Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Liian hapokasta..



Lainasin otsikossa kuuluisaks tulleen cola-ollin kommenttia kun ei saanut litkittyä kuin pari lasia coca-colaa yrittäessään cokiksen juonnin suomen mestaruutta tms. Kyllä se poika tiäs:)
Olin itse vielä reilu vuosi sitten hyvinkin hapokas! Se ilmeni mm. ruuansulatus ongelmina, päänsärkyinä ja toistuvina flunssina. Pidin kaikkia edellisiä suht normaaleina. Treenit eivät edenneet, keho oli hapoilla ja mieli stressaantunut. Vatsasta alkoi tulla ns. stressivatsa , elimistö eritti adrenaliinia ja kortisolia jotka kerryttävät rasvan helposti juuri keskivartaloon. Personal trainer koulutuksessa paneuduttiin mm. happo-emäs tasapainon, ravinnon laatuun ja kehon puhdistukseen/puhtaana pitämiseen. Eli ei ihan sitä perushuttua ja ravintoympyrää mitä olin kuvitellut olevan edessä..


Nyt huomioituani reilun vuoden ravinnon LAATUA , happo-emästasapainoa ja puhdistanut elimistöäni myrkyistä, voin sanoa voivani NIIIIIN hyvin. Ja kappas miten se ravinnonlaatu on vaikuttanut mieleen, ja sen laatuun. Käytän valmennuksissani näitä samoja oppeja, joiden olen huomannut toimivan itselleni ja muille. Tulokset ovat olleet uskomattomia! Ei enää vatsa vaivoja? Ei enää jatkuvia flunssia? Toki kehonpuhdistukselle on varattava aikaa, ja se tapahtuu aina yksilöllisesti mutta lisääntyvää elinvoimaa voi huomata hyvinkin pian.



Hapan keho on kaiken sairauden lähde. Elimistön ollessa hapan solut eivät pysty poistamaan jätteitä, vaan muodostavat näistä rasvasoluja. Solut ovat täynnä myrkkyjä, joita sen on sitten puskettava ulos flunssana, sairautena, tms. Hirmukiva.
Jos keholle annetaan ravintoa jota se ei ymmärrä ravinnoksi, mitä tapahtuu? Keho sulattaa ruoan ja sen sisältämät ravinto aineet ja pyrkii poistamaan ”myrkyt” eli vieraat aineet ( kuten väri- ja säilöntä aineet, yms.) Jos kehosi saa jatkuvasti myrkkyjä eli vieraita aineita, se ei pysty hyödyntämään niistä mitään. Et kerkeä puhdistumaan myrkyistä. Meissä toimii jatkuvasti soluja enemmän kuin osaat laskeakkaan, ja jos soluja ruokitaan tavalla jota ne eivät ymmärrä, niiden on säästelteltävä koko kehoa -> ja tämä tapahtuu sillä että esim. joittenkin solujen toiminta heikkenee -> seuraa oire. Keho pyrkii aina tasapainoon. Kehosi tarvitsee ravintoaineita, ei vieraita aineita!


Miten keho oireilee myrkkyjä vastaan?


Väsymys, vähäinen energia
Nukahtamisvaikeudet
Ripuli
Ummettus
Kuume
Yskä
Ilman kertyminen
Yskä
Päänsärky
Iho ongelmat
Krampit
Nivel ja lihas kivut
Stressi


Ja yllä olevat oireet ovat siis jo solun ylikuormittumista! Haluathan pitää itsesi terveenä ja hyvinvoivana? Päänsäryt yms. oireet eivät ole NORMAALEJA! Niihin on kyllä totuttu, sillä erilaisia oireita on niiin paljon, että on vain helpompi hyväksyä niiden olemassa olo. Ja se ei ole meidän vikamme! Sellaista viestiä ympäristömme on meille jo vuosikaudet lähettänyt. Ensiavuksi otetaan lisää kemiaa ja myrkkyjä, kun keho viimein niistä yrittää puhdistua? Ei loogista..Mutta onneksi tähän ollaan jo havahtumassa, ja monet yksilöt jo antavat keholleen mahdollisuuden toimia. Kyllä se yhteiskunta ja yleisetsuosituksetkin varmasti perässä tulevat, mutta as we know, muutokset on aina hitaita sillä tasolla ja reagoidan vasta kun on PAKKO. Aletaan olla siellä rajamailla.

Varaa aika elävän veren kuvaan, näet mitä veresi todella sisältää.. Hiivaa? Parasiittejä? Väsyneitä punasoluja? http://www.phshop.fi/10001800-helsingissa-elavan-veren-pikaanalyysi-p-283.html?osCsid=62c088999b57003f4f381dcafb75d1b3
Tästä pitää raportoida tarkemmin kun siellä olen itse käynyt..
Mitä sitten solusi tarvitsevat pysyäkseen terveinä?
Ihminen pärjää n. 10 min ilman happea, muutaman päivän ilman vettä ja muutaman viikon ilman ravintoa.Eli 1. HAPPI 2.VESI 3. RAVINTO
Eli siis tee itsellesi palvelus ja anna soluillesi mitä se tarvitsee J


Aloita seuraavista:
1. Tee syvähengityksiä päivittäin 3 x 10. Mieti hengitystäsi? onko se pinnallista , vai syvää? Valtaosa ihmisistä elää n. 70% happivajeessa joten ei ole kumma jos väsyttää ;) Jatkossa lisää ohjeita syvähengitykseen liittyen. Aloita siitä että huomioit muutaman kerran päivässä hengityksesi. Veresi tarvitsee happea.


2. Juo vettä REILUSTI! Purista veteen sitruunan mehua ja lisää siihen laadukasta suolaa (käsittelemättömät suolat kuten meri tai vuorisuola). Hyvä määrä vettä on n. 3-4 L päivässä.
Muistathan että olet 70% vettä. Pitääksesi aineenvaihduntasi ja lymfajärjestelmäsi käynnissä,sinun on juotava, ja nimenomaan vettä. Jos pissa on kovin keltaista, juot liian vähän.Kun ihminen tuntee janon, ollaan jo pienessä nestevajauksessa.

3. Syö oikeaa RAVINTOA, eli ravintoa mistä saat mm. antioksidantteja,vitamiineja,kivennäisaineita, entsyymejä, luonnollisessa muodossa! eli siis suosi luomua, syö PAAAALJON vihreää. Vihreä sisältää sähköä, jolla kehosi hermoimpulssit toimivat.Syö siis värähtelyä ;)
Hyvä tapa lisätä vihreää ruokavalioonsa on vihersmoothie ja viherjuoma. Vihersmoothiesta ehdottomasti lisää jatkossa. Tässä yksi simppeli ohje vihersmoothielle jos et ole ennen sellaista tehnyt: 1 ruukku luomu tammenlehtisalaattia, 200g mustikoita, 1 luomubanaani ja tarvittaessa vähän luomuhunajaa makeudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti