Jalat maassa - pää pilvissä!

torstai 9. joulukuuta 2010

Aika ei ole rahaa, vaan paljon arvokkaampaa!

 
Ajanhallinta sana huvittaa. Aikaahan meillä kaikilla on samanverran.Ero on siinä miten käytämme aikaamme. Toki meillä on erilaisia velvollisuuksia, mutta oletko koskaan miettinyt mitä sinun oikeastaan PITÄÄ tehdä?
Jos huomaan että päässä alkaa pyörimään "pitäisi" ajatuksia katkaisen sen kierteen näin:

- Kirjoitan ylös kaikki asiat joita minun "pitäisi" tehdä  (työt, yhteyden otot ystäviin, sähköpostit, kaupassa käynti, joulukortit, sen pyykkikoneen korjaus, yms, yms. yms., kyllähän näitä pitäisi juttuja stressi päässä riittää, you know ;) )

- Kirjoitan paperin ylälaitaan sanat: Haluan, Aion, Minun olisi hyvä, minun kannattaisi

- Ja sitten vaan katsomaan, mitä oikeasti haluan, mitä minun olisi hyvä tehdä ( esim. ne pyykit...), ja mitä aion tehdä.

Kuvan lähde: Stephen Covey  7 habits of highly effective people


Tätä kautta löydän asioiden tärkeysjärjestyksen, ja erotan mikä on oikeasti oleellista ja mikä ei. Mitä oikeasti haluan tehdä. En ole velvollinen tekemään moniakaan asioita, vaikka mieleni niin joskus kuvittelee.
Ei mun tarvitse soittaa aina ystäville säännöllisin väliajoin, en ole velvollinen. Jos oikeasti haluan soittaa, teen sen aivan varmasti. 
Cut the crap! Mitä sun ihan oikeesti tarttee tehdä? Tekemisestä tulee kyllä varmasti tehokas ja "aikaansaava" olo, mutta teetkö sen mitä teet täysillä?Mitä jos keskittyisitkin siihen yhteen juttuun kerrallaan, tekisitsen kunnolla ja nauttien, sitten siirtyen seuraavaan? Puhun tässä todellakin itselleni, taipumusta sähläykseen kun löytyy ihan kiitettävästi :)
Yksinkertaisuus kuitenkin toimii. Mitä enempi olen läsnä ja keskityn tiettyyn asiaan, näen mahdollisuuksia ja "vertauskuvia" siihen suuntaan selkeämmin. Tämä ei onnistu jos mielessä huutaa 107 asiaa päällekkäin, ristiin ja edestakasin.



Tää on jo ihan aivokemiaa, sitä on huomattavasti vastaanottavammat ja avoivemmat "aivomehut" ja hormonit liikenteessä, kun keskityt olennaiseen. Sitä ennen voi olla hyvä miettiä mikä on olennaista.
Uskon että meistä jokainen tietää että olennaista on oma ja läheisten hyvinvointi. Joskus on olennaista toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Joskus on olennaista maksaa laskut. Ole motivoitunut ja kiitollinen <3
Joskus on olennaista katsoa tien yli ennenkuin kävelee.
Mitä asioita teet velvollisuudesta? Mitkä asiat tuottavat sinulle iloa? Mitä sinun on hyvä tehdä, jotta voit elää haluamallasi tavalla?

Itse tuli ennen tehtyä paljonkin velvollisuudesta. Ei osannut vetää omia rajoja, jokuhan oisi vaikka voinut ajatella musta jotain ikävää. Sen sijaan olin valmis itse voimaan ikävästi. Aika huono diili. Kyllä me kaikki oikeasti halutaan voida itse hyvin, välillä jopa luulllaan tietävämme miten joku toinen voisi hyvin, olisi onnellisempi tai autuaampi. Mut kun ei me tiedetä. Annetaan toisille tilaa olla sellasia kun on, vedetään omat rajamme ja kunnioitetaan muiden rajoja. Hyväksy itsesi, niin hyväksyt kaiken ympärilläsi.


Joskus tulee paskaa niskaan, mutta mieti silloin miten sinä voit vaikuttaa? Haluatko vaikuttaa? Mihin voit vaikuttaa?Olo kevenee huomattavasti kun kantaa vain oman "taakkansa" tilanteesta ja antaa muiden tehdä omansa. Voit aina olla avoin, voit aina pyytää, voit aina olla rehellinen, voit aina kunnioittaa, voit aina etc etc..
Voit aina muuttaa suunnitelmaa. Suunnitelma tosin on turha, mutta suunnittelu fiksua.Suunnitelmassa roikkuminen tappaa luovuuden. Suunnittelematta jättö taas estää sinua kehittymästä. Missä haluat kehittyä? Mitä voit innolla tehdä sen eteen?

Tiedä mitä haluat -> suunnittele -> päästä irti suunnitelmasta, nauti ja elä, huomaa mahdollisuudet


Viimeinen kohta on tärkein, kun et roiku lopputuloksessa potentiaalisi vapautuu.

Argue your limitations and they are yours ;)

Kaipaatko treeniä jonka voit tehdä vaikka kotonasi? :) Klik klik!
Video on aika kökkö, huomas että kameran edessä jännitti :D Kiitos Paulille musiikesista ja muokkauksista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti