Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Mitkä on sun arvosi?

Suht helppo ja yksinkertainen kysymys. Mitä sinä arvostat? Elätkö arvojesi mukaan?

Moni haluaa elää tervettä elämää, moni haluaa viettää aika perheensä kanssa. Mutta elävätkö he todella niin?


Olen itse esimerkiksi aina arvostanut sitä että koen voivani vaikuttaa työhöni tehdä itselleni mielekästä työtä,mutta lähihoitajan työssä tunsin usein riittämättömyyttä, en kokenut voivani todella yksilöllisesti tukea ja auttaa potilaita, tämä taas johtui niistä kuuluisista resursseista, ja ihan koko yhteiskuntamme hoitokulttuurista : lääkkeitä lääkkeen perään , luokattoman huono ravinnon laatu, hoitajien kiire, yms.


Silti jatkoin samalla alalla, vasten omia arvojani. Ei tehnyt hyvää, vaan aloin menettää jo palasia oman itseni arvostamisesta. Kuullostaa ehkä dramaattiselta, mutta arvojani vastaan eläminen oli minulle TODELLA turhauttavaa ja masentavaa. Vaihtelin työpaikkoja, ei helpottanut. Vaihdoin suhtautumistani asiaan -> yritin olla välittämättä niin paljoa. Ei toiminut. Tarpeeksi kauan seinää päin kävely sai tajuamaan että en voi odottaa pomon tai yhteiskunnan muuttuvan, en voi odottaa että minut tekisi tyytyväiseksi kukaan muu kuin minä. Aloin todella tutustumaan arvoihini, ja pienin askelin elämään niitä. Matkan teko on kiehtovaa ja ihanaa, kun tietää sen että vaikka kaikki muu vietäisiin, niitä ei minulta voi viedä. Mikään ei koskaan vie minulta oikeutta olla mitä olen.


Olet vapaa valitsemaan mitä paras tarkoittaa sinulle, mikä on sinulle parasta. Tiedät sen kyllä.

Mielesi ei sitä ehkä helposti hyväksy, se alkaa sanomaan "mutta" tai "entä jos".


Kaikki alkaa siitä että tiedostat arvosi. Kirjoita ne paperille, Anna tulla, keksit varmasti ainakin 10-15 arvoa!


Omalla listallani on mm seuraavia: kehitys, kasvu, rakkaus, kokemukset,terveys, hauskanpito, tehdä vain itselle mielekkäitä asioita, ymmärrys, upeita ja innostavia ihmisiä elämässä, olla valmetaja ja hoitaja joka oikeasti tuo hyvää ihmisten elämään yms..



Koska kaikessa on vaikea kehittyä samanaikaisesti, laita arvojasi järjestykseen, vaikka se voi tuntuakkin hämmentävältä.

Jos esim. oman listani ykkösarvo olisi "menestyminen työssä" , se varmasti näkyisi arjessani runsaana työntekona ja opiskeluna, kouluttautumalla ja kouluttamalla.


Jos taas ykkös arvonani olisi rakkaus, keskittyisin huomattavasti ihmissuhteiden ja rakkauden vaalimiseen kuin esim. työntekoon.


Sinun arvosi ovat sinun arvosi, niistä ei voi kukaan sanoa ovatko ne oikein taikka väärin. Arvojen järjestys muuttuu. Kun elät jo yhtä arvoa, on helpompi lisätä elämään muita arvoja tekemään elämästäsi niin helppoa ja ihanaa että melkein hävettää :) Et kuitenkaan ole arvosi, olet vain ajatustesi ajattelija.


Jos arvonasi on pitkään ollut esim. fyysinen terveys, entä jos vaihtaisit ykkösarvoksesi nyt mielesi kehittämisen? Mikä sinulle on tärkeää juuri nyt? Millaista haluat elämäsi olevan?


Kirjoita ylös tavoitteesi.


Esim. omia tavotteitani ovat mm.

- Antaa valmennettavilleni työkaluja ja välineitä matkata kohti unelmiaan

- Toimia innostajana, ymmärtävänä,rakastavana ja energisoivana jokaisessa ihmissuhteessa

- Kehittää mieltäni ja sen käyttöä erilaisin harjoituksin

- Aloittaa NLP practioner koulutus

- Lisätä tietoisuuttani

- Tavata samanhenkisiä ihmisiä

- Nauraa päivittäin useasti

- Hiljentyä ja rentoutua päivittäin

- Oppia lisää tietoisesta evoluutiosta

- <3 jeeeeeeee!!!!!!!

Valitse nyt tavoitteistasi ykkönen. Mitä rehellisesti haluat nyt eniten? Minkä tavoitteesi toteutuminen saa sinut eniten hymyilemään ja kickseihin?


Aloita toimimaan. Nauti. Et saa koskaan tätä päivää takaisin, jollet aloita heti , aloitatko sitten huomenna? Tee jotain pientä, jos haluat muuttaa New Orleansiin, katsele netistä asuntoja vaikka. 

Elämä on aika ihanaa <3>
Ihmisen parasta aikaa tais joku joskus sanoa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti