Jalat maassa - pää pilvissä!

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Se on syssy nysse

Viime viikon huima nlp-practioner kurssi takana, ei voi muuta sanoa ku huh huh :) Sellasta tykitystä alitajunnalle ja mielelle että ei voi ku ihmetellä tätä meidän tiedostomattoman mielenmahtia ja valtavuutta. Tiedostamaton mieli siis luo toimintamme ja käytöksemme ja näihin taas voi ja kannattaakin vaikuttaa tietoisen mielemme avulla, se toimii meinaan suunnan antajana tiedostomattomalle mielellemme.

Tietoinen mieli asettaa tavoitteet -> tiedostamaton toimii

Valtaosa ihmisistä keskittyy siihen mitä EIVÄT halua. Asiat joita ei haluta, jotka pelottavat tms. eivät kehitä meitä sitä kohti mitä HALUTAAN. On toki hyvä tietää mitä ei halua, mutta valitettvasti valtaosan ajatukset vellovat VAIN siinä. Entinen negativitisti ilmoittautuu right here, valtaosa energiasta meni sen kelailuun mistä ei pidä, mikä tuottaa ikävää oloa yms. Sittemmin kun on oppinut keskittämään fokuksensa siihen mitä nimeomaan tahtoo on tuloksetkin olleet ihan toisenlaisia ;) Tästä voi myös helposti tehdä itelleen perkeleen, keskittymällä "sitten kun" elämään, ei olla tyytyväisiä hetkessä vaan kuvitellaan että se onnellisuus lymyää aina jossain, tulevassa, saavutuksessa tai materiassa, toisessa ihmisessä, mieli kyllä osaa keksiä meille juttuja  jotka saatuamme olisimme VIIIMEIN happy ja blissed. Itse en oo tällästä ihmistä vielä tavannut, vaan huomannut itse että ne saavutukset joiden on kuvitellu tuovan onnea, antaakin pienen lyhyen hetken valheellista tyytyväisyyttä, jota seuraa tyhjyys. Jos aika näitten pienten valheellisten tyytyväisyyden hetkien välillä onkin yhtä stressiä ja painamista ,onko se todella sen arvoista? Tätä kuviota itse toistin muutamaan kertaan ennen kuin hyväksyin ja aloin rakastamaan sitä mitä on NYT.



On hyvä tietää mitä haluaa,mutta nautithan silti jo siitä kaikesta mitä sinulla on?
Me valitaan itse tunteemme ja ajatuksemme, ja se on mielestäni parhainta mitä meillä on <3 Meditointi ja rentoutus harjoitukset rauhoittavat mieltäsi ja ajatuksiasi , joten käytät niitä rakentavasti, kehittäen, sinua ja ympäristöäkin auttaviin asioihin. Sumuinen mieli jossa ajatukset ja pelot blurraa nonstoppina, ei kehitä juuri muuta kuin masennusta, pelkoja ja tyytymättömyyttä. Mieli on upee työkalu, käytetään sitä viksusti ;)

Kun tarkkailet omia tavoitteitasi , huomio kenen asettamia ne ovat? Nykyään telkkari, lehdet, ympäristö, yhteiskunta ja etenkin omat rakkaat vanhempamme odottavat meiltä erilaisia asioita, joita emme ehkä itse halua tai ne eivät tunnu meistä hyvältä. Kaikki muuttuu kuitenkin helpommaksi kun erotat muiden odotukset ja omat tavoitteesi toisistaan. Tee sitä mistä pidät :)

 Meillä toki on myös asioita "jotka vain pitää tehdä", mutta voit silti karsia elämästäsi paljon turhia energia syöppöjä, saaden näin elämääsi kummasti lisä aikaa, tehdä sitä mikä on olennaista : ELÄÄ <3

Voit listata paperille asioita jotka sinun pitää tehdä (tai anna tulla vaikka monta paperillista, kunhan kirjoitat kaiken mitä todella on tehtävä, roskien viennistä alkaen :) ) , ja kokeile pystytkö vetämään puolet näistä asioista yli.
-Tarkastele listaasi ja laita " Pitää" sanan tilalle HALUAN asioiden kohdalle jotka ovat sinulle tärkeitä ja jotka ovat koko tulevaisuutesi kannalta tärkeitä .
-Kirjoita AION "sana pitää" sanan tilalle niihin kohtiin kotka ovat oikeasti kiireellisiä ja oikeasti tärkeitä.
- Ympyröi ne asiat mitkä aiot tehdä ja laita vielä perään että milloin ,tms.
- Listalle jää varmasti vielä asioita jotka sinun tehtävä vaikka  ne eivät olisikaan sinulle tärkeitä, karsi mitä pystyt ja tee marisematta asiat jotka vaan täytyy tehdä. Märehtimällä niitä se vie energiatasojasi alaspäin ja sitä et varmasti halua :) ( roskien vienti on perseestä, mutta se on uudenlainen kokemus kun laittaa päässään soimaan vaikka cheekin jippikayjein :D )
mutta tiedä että yleensä noin puolet asioista joita mielessäsi pyörii voisit jättää pois, vapauttaen näin lisää energiaa oikeasti tärkeille asioille, ja ne tärkeet jutut voikin sitten tehdä keskittyen ja luovasti :)

Keep it simple baby ja sillä on väliä mikä toimiii! Jos stressi ei toimi ,niin olisitko valmis kokeilemaan toista tyyliä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti