntyikin päinvastoin ja mitä enemmän yritin, sitä enemmän ahdistuin.
    Kiitos että herätit :-)

    VastaaPoista
  2. there is no way to happiness, happiness is the way.
    Erilaiset roolit ja kuvitelmat (ja velvollisuuden tunto) mitä tulisi olla eivät juurikaan jätä tilaa sille mitä oikeasti on. Olet juuri sellainen äiti , vaimo ja nainen kun olet . Hyväksyntä on kova juttu <3 Kiitos kommentistasi :)

    VastaaPoista