Jalat maassa - pää pilvissä!

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Ylläty joka päivä!

Viime päivät menny vaihteeks hyvin herkutellessa :P

Kuivuri, joka sai jo lempinimen Buli, saapu turvallisesti ukjuicersilta. Vähän yllätti kuinka paljo tuuletin hurisee, mutta on noi herkut sen arvosia! Päivän kuivatut banaanit ja ananakset voittaa kyllä LifeFoodinkin vastaavat. Tuli muuten samalla testattua, että kusti kyllä polkee väärällä nimellä oikeeseen osoitteeseen.


Viikonloppu lähtikin sitte käyntiin pizzaperjantailla! Pohjassa kaikkee jämää, mm. mustajuurta, porkkanaa ja siemenii. Täydellinen koostumus kiitos uuden perheenjäsenen :)
Tomaattikastike ite marinoiduista aurinkokuivatuista tomaateista, paprikoista, kurpitsansiemenistä ja saksanpähkinöistä. Perusjuusto: cashew, sipuli, soija.


Ton jälkeen ihan ähkyssä alko tekee mieli intialaista ruokaa, niin päätettiin, että ens kerralla kokataan sitä. Samantien lauantai-aamuna asiat järjestykin silleen, että porukat tuli kylään myöhäselle lounaalle. Niinhän ne asiat tapahtuu, kun ne päättää!

Siispä koko päivä kokkailua, yeah! Villiriisiä, bulgur-linssidhalia, kurkkuraitaa... Naan-leivät pyöräytin ite, mutta unohdin uuniin hetken liian kauaks joten tulikin rapeakuorisia sämpylöitä :D Jälkkäriks aronia-pakuri-glögiä ja vähän feilannu rahka-kakun kokeilu. Nyt jääkaapissa uus testaus hyytymässä, thumbs up!


Pipareita tuli kanssa testattua kerta uuni oli kuumana. Spelttijauhoo, intiaanisokerii, luomumunia ja tietty juustoportin kirnuvoita. Kivojahan niistä tuli ja ainakin Eeville maistu. Viimesetkin oli käyty napsimassa ennen iltaa :D


Kerta vauhtiin päästiin, niin sunnuntaina tietty jatku heti aamusta kokkailut. Lisää kakkujen testailua, kun tulevana viikonloppuna kaverin ylppäreihin järkätään jälkkäritarjoilut.

Tosi simppeli, mutta sitäkin herkumpi! Pohjassa taateleita, speltti- ja kauraleseitä ja kookosöljyä. Täytteessä talvikurpitsa, vähän casheweitä, kookosöljyä ja mausteita.


Tuttu oli kutsunut meidät syömään poroa, niin oli kiva viedä jälkkäriksi toi sinne. Oli kyllä tosi maukas päivällinen, eikä joku lihaliemikuutio tai kermaviilikään sielä seassa haittaa, kun se on rakkaudella tehty!
Pohjoisesta montakin eri mestaa kuljettaa pakettiautolla poroa nyt teurastusaikaan tänne Etelään viikoittain. Melkein vois sanoa, että pilkkahintaan kannattaa ladata pakkanen täyteen laatulihaa jos vaan mahtuu!

Muutenkin pikkuhiljaa enemmän joulutunnelmissa aletaan olemaan. On se kiva, että maakin valkoisena, vaikka vähän aikaa saa totutella tohon kylmyyteen. Onneks on cayenne ja maca!

Joulukalenteri tuli askarreltua:


Tulitikkurasioiden ympärille huopaa ja lahjanarua. Tiimarista löyty valmiina tommonen koristeltu tosi söpö pyykkipoikanaru, siihen vaan rasiat kiinni ja joka päivälle voi keksiä uuden yllätyksen. Sopii vaikka kaverin tai paremman puoliskon kanssa, että joka toinen päivä on toisen vuoro. Toisen (ja tottakai ittensäkin) ilahduttaminen pienillä jutuilla on vaan niin mahtavaa!

Taas oli pikkuhiljaa täyttynyt tee-kattila aika hyvin mistä-lie-sienistä-ja-yrteistä ettei enää vettä mahtunu kun parin mukin verran :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti