Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

”Mitä sä oikeen teet?”


Olet ehkä huomannut, että kun itset muutut, muuttuu ympäristösi suhatutuminenkin ehkä sinuun. Heidän "kartallaan" eli mielikuvissa oletkin nyt erilainen, ja se saattaa vaatia prosessointia.
Muistutetaas tähän väliin että "Muutos on automaatio, kehitys vapaaehtoista" :)




There must be a reason why i'am king of my castle?

Muistan itse miten yhdellä entisellä työpaikalla katseltiin vihersmoothieita, naureskeltiin "muka terveelliselle raakasuklaalle". Onneksi oli myös niitä työkavereita jotka olivat avoimia ja kiinnostuneita, heitä kiinnosti oikeasti että minä voin hyvin ja näkivät sen kyllä. Mikä näitä toisia sitten "vaivasi?" , uskoakseni pelko, tai sitten jonkun terveet elämäntavat ja hyvinvointi nostivat esiin oman huonon-olon, tms. ? Voi olla näin, voi olla että ei. Itse ainakin pyrin NYKYISIN olemaan avoin, jos joku kertoo innostuneena asiasta , joka tuottaa hänelle fiiliskiä, energiaa ja terveyttä. Ennen ei ollut näin. Luulin tietäväni. Vähän hävettää ajatellakkin, miten ennakkoluuloinen ja "tietävä" sitä olikaan. Ei sillä että oisin pätenyt, pitänyt itteeni parempana tms., mutta mun ongelma oli se että luulin tietäväni. 
Oma pää loi ajatuksia "miten jonkun olisi hyvä toimia, miten jonkun olisi hyvä syödä, miten joku pääsisi masennuksestaan" , tms. Mutta en mä tiedä. Tiedän ehkä miten itse toimisin, ja se onkin ainoa asia josta voin ja saan kantaa vastuun ja vapauden. Olen oppinut eniten sen jälkeen, kun olen omaksunut asennetta "tiedän etten tiedä mitään".  Tutkimuksia on nykyää puolesta ja vastaan, eestä ja takaa, eikä niissä käy ilmi mm. MITÄ muuta tehtiin, mitä EI tehty,synergiaa, yms. Tuu mukaan Ravinto-iltoihin <3 , tapaamaan samanhenkisiä ihmsiä, kokkailemaan ja saamaan vinkkejä siitä milläkeinoin voisit löytää juuri sinulle toimivan tavan syödä , olla terve ja elinvoimainen :) Espoossa mm. 19.3 olevassa illassa vielä tilaa.

Luulen että se on aika pelottava ajatus monelle, kun kukaan ei voikkaan sanoa mikä on just sulle oikein. 
En itsekkään ennen halunnut ottaa vastuuta omasta terveydestä tai hyvinvoinnista, söin maitorahkaa koska joku jota arvostin kertoi sen olevan terveellistä ja plaa plaa plaa. Sen sijaan että oisin kantanut vastuun omasta toiminnasta, oisin voinut kyseenalaista toimiko se ohje juuri minulle. On helpompaa ja turvallisempaa tehdä "niinkuin sanotaan". On oikeasti, oikeasti aika haastavaa ottaa täysi vastuu omasta terveydestä, onnesta ja ilosta. Mutta se vapauttaa. Et enää osaakkaan syyttää ketään tai mitään. Olet joka hetki vapaa valitsemaan. Olet joka hetki vapaa, mutta mielestäni meillä on myös vastuu siitä että voimme itse hyvin. Ei siitä voi ketään tai mitään syyttää. Ajattelin joskus "että kaikki on hyvin sitten kun". Sitä päivää ei tullut, enkä jaksa enää käyttää arvokasta aikaani enää odottelemaan, jotain joka ei tule. 
Elämä on nyt, onnellisuus on nyt. 


Tällä viikolla olen ollut oudoissa fiiliksissä, ehkä vähän turhautuneissa ja ärsyyntyneissä. Se tuntui perkeleen oudolta. Mutta onneksi, tajusin itse olevani niistäkin fiiliksistä vastuussa. Mä loin ne tunteet ihan itse, ne lähti mun omista ajatuksista. Tällä viikolla en oo kokenut tarpeen vaikuttaa omaan onnellisuuteeni, sillä et lähtis nostattamaan tunteita jollain tekniikoilla (damn ne kyllä toimii jos se on tarkoituksen mukasta :) ) ,vaan hyväksyinkin ne tunteet, ja halusin todella kuulla niitten viestin. Tulihan se viesti sieltä,  kun maltto lopettaa taistelun epätoivoa vastaan. Eilen illalla tuli täys hyväksyntä, et "damn, antaa sitten olla, luotan siihen että tässä on mulle jotain opittavaa".



Ohoh, lähin vähän harhailemaan aiheesta :) oli tarkotus kirjottaa ihan muusta..No kirjotus fiilis löytyy niin laitetaas sitten alkuperästäkin asiaa..


Ympäristösi, perheenjäsenet ja työkaverit huomaavat varmasti muutoksesi, ja onkin hyvä jos saat heiltä tukea ja kannustusta. Näin ei kuitenkaan välttämättä aina ole ja siihenkin on hyvä varautua. Olen huomannut että naiset etenkin ovat kovin kiinnostuneita toisten syömisistä ja liikkumisista, ja voi olla että saat kuulla muutakin kuin kannustusta. Älä anna mahdollisten kommenttien ja kysymysten lannistaa sinua, muista silloin että teet tätä itseäsi varten. Sinun hyvinvointisi ei ole ainakaan keneltäkään pois, vaan päinvastoin :)

Voi myös olla hyvä varautua ”ei niin kannustaviin kommentteihin”, miettimällä jo vähän etukäteen miten itse reagoi. Puhu ystävällisesti, vaikka sinusta saattaakin tuntua kommentit ikäviltä.Muista että ihmiset sanovat helposti ikäviä juttuja, jos he eivät itse voi hyvin.Hyvinvoivalla ihmisellä ei ole mitään syytä arvostella toisen tekemisiä. Onneksi ympärilläsi on myös varmasti ihmisiä jotka ovat avoimen kiinnostuneita ja kannustavat sinua ja voit varmasti itsekkin opettaa näille ihmisille jotain, millä he voivat lisätä omaa terveyttään ja energisyyttään.
Voisitko kuvitella vastaavasi ”ei niin mukaviin kommentteihin” esim . Seuraavilla tavoilla?

Kiitos mielipiteestäsi, kunnioitan sitä että kerroit sen minulle.

Minkä takia sinua kiinnostaa niin paljon miten syön/liikun?

Minulle tämä tapa on toiminut ja tuntuu hyvältä. Oletko itse kokeillut?

Minulle on tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistani.

Moni säikähtää ikäviä kommentteja , ja alkaa koko olemuksellaan häpeilemään ja ”anteeksipyytelemään” olemustaan ja tapojaan. Sitä en todellakaan suosittele, ole enemmin ylpeä itsestäsi, ja siitä että sinun arvoissasi aito hyvinvointi ja terveys näyttelee isoa roolia. Kenen kanssa voisit jakaa näitä uusia asioita? Ketä sinä voisit kannustaa? Kuka voisi kannustaa sinua? Toivon että löydät lähipiiristäsi sellaista seuraa, mutta onneksi aina on internet :) Hyviä keskustelupalstoja aiheen tiimoilta löytyy mm. www.foodit.fi ja www.keho.net . Blogeja terveydestä ja hyvinvoinnista on myös pilvin pimein, mikset vaikka perustaisi omaa? 

Suosittelemiani Blogeja:

3 kommenttia:

  1. Mahtava postaus! Näinhän se just on. Mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Absoluuttista totuutta ei ole olemassakaan. Parasta, mitä voi tehdä, on oppia kuuntelemaan omaa kehoaan, mieltään ja tarpeitaan. Miten oma kokonaisuus toimii ja mikä tuntuu parhaalta. Olipa se sitten vasten lääkärin/ystävän/opettajan tai kenen tahansa neuvoja. Be your own guru! =) Vastuu omasta hyvinvoinnista on vain itsellä.

    VastaaPoista
  2. Christofferilta tuli muuten viesti, että mehustin ja idätysalusta ovat saapuneet! Kunhan saan noudettua ne ja vehnänoraat alulle, tervetuloa vehnänorasdrinksulle! Eikä kerrota oraista Viiru-foodistille mitään, tai se käy rouskuttamassa ne parempiin suihin. =)

    VastaaPoista
  3. Be your own guru! =) Vastuu omasta hyvinvoinnista on vain itsellä.

    Niin totta :)

    Vehnän oras shottiiiii, nam! Lari just laittelee jotain granaattiomena mehuja kanssa tossa, mitäköhän viiru niistä tykkäis :D

    VastaaPoista