Ayurvedassa käytetään luonnon omaa superruoka ainetta hunajaa paljon.
Hunajan vaikutuksia
- Hunaja on maultaan makea ja supistava
- Rauhoittaa, ota ennen nukkumaan menoa jos nukahtamisvaikeuksia
- Vahvistaa ja korjaa kudoksia
- Antioksidantti, korjaa vaurioittunutta ihoa, nuoretaa ihoa
- Antibakteerisia ominaisuuksia
- Jatkuva käyttö vahvistaa valkosoluja taistelemaan bakteereja ja sairauksia vastaan
- Hyväksi silmille, hampaille.
- Tasapainottaa kaphaa
- Vähentää myrkkyjen vaikutuksia, puhdistaa verta
- Lopettaa hikan
- Helpottaa virtsatie tulehduksen oireita ja ennalta ehkäisee sitä
- Astma ja hengitystie oireisiin, limaisuuteen
- Puhdistaa ja parantaa haavoja
- Välittäjäaine: kuljettaa yrttien lääkinnällisiä ominaisuuksia syvälle kudoksiin
Kuumentaminen muuttaa hunajan ominaisuuksia ja tekee sen vahingolliseksi elimistölle.Ethän siis keitä hunajaa tai lisää sitä kuumiin ruokiin :) Tää voi tulla yllätyksenä, tapana kun on just melkeen kiehuvaan tee veteen laittaa hunajaa... Lisää siis hunaja veden jo jäähdyttyä.
Juo aamulla huoneen lämpöinen vesi jossa 2tl hunajaa ja purista sitruunamehua joukkoon -> puhdistaaa ja ravitsee kehoa
Osta hunajasi luomuna, ja pastöröimattomana, jolloin hunajan hyviä elementtejä ei ole tuhottu :)
Hunaja sopii siis Vatalle ja Kaphalle, Pittalle ainoastaan pieninä määrinä, sillä hunaja on kuumentava raaka-aine.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti