Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Mihin sinä käytät voimavarasi part 1?

Sen sijaan että käyttäisit energiasi ja voimasi omiin unelmiisi ja omaan kehitykseesi,käytätkö energiaasi negatiivisiin ajatuksiin, tunteisiin ja mielikuviin? Ovatko ne koskaan vieneet sinua eteenpäin?

On helpompaa valittaa ympäristöstäänsä ja tilanteestaan, olla ikäänkuin uhrina. " Pomoni"  "Vanhempani"... "Rahatilanteeni". On myös helpompaa kuvitella että erilaisia sairauksia vain tulee ,kuin todella elää niin että sairauksia ei pääsisi syntymään. Jos olet huomannut jatkuvasti sairastuvasi ja olevasi uupunut vaikka elätkin lääkärin/ painonvartijoiden/yhteiskunnan ohjeiden mukaan, ne eivät selvästi toimi.

Olen itse ollut voimavarojeni "väärinkäyttäjä". Halunnut miellyttää muita ennen itseäni, etsinyt hyväksyntää ja kiitosta teoillani, valittanut,epäillyt itseäni, uupunut ja ollut jatkuvasti tyytymätön elämääni. Etsinyt vastausta itseni ulkopuolelta, suhteista, työpaikoilta, ulkomaanmatkoilta. Masennuin säännöllisin väliajoin, elin puuduksissa. Kiersin samaa kehää. Kun olin kolmannen kerran taas uupunut silloiseen työhöni ja elämääni, päätinkin masennuslääkkeiden sijasta alkaa vaikuttamaan itse itseeni.Se kannatti :)

Seuraavaksi oireita voimiensa väärinkäytöstä :

Valittaminen!
Valittaminen on sitä ettet hyväksy nyt-hetkeä.
Mitä enemmän valitat , sitä enemmän vedät negatiivisia asioita puoleesi. Löydät aina uutta valitettavaa, ja ehkä löydät vielä seuraakin jossa voitte yhdessä valittaa? En tarkoita ettei ikävistä asioista voisi puhua,mutta valittaminen on niin eri juttu. Valittaminen on sitä kun kerrasta toiseen henkilö jauhaa samoista ongelmistaan, muuttamatta omaa käytöstään tai toimintaansa lainkaan. Valittaminen on sitä jos valitetaan jatkuvasti asioista joihin ei voida yhtään vaikuttaa. Mietin mielummin mitä voit asialle tehdä? Ja kyllä todellakin voit vaikuttaa jopa mailman rauhaan ja kestävään kehitykseen aloittamalla itsestäsi <3

 Valittaminen on nykyään jo niin yleistä, että se on lähes hallitsee valtaosan keskusteluja. Oletko koskaan tavannut henkilöä joka olisi vain yhtäkkiä lakannut valittamasta? Valittaminen on kehä, se kiertää ympyrää. Onneksi siitä kehästä voi astua pois. Valittamisen sijaan teen päinvastoin! Puhu siitä mikä on hyvin :) Puhu edes positiivisista vaihtoehdoista.Siitä mitä haluat. Turha tuhlata ajatuksiaan siihen mitä ei halua. Keskity siihen mitä haluat :) Valitse positiivista ja kannustavaa seuraa, mistä sinulle tulee innostunut ja hyvä olo! Voit myös tehdä palveluksen valittajille kysymällä heiltä "Mikä on hyvin juuri nyt?" " Mistä pidät?" "Miten toivoisit asioiden olevan?"  Sääliminen vain antaa valittajalle syytä jatkaa taas huomenna,sillä valittajan kuva siitä että on vain tilanteen uhri vahvistuu. Ajatuksesi ohjaavat tulevaisuuttasi. Ehkä siis haluat ajatella hieman positiivisemmin? Kokeileppa vaihtaa PITÄÄ sanan tilalle SAAN tai HALUAN.

Tutki itseäsi, valitatko ajatuksissasi tai puheessasi esim. olosuhteistasi, ympäristöäsi, muitten ihmisten tekoja tai sanoja,tai vaikka säätä. Valittaminen tuo väistämättämästi kielteistä energiaa, teit sen sitten ääneen tai et.
Voit joko hyväksyä tilanteen, toimia tai antaa asian mennä. Nauti kaikesta mitä teet.
Itse opettelin tätä alkuun huumoriin takertuen,esim. " ompa aivan mahtavaa maksaa laskuja, ihanaa maksaa siitä että saan asua juuri täällä ja saan käyttää internettiä ILMAN RAJOITUKSIA. Wow!" Kunnes tajusin että totta, näinhän se juuri onkin.

Kuva muutaman vuoden takaisilta synttäreiltä, lähtö palloilemaan klo 5.00 aamulla, laskeuduttiin vähän ennen kasia aamulla <3 Lovely.



Epävarmuus

Toinen tapa käyttää omia voimiaan energiaa väärin on epävarmuus! Me olemme luonnostamme luovia, mutta ei ole järkeä käyttää luovuuttaan epävarmuuteen taikka itsensä epäilyyn. Sinussa on voima olla varma ja toimia, miksi hukkaat sitä epävarmuuteen? Olen kuullut usein sanottavan " Toiset ihmiset ovat vain itsevarmempia", muttan mielestäni meillä jokaisella on oikeus ja kyky valita mitä haluamme olla jatkossa. Kukaan muu ei voi ottaa sinulta epävarmuuttasi pois, kuin sinä itse.Sinussa on jo olemassa kaikki se varmuus, anna sille tilaa astua esiin. Epävarmuus ei ole realismia, se on hölmöä! Jos olet epävarma, et vain ole vielä löytänyt varmuuttasi.Varmuus ei tule analysoimalla.

Jos haluat varmuutta, luo varmuutta!Et löydä varmuutta muualta kuin itsestäsi. Maailma odottaa sinua. Jos käytät energiasi epävarmuuden ja pelon luomiseen, menet vain enemmän hämillesi! Kuka tunnustaa tehneensä jotain kehittävää ja itseään eteenpäin vievää mielentilassa jossa ajatukset ovat " en todellakaan tiedä mitä tehdä" , " en ikinä onnistusi" tasoa?

Olin ennen hyvin epävarma itsestäni ja taidoistani. Varmuus kuitenkin oli minussa, opettelin ja opettelen toki edelleen sen käyttöä. Nyt jos kohtaan epävarmuutta kysyn mitä on pahinta mitä voi tapahtua? Ai, ei sen pahempaa, annetaan mennä vaan :)

 Anna itsellesi pieni litsari vaikka seuraavan kerran kun epäilet itseäsi :) Sen sijaan että jatkaisit epävarmoja ajatuksiasi pidemmälle,mieti mikä oikeasti vie sinua eteenpäin, mitä sinä  haluat?
Me haluamme kaikki hyväksyntää.Olemme tottuneet saamaan kiitosta esim. toimiessamme "oikein." Kenellä on valta määrittää oikea tai väärä? Vanhemmillasi? Yhteiskunnalla?  Hyväksy itsesi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti