Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Mihin käytät energiasi part 2.?

Ykkös osiossa kirjoittelin energiansa väärinkäytön oireista, eli mistä tunnistaa elääkö itseään kehittäen vai jarruttaen.Monet elävät odottaen elämänsä alkamista. Olemme niin tottuneet ajattelemaan ja toimimaan omalla tavallamme, että meidä voi olla vaikea tunnistaa ajatustemme ja toimintamme laatua. Muistan itse ajatelleeni masentuneena "tälläistä tämä elämä vain on"... Elämä on juuri sellaista kuin siitä itse teet.

Pelkuruus
Käyttäessäsi enegiaasi ruokkimaan pelkojasi oman tahtosi sijaan , antaudut pelkuruudelle.

Mihin ikinä käytät energiasi, se tulee leviämään! Jos siis haluat pelkojesi kasvavan ja levittäytyvän elämääsi, jatka niiden ruokkimista.Anna niille jopa vielä enemmän energiaasi. Pyöri ihmisten kanssa jotka myös murehtivat ja pelkäävät jatkuvasti. Välttele niitä jotka kohtaavat pelkonsa. TAI anna hyvän sinussa lisääntyä!Anna läsnäolon ja rohkeuden laajentua! Ajattele onnistuvasi ja onnistu. Tapaa ihmisiä jotka valittamisen ja epäröinnin sijaan uskaltavat, eivät yritä vaan toimivat oman tahtonsa mukaan ( ja tämä ei ole itsekästä,vaikka uhrista se voi siltä tuntuakkin) . Rohkeutta on yrittää kunnes onnistuu.Olet jo kokonainen, mutta päämääriä saa ja on hyvä olla :) Kun olet läsnä on mahdotonta takertua tulevaisuuteen. Et voi tehdä väärin, voit vain OPPIA .Vaihda tarvittaessa tapaasi toimia tai ajatella.Menestyneet tunnistaa siitä että he eivät lakanneet tahtomasta.En tarkoita menestyksellä rahaa, arvoa tai muita statuksia. Tarkoitan sitä että menestyt itsenäsi: kasvat ja kehityt, elät unelmaasi ja rakastat elämääsi.
Pelkoa luodaan kun keskitytään siihen mitä ei haluta. Keskity siihen mitä haluat, mutta ole onnellinen jo tässä ja nyt <3

Ilmoittaudun ex-pelkuriksi, en ole aina uskaltanut toimia oman tahtoni mukaan, tai jos olen niin tehnyt niin vähintään tuntenut siitä huonoa omaatuntoa. En uskaltanut lähteä unelmiani kohtaan, en ollut ikinä mielestäni "tarpeeksi" .Tarpeeksi kauan kun toisti samaa kehää alkoi tajuta että on vaihdettava omaa suhtautumistaan. Aloin keskittyä siihen mitä haluan. Jos tuolloin ennen tuli ajateltua " en jaksa työtäni, tuntuu etten voi vaikuttaa siihen itse ja olo on riittämätön" , aloinkin ajatella " haluan työn jossa voin itse vaikuttaa tekemisiini, haluan tuntea että työni merkitsee minulle ja asiakkailleni". Mitä sinä haluat?


Riitely

On hienoa keskustella asioista joista ollaan erimieltä, molemmat kuuntelevat avoimesti toisen näkökulman, ketään ei yritetä muuttaa vaan tilanne hyväksytään sellaisenaan. Molemmat oppivat, avaavat ja ottavat vastaan. Tästä jää hyvät vibat :)

Riitely on sitä että yrität osoittaa jonkun olevan väärässä ja itsesi oikeassa samaan aikaan. Tähän ansaan on helppo astua, mutta se ei palvele ketään.
Tämä on vaikeaa etenkin läheisissä ihmissuhteissa. Olemme toisillemme peilejä, näemme selkeämmin mitä olemme ja mitä emme ole. Toisen käytöksessä ärsyttävät tekijät kertovat sinusta itsestäsi, sinun kasvunpaikoistasi ja haavoistasi. Tämä tieto kannattaa ottaa hyväksyen vastaan niin voit kehittyä siinä :) Usein riidellessämme otamme  kivi kovan kuoren päällemme, ettei meitä vaan sattuisi!

Hyväksy nyt oleva hetki. Olette erimieltä. entäs sitten? Ole sinä se rohkea joka sanoo " olen erimieltä, mutta kuuntelen mielelläni mitä sinulla on sanottavana ?"  Älä tuhlaa aikaasi riitelyyn tai väittelyyn vaan sen sijasta johonkin positiivisempaan, kehittävämpään. Tämä ei tarkoita erimielisyyksistä puhumisen välttämistä vaan nimenomaan niistä keskustelua.

Tämä on itselle haastava alue, jonkinlaista pätemisen tarvetta etenkin läheisissä ihmissuhteissa.Muistutankin silloin itselleni että arvostan itseäni ja todella arvostan läheisiäni ja todella haluan kaikkien olevan onnellisia.

Erimailman kuvissa elävät ihmiset ajattelevat elämästä hyvin eritavalla. Ymmärtämällä henkilön mailmankuvan voit ymmärrätää hänen ajatuksiaan vaikka olisit täysin erimieltä. Meidän on käytävä tiettyjä vaiheita läpi siirtyäksemme eteenpäin, jokainen vaihe jättää meihin hyviä ominaisuuksia joita voimme hyödyntää tulevaisuudessakin.Ymmärrys on avain. Kaikki on kuitenkin juuri niinkuin pitääkin :)

2 kommenttia:

  1. Sun blokitekstit on aina tosi innostavia. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riina ihanasta ja kannustavasta kommentista :)

    VastaaPoista