Jalat maassa - pää pilvissä!

maanantai 1. marraskuuta 2010

What is , is! :O

"Asiat on mitä ne on, ei parempia, ei huonompia". -Jari Sarasvuo

Tuli siis oltua viikonloppu jyväskylän seminaarissa, kiitos vaan suomen yrittäjä yhteisö!
Ajatuksia ja tunteita nousi kyllä moneenkin suuntaan, mutta pääasiassa hyvää kertausta tui ja ainahan sitä uuttakin saa. Nyt vaan käytäntöön lisää asioita. Intoahan tällaset tapahtumat ainakin kasvattaa, omat intohimot selkenee ja unelmat saa taas siivet. Seminaarin teemoina tuntui olevan Vastuu, Antaminen ja Jakaminen. Tärkeitä asioita. Näitä kun Suomen suuretkin yritykset saa toimintaansa lisättyä ni huikeeta tulee olemaan.

Itteä puras toi tossa alussa jo siteerattu Jarin kommentti, tota teemaa ku on ite tullu kanssa mietiskeltyä viimeaikoina. sitä vastuullista vapautta. Sisältää ja ylittää. Niitten ei tosiaankaan tarvi pois sulkea toisiaan. Meijän mieli vaan tykkää lokeroida asiat helposti ääripäihin ja joko "hyviksi tai pahoiksi".  Se ei kuitenkaan toimi. Totuus ja todellisuus saattaa olla toista mitä omassa päässäs uskottelet. Se on itsellä joskus ollut masis aikoina aika reippaasti todellisuutta huonompi, vaikka todelta se huonoolo sillon tuntu. Mutta pakko myöntää että oli se masentuneen identiteetti jollain tavalla helpottava itselle. Sehän vähänku poisti tai ainakin vähens vastuuta oman toiminnan ja ajattelun vaikutuksilta. Ei kukaan muu masentunutta kaan paranna kuin masentunut itte. Mitä ikinä teetkään , teet sen ihan itte. Kellekään muulle ei siitä tarvi antaa kunniaa, mut ei siten myöskään syytöksiä. Koska kuitenkin vaikutetaan toisimmee ja fiiliksiimme enemmän kuin uskoiskaan, saakin olla välillä tarkkana ittensä kanssa. Mikä tuntuu oikeesti ITSESTÄ oikeelta ja hyvältä. Kyse ei oo siitä mikä tuntuu "järkeillen" tai pelkojen kautta ajateltuna turvallisimmalta. Kannetaan jokainen ihan itse vastuu siitä mitä tehään, miten toimitaan ja reagoidaan. Ole mielummin proactive, kuin reactive. Se on se pelokas ja epävarma mieli joka on reactive. Sitä onkin enempi turvassa kuin koskaan kun uskaltaa itselleen sopivaan tahtiin kuunnella yhä enempi sitä oikeaa itseä. Ei se tarkota hyppyä tuntemattomaan, mitään hätiköityä tai vastuutonta.

 Kuva ei liity aiheeseen, ihan yleistä ex-kisujen catfightia vaan :)


Jokaiselle riittää. Jokaiselle joka haluaa tehdä hyvää ja voida itse hyvin riittää varmasti. Siksi kilpailu ja kusetus on ns. "so last season". Kun tavotteena on yhteinen, maailmanlaajuinen , suomenlaajuinen, ja ennenkaikkea oma kokonaisvaltainen hyvinvointi, ei enää voi olla kilpailijoita. Paitsi siellä omassa päässä. On paljon uutta opittavaa, mutta ennenkaikke Pois opittavaa. Mikä uskomus ei enää palvele? Onko se koskaan palvellutkaan? Riittää alkuun hyvin että edes tiedostat pala kerrallaan omia rajoittavia uskomuksia ja tapoja. Ei niitä tarvi tai ehkä edes pysty hetkessä muuttamaankaan. Mutta voit olla avoin, tarkkailija, voit ehkä kerta toisensa jälkeen huomata ettei se toiminut ja päästää siitä irti pikkuhiljaa. Jos on munaa, niin irrota kertarykäsyllä , mutta kannat sitten itse vastuun siitäkin ja seurauksista ;) Siksi on hyvä tietää, että asiat ovat niin kuin ovat, ei paremmin , eikä huonommin. Tästä hetkestä voit toimia. Mitä tämä hetki vaatii? Vaikea opetella lukemaan ennenkuin opsaa kirjaimia, ehkä vois siis alottaa vaikka siitä.

Itsellä on poisopittavana mm. tapa olla kuuntelematta kehoaan. Osaan sulkea viestit välillä vähän liiankin "hyvin", ja kärsin siitä nyt jo viidettä päivää ylirasittuneilla ja ihan mielettömän kipeillä pohkeilla. Ois voinu kuunnella kehoa joo. Sitä opetellaan, ja taas tuli yks hyvä muistutus miten voi käydä ellen kehoani kuuntele. Kyllä se yritti kertoa, mutta mieli tuli tielle. Kehon ja mielen kuuntelu on hieno juttu tuo tasapainoa ja rauhallisuutta, mutta ihan iisiä se ei ole. Nyt tuli aika "kevyt" esimerkki omasta pois opittavasta, mut juttuja on toki muitakin, esim. voisin oppia pois siitä että esim. elektroniikan suhteen en edes viitsi yrittää opetella, vaan pyydän heti "tyhmän blondin indentiteettiin" nojautuen apua :) Tästä haluan kyl pois oppia, vaikka ihan vähän vaan myönnän olevani hölmö, mutten nyt nii dammäässi etten vois selviytyy..

Pari viikkoa eletty lähinnä pyhällä hengellä, laatu juustoilla ja suklailla, meininki ollu hyvä ja mahtava, mut nyt keho alkaa kyllä pyytää jo lepiä ja raikkautta. Tasapaino here i come again. Asiaty on mitä ne on. nyt on niin etten ole nukkunu tarpeeks. Toimin nyt siitä käsin ja meen tunnin päiväunille ja illalla ajoissa tutimaan <3

pssssst! Hei Keep it simple ilta lähenee (Lue Lisäää!)... Ensimmäinen ilta joka järkätään, laatu sapuskaa, tietoa ja taitoa tiedossa, mut ennen kaikkea sitä yhteistyötä ja verkostoitumista, se on päivänsana. moni on kiinnostusten kohteidensa kanssa yksinäinen, joten messiiin ihmeessä kattomaan että muitakin kummajaisia löytyy ;) Lisäks tietoa sen verta simppelistä ja terveellisestä ravinnosta , mitä siinä ajassa nyt kerkeää, mutta ketään ei varmasti jätetä kylmäksi. Aikamoinen yrttikeisari kanssa mukana kertomassa hifimpää tietoa sitä kaipaaville, mutta tavoitteena pääasiassa viettää mukava ilta, tavata ihmisiä, ravita itteään herkullisesti ja laadukkaasti, ja jättää joku jälki jokaisen elämään. Tuli se sitten tietona, kokemuksena tai minä hyvänsä :) Halutaan nauttia, ja että säkin nautit!

:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti