Jalat maassa - pää pilvissä!

torstai 5. elokuuta 2010

go shorty!

Liikkuminen heti aamusta on kyl ihan mahtavinta ikinä :) Oon aina tykännyt aamuista ja ollu aamuvirkku, mulle sopii kyllä töitten alottaminen aikaseen..Oon nyt siis ohjannut aamulla seiskasta alkaen bootcamppia (http://bootcampfinland.com/). Toi ulkona liikkuminen, syvähengittely, lopuun renotutus/meditaatio hyvässä seurassa tekee kyl niin kokovaltasesti hyvää joka ikiselle solulle :) Olo on virkee ja raikas, kasin aikaa aamulla on jo siis tehnyt kaikkia tärkeimpiä eli , syvä hengitellyt raikasta ulkoilmaa,  liikkunut kevyesti (n. 70% teholla), juonu puhdasta vettä, nauttinu aamu auringosta kasvoilla, liikkunu paljain varpain nurmikolla ja nähny ihania reippaita ihmisiä :)

Oli ihana kuulla miten hyvä ystäväni ja bootcampissa kävijä hehkutti oloaan jo 3 aamujumpan jälkeen, miten iltavirkun aamualkoi ennen klo 10 aikoihin ja nyt onkin jo 9:ltä töissä, tunnin liikkuneena ja nauttineena :) Miten keho on alkanut avautua ja mieli selkiintynyt :) Ihan mieletöntä.

Upeeta ettei tää tyyppi vaan ajatellut " en koskaan voisi, sillä en ole aamuihminen" vaan päätti haastaa ittensä siitä huolimatta :) tätä asennetta muutebkin lisää! Mitä asioille voi tehdä? Ymmärräthän miten voit omaan elämääsi ja olossi vaikuttaa :) ? Se on mieletön lahja. En tarkoita että aina pitäisi hakea muutosta vaan kannustan ihmisiä etsimään tapoja ja keinoja jotka tuo elämään lisää virtaa ja intoa. Itseä ainakin innostaa luovuuden, innostuksen, olemisen, palautumisen ja tekemisen oikea suhde. Näillä eväillä koen kehittyväni, ja samaa on kyllä huomattavissa ympäristösssäkin... :)

Fyysinen palautuminen tapahtuu nukahtamisesta neljän ensimmäisen tunnin aikana, koska aivolisäke erittää kasvuhormonia, joka "käskyttää" kehon palautumaan ja korjaamaan/rakentamaan.Jos verensokeri ja insuliini ovat korkealla, se vie tältä fyysiseltä palutumiselta paljon voimia eikä ole yhtään niin tehokasta. Välttääksesi korkeaa verensokeria, syö siis jo muutama tunti ennen nukkumaan menoa kevyt iltapala.

Psyykkinen palautuminen tapahtuu rem-unen aikana joka siis tapahtuu n. 4 h nukahtamisen jälkeen. Matala verensokeri heikentää tämän unen laatua, joten on hyvä syödä muutama tunti ennen nukkumaan menoa jotain kasvis ja rasvapitoista. Avokado esim. on aivan ihanaa himalajan suolan kanssa... <3

Riittävä mutta ennen kaikkea LAADUKAS uni takaa sen että olet päivät virkeä ja jaksat nauttia arjestasi.
Läsnäolo ja tietoset valinnat, ole realistisen optimistinen :)

Mikä sinua virkistää?




ppppssst.... Käy tsekkaa!http://www.tahtikunto.com/index.php?sivu=tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti