Jalat maassa - pää pilvissä!

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Open your Hearts

Vielä ennen kunnon mahla-detox-kauden odottelua on tässä viime aikoina tullut "paastoiltua" suklaan merkeissä :D Älytön himo kaakaoon ja suklaaseen kaikissa muodoissaan; aamulla kaakaomassaa dippailtuna kaikkiin 20 hunajapurkkiin vuorotellen, päivän aikana pari erilaista choco-eliksiiri-drinksua, jälkiruoaksi choco-caccua, illalla avokado-suklaa-moussea, yöllä tietty raakasuklaata…


Välillä voi aina lukea ja kuulla ihmisten kokemuksia raakasuklaan testauksesta ja sitä seuranneista unettomista öistä, tärinöistä, yli-aktiivisuuksista ties ynnä muista flippauksista. Sitten päätetäänkin samantien tuomita koko huikea superruoka täysin ja leimata kaikki raakasuklaata syövät suunnilleen huumeiden käyttäjiksi. (Ihme muuten ettei Evira vielä sitä ole onnistunut kieltämään? Kaikki Fazerit vaan kaupan hyllyiltä pois. Siinäpähän näkisivät miltä "meistä foodisteista" tuntuu kun mesquitet ja ashwagandhat viedään :'()


Kaakaopavuistahan 50 % on öljyä, kaakaovoita.
Moni ei tiennyt, että kaakaovoissa on pienemmät pitoisuudet stimulantteja kuten teobromiinia kuin kokonaisissa pavuissa, kaakaojauheessa tai -massassa.

Kun kaakaota yhdistellään erilaisten toonikumien, superyrttien, kanssa, ne auttaa mineraalien imeytymisessä ilman liiallista maksan rasittamista tai muuten kehon ylikuormittamista. Näin saadaan todella tasapainoisia ja kokonaisvaltaisia ravitsevia vaikutuksia aikaiseksi.

Ite ainakin haluun ottaa hyödyn irti PEA:sta (fenyyli-etyyli-amiini, rakkaushormoni), muista serotoniini boostereista, MAO-inhibitoreista (monoamiini-oxidaasi, edistää muiden ravinteiden imeytymistä pitämällä ne veressä pidempään) sekä anandamiini-blisseistä!
Kaakaohan sisältää myös maailman suurimmat pitoisuudet magnesiumia ja kromia jotka molemmat aika täydellisesti länsimaisesta ruokavaliosta puuttuu.

Suosittelen siis kaikkia ainakin vielä nyt antamaan uuden mahdollisuuden kaakaolle etenkin kaakaovoin muodossa. Tai muutenkin lisäämään kaakaovoin määrää smoothieissa, ripotella sitä teekuppiin, sotkea sulaan öljyyn pari tippaa ylang-ylangia ja antaa kumppanillesi elämänne hieronta… Whatever works for you! :)

Padat porisemaan nokkosenjuuri-pakuri-pau d'arco-shisandra-gynostemma-rehmannia-eucomnia-ihanmitävaan-tonic-superhööörb keitoksia ja otetaan kaikki irti kaakaon shamanistisesta ja fytoravinne-tiheästä puolesta ilman niitä "huonompia puolia." Ja voihan sitä sitte välillä taas irrotellakin oikein kunnolla!

Semmonenkin hauska fakta, että teobromiinia on aikanaan käytetty jopa sydänkohtausten hoitoon sen erityisesti sydäntä avaavien ominaisuuksien takia <3

 
(c) http://www.ooosharawculinaryartistry.blogspot.com/
25 days, Lontoo here we come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti