Jalat maassa - pää pilvissä!

torstai 12. elokuuta 2010

Rentoutuminen, meditaatio,ajatuksia

En olisi muutama vuosi sitten voinut kuvitella meditoivani, olin jatkuvassa liikkeessä, pukkoilin tekemisestä toiseen, suoritin suorittamisen perästä. Joogat ja muut rauhallisemmat lajit tuntuivat vierailta, mitä niistä muka hyötyisin? Jälleen kerran sain tehdä tarpeeks monta kertaa itteäni vastaan, kunnes ymmärsin kasvaa ja olla avoin.


Ensimmäisiä kertoja meditointi tuntui oudolta ,"ei se toimi" (niin mikä toimi? :) ). Kuvittelin että pysähtyisin ja pää vain tyhjenisi. Mutta se pää vasta olikin täynnä kaikkea, suurimmaks osaks ajatuksia jotka on jo moneen kertaan ajateltu. Ajatuksia joilla ei ole käytännössä merkitystä lainkaan ja ajatuksia jotka latistivat itsetuntoani ja saivat mut epäröimään ja pelkäämään. Aloin tarkkailemaan ja kuuntelemaan ajatuksiani, ja huomasin yhä usemmin olevani läsnä hetkessä. Jo se että että huomaa ettei ole läsnä , on läsnä oloa. Kun on läsnä, mikään ei ole pielessä. Elämäsi on samassa tilanteessa kuin ajatusmyllerryksen aikana, mutta kun olet läsnä tiedät että kaikki on hyvin juuri nyt. Et murehdi tai ajattele huomista, mennyttä. On vain nyt. Kaikki mitä on, on nyt. Ei minulla ole huomista NYT.


Läsnä olevat hetket ovat niitä jolloin katsot luontoa rakastaen nähden vain sen mitä on. Läsnäolevat hetket ovat niitä kun kuulet vain sen mitä kuuluu. Huomaa että hengität. Olet läsnä. Teet vain sitä mitä teet.


Millaisia läsnäolon kokemuksia sinulla on?


Mitä meditointi on?


Meditaatio on jokaiselle ainutlaatuinen kokemus, toiselle hiljaisuuden löytämistä, mielen hälinän vaimentamista, se voi olla tapa kokea aitoa vilpitöntä rakkautta sitä kohtaan mikä on.Meditaation voi tehdä erilaisina harjoituksina. Meditaatiota voi olla myös esim. liikunta, tai harrastus jossa olet täysin läsnä hetkessä, mielesi ei arvioi, punnitse taio pähkäile.Olet vain läsnä ja toimit luonnostaan. usein kuvitellaan että meditointi on transsi tila, rentoutusta tai jotenkin maagista. On kuvitelmia että meditoidakseen ihmisen on kuuluttava esim. johonkin itämaiseen uskontoon.


Meditaatio on keino lisätä tietoisuuttaan,tehdä huomioita omasta tunne ja ajatusmaailmastaan ja niin päästä näiden tunteiden ja ajatusten "yli". Ajatukset ja tunteet lähtevät egostasi, siitä mitä yrität olla, haluat olla . Ego on kasvanut suojaksesi, suojellaksesi sinua haavoilta. Se on myös prosessi jonka on täytynyt tapahtua, voidaksesi kasvaa nyt egon yli vahvempana, käyttäen nyt mieltäsi ja ajatuksiasi kehittämään, ei tuhoamaan. Kehittämään itseäsi, ympäristöäsi ja koko maailmaa.


Miksi meditoida?


Meditoiminen mm. vähentää stressiä,parantaa terveyttä, vaikuttaa fysiologiaan mm. verenpaineen alenemisena, vähentyneenä verisuonten kalkkeutumisena. Meditaatio helpottaa mm. masennusta,ummetusta, diabetesta , sydänvaivoja, yms...


Entäs sitten lisääntynyt virkeys, hyväksyntä ja rauhallisuus? Meditointia harrastaneet ovat alkaneet kokea pieniä "ihmeitä", elämässä asiat loksahtelevat kohdalleen. Seuraa hyväksyntä ja mielenrauha. Meditaatio on tila jossa mieli ei hälise. Luodaanko mielen hälinässä uutta? Keksiessään suhteellisuus teorian, Einstein oli kuuleman mukaan ollut meditatiivisessa tilassa. Deepak Chopra taas on sanonut että n. 80% ajatuksistamme omat samoja mitä olemme jo ajatelleet eilen , toissapäivänä ja kuukausi sitten.. Eli ajatuksemme ovat siis aika "nähty" :)


Kokeile pitää ajatuspäiväkirjaa muutaman päivän ajan, täytä sitä esim. 3 x päivässä. Mitä kaikkea olet ajatellut? Miltä nuo ajatukset saavat olosi tuntumaan? Tekevätkö ajatuksesi sinulle hyvää? Et ole ajatuksesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti