Jalat maassa - pää pilvissä!

lauantai 26. helmikuuta 2011

Argue your limitations and they are yours!

Your dirty mind :D


Kävin syksyllä nlp practitionerin nlp-akatemiassa ja olin reilu viikko sitten kertaamassa huikean ja huipun Samin koulutksessa nlp-opistolla. Ajattelin vähän kirjoitella siitä miten nlp on tullut elämääni ja miten se on vaikuttanut. Mietittiin Samin kanssa joku aika sitten miten kiteyttää se mitä Nlp on yhteen lauseeseen, ja se tuntuu haastavalta.. Mun mielestä hyvä kuvaus on : Asenne joka jättää jälkeensä tekniikoita. Naturalinsight nettisivuilta lisää Nlp:stä.

Nlp:ssä ei oleteta mitään, vaan otetaan selvää. Tiettyjä juttuja on voitu todeta mallintamalla ihmisiä, mutta mikään ei ole niin mustavalkoista kuin musta valkoinen itse.

Tutustuin itse ainakin muistaakseni Nlp:hen ekaa kertaa kun haahuilin kirjastossa ettimässä self-help kirjoja..Olin sairaslomalla, työuupumusta ja yleistä masennusta ja ahmin kirjoja elämän tarkoituksesta, miten kokea onnea ja plaa plaa. Kirjastossa löysin sitten jonkun kirjan jonka nimi (jota en tietenkään nyt muista..) jo poikkes muista, siinä annettiin vaihtoehto että todella voisin parantua ja jättää masennuksen taakseni, enkä "vain oppia elämään sen kanssa ja hyväksymään sen". Ei mua sillon kiinnostanut mikä se tekniikka tai "juju" oli, mutta ne kolme kirjainta jäivät mieleen. Sen kirjan avulla todella sain uudelleen määriteltyä menneisyyttäni ja erilaiset harjoitukset opettivat miten säädellä omia tunteitaan ja suhtautumisiaan , niinkuin se on tarkoituksenmukaista. En sano että kirja auttaa jotakin muuta, mutta mua se auttoi, koska TODELLA TEIN niitä harjoituksia joita siinä oli. Nlp on rentoa ja huvittavaa, sen takia jollain saattaa olla uskomus että "noin yksinkertaiset jutut ei vois auttaa" ( ja myönnän itekkin ajatelleeni alkuun niin, mutta onneksi olin silti avoin kokeilemaan...). Sehän se. Nlp jutut ja tekniikat toimii kun niitä tekee. Kaavoihin kangistuminen ei sovi tähän, nlp on ennenkaikkea luovaa. Sitä saattaa yllättyä millasia mielikuvia ja "sisäistä puhetta" pyörittää jatkuvasti. Mä olin ennen epävarma tavatessani uusia ihmisiä, vähän tätä juttua kartottamalla selvis että näin mielikuvan ittestäni jotenkin "nolaamassa" itteni ja "kuulin" oman ääneni höpisevän jotain epävarmaa. Sounds skitsofrenic? Hell yes, me ollaan kaikki oikeesti aika sairaita mielikuvinemme ja ääninemme, joita emme usein edes tiedosta. Mutta sen tiedämme että nää mielikuvat ja äänet, tuoksut yms. vaikuttavat todella toimintaamme. Ajatus-> tunne -> toiminta.
Kaikki tunteet ja ajatukset, käytösmallit yms. on meidän ihan ite luomia. We creators! Millasia luomuksia on hyvä itse luoda?



Me kun luodaan se oma todellisuutemme ihan itse, ja se todellisuus välittyy aistikanavien kautta. Istun nyt Kampin Wayne'sissa, ja jos sinä istuisit täällä myös, käsittäisit tämän tilan ja hetken aivan eritavalla ku minä. Mä en oo yksityiskohtien ihminen, visuaaliset jutut ei juurikaan jää mun mieleen. Mut mä huomioin enempi ääntä ja miltä penkki tuntuu, miltä tuoksuu ,yms.  Oli asia sitten mikä hyvänsä, "todellisuudesta" on miljoona tulkintaa. Mikä on oikea? Kaikki ja ei mikään. Se on totta miten sen koet, mutta kuinka paljon jää informaatiota huomioimatta, yms ?

Vähän lähti rönsyilemään.. Piti kertoa mikä sysäs sitten takas Nlp:n luo. Kerroin viimekesän alussa Jukalle mun yhestä pelosta.. Niin hölmöltä kun se kuullostaakin, mä pelkäsin ennen ihan tolkuttamattomasti sammakoita. Kai mä nyt tiedän ettei niistä mitään vaaraa oo ja ettei ne mulle mitään pahaa ois tehny, mutta mun mieli oli jostain syystä luonu niitä kohtaan ihan totaali HYSTERIAN. Mä menin ihan avuttomaks ja "taistele tai pakene" tilaan (mä pakenin...) sammakon nähdessäni. Sydän ja pulssi hyppäs kattoon, ja säntäsin jonnekkin turvaan,  joskus jopa itkien ja kiljuen. Säälittävää ja rajottavaa. Kesällä kun satoi yöllä, en uskaltanu lähtee edes pissalle pimeään ulos, jos siel ois ollu "ylläreitä". Eli siis, mä TODELLA pelkäsin sammakoita, ja se pelko rajotti jopa helevetti mun kusella käyntiä. Jukka sitten teki mulle muutamalla nlp:tekniikalla pelon poiston, johon en itse hetkeäkään uskonut. Mä olin varma, että niin voimakasta pelkoa multa ei sais poistumaan. Toisin kävi. Todistetusti.
Se on jo toinen tarinansa, "uudelleen kohtaus" sammakon kanssa, mut se pelko on nykyään mennen talven lumia.



Ihmisellä on syntyessään kaks pelkoa, kovat äänet ja putoaminen. Kaikki muut luodaan matkan varrella. Me tehään pienessä mielessämme oletuksia, määritelmiä, yhtäläisyyksiä ja luodaan näin uskomuksia ja pelkoja. Paljon on rajottavia uskomuksia jo poistettu tästä päästä, mutta on mulla varmasti vielä opittavaa ja muutettavaa. Sehän tässä just parasta on, ettei ikinä tule valmiiks. Mieli on sellanen suojeleva mekanismi, ettei se "anna" kerralla enempää käsiteltävää kuin pystyy handlaamaan. Tarkoitus ei ole siis muuttaa tunteita ja toimintaa hypetys positiiviseks, vaan olla enepi läsnä ja tietoinen. Ottaa vastuu omista ajatuksista, tunteista ja toiminnasta :) Ja se voi todellakin olla hauskaa, rentoa ja tsilliä. Parhaiten oppii kun on kivaa, kun on rennoilla fiiliksillä. Kun käytän Nlp:tä omille asiakkaille, on nauru lähes taattu :D


Jos sulla on jotain käytöstä, pelkoa, tunnetta joka ei pavele sua , ota yhteyttä niin otetaan se pois ja laitetaan tilalle jotain paremmin palvelevaa. Nlp on myös todettu käteväks ei "stressinhallintaan" vaan stressinPOISTOON. Kaipaatko lisää varmuutta, uskoa?Muutos takuulla, eli maksat vain muutoksesta :)


Nlp:stä lisää nettisivuilta :)

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

”Mitä sä oikeen teet?”


Olet ehkä huomannut, että kun itset muutut, muuttuu ympäristösi suhatutuminenkin ehkä sinuun. Heidän "kartallaan" eli mielikuvissa oletkin nyt erilainen, ja se saattaa vaatia prosessointia.
Muistutetaas tähän väliin että "Muutos on automaatio, kehitys vapaaehtoista" :)




There must be a reason why i'am king of my castle?

Muistan itse miten yhdellä entisellä työpaikalla katseltiin vihersmoothieita, naureskeltiin "muka terveelliselle raakasuklaalle". Onneksi oli myös niitä työkavereita jotka olivat avoimia ja kiinnostuneita, heitä kiinnosti oikeasti että minä voin hyvin ja näkivät sen kyllä. Mikä näitä toisia sitten "vaivasi?" , uskoakseni pelko, tai sitten jonkun terveet elämäntavat ja hyvinvointi nostivat esiin oman huonon-olon, tms. ? Voi olla näin, voi olla että ei. Itse ainakin pyrin NYKYISIN olemaan avoin, jos joku kertoo innostuneena asiasta , joka tuottaa hänelle fiiliskiä, energiaa ja terveyttä. Ennen ei ollut näin. Luulin tietäväni. Vähän hävettää ajatellakkin, miten ennakkoluuloinen ja "tietävä" sitä olikaan. Ei sillä että oisin pätenyt, pitänyt itteeni parempana tms., mutta mun ongelma oli se että luulin tietäväni. 
Oma pää loi ajatuksia "miten jonkun olisi hyvä toimia, miten jonkun olisi hyvä syödä, miten joku pääsisi masennuksestaan" , tms. Mutta en mä tiedä. Tiedän ehkä miten itse toimisin, ja se onkin ainoa asia josta voin ja saan kantaa vastuun ja vapauden. Olen oppinut eniten sen jälkeen, kun olen omaksunut asennetta "tiedän etten tiedä mitään".  Tutkimuksia on nykyää puolesta ja vastaan, eestä ja takaa, eikä niissä käy ilmi mm. MITÄ muuta tehtiin, mitä EI tehty,synergiaa, yms. Tuu mukaan Ravinto-iltoihin <3 , tapaamaan samanhenkisiä ihmsiä, kokkailemaan ja saamaan vinkkejä siitä milläkeinoin voisit löytää juuri sinulle toimivan tavan syödä , olla terve ja elinvoimainen :) Espoossa mm. 19.3 olevassa illassa vielä tilaa.

Luulen että se on aika pelottava ajatus monelle, kun kukaan ei voikkaan sanoa mikä on just sulle oikein. 
En itsekkään ennen halunnut ottaa vastuuta omasta terveydestä tai hyvinvoinnista, söin maitorahkaa koska joku jota arvostin kertoi sen olevan terveellistä ja plaa plaa plaa. Sen sijaan että oisin kantanut vastuun omasta toiminnasta, oisin voinut kyseenalaista toimiko se ohje juuri minulle. On helpompaa ja turvallisempaa tehdä "niinkuin sanotaan". On oikeasti, oikeasti aika haastavaa ottaa täysi vastuu omasta terveydestä, onnesta ja ilosta. Mutta se vapauttaa. Et enää osaakkaan syyttää ketään tai mitään. Olet joka hetki vapaa valitsemaan. Olet joka hetki vapaa, mutta mielestäni meillä on myös vastuu siitä että voimme itse hyvin. Ei siitä voi ketään tai mitään syyttää. Ajattelin joskus "että kaikki on hyvin sitten kun". Sitä päivää ei tullut, enkä jaksa enää käyttää arvokasta aikaani enää odottelemaan, jotain joka ei tule. 
Elämä on nyt, onnellisuus on nyt. 


Tällä viikolla olen ollut oudoissa fiiliksissä, ehkä vähän turhautuneissa ja ärsyyntyneissä. Se tuntui perkeleen oudolta. Mutta onneksi, tajusin itse olevani niistäkin fiiliksistä vastuussa. Mä loin ne tunteet ihan itse, ne lähti mun omista ajatuksista. Tällä viikolla en oo kokenut tarpeen vaikuttaa omaan onnellisuuteeni, sillä et lähtis nostattamaan tunteita jollain tekniikoilla (damn ne kyllä toimii jos se on tarkoituksen mukasta :) ) ,vaan hyväksyinkin ne tunteet, ja halusin todella kuulla niitten viestin. Tulihan se viesti sieltä,  kun maltto lopettaa taistelun epätoivoa vastaan. Eilen illalla tuli täys hyväksyntä, et "damn, antaa sitten olla, luotan siihen että tässä on mulle jotain opittavaa".



Ohoh, lähin vähän harhailemaan aiheesta :) oli tarkotus kirjottaa ihan muusta..No kirjotus fiilis löytyy niin laitetaas sitten alkuperästäkin asiaa..


Ympäristösi, perheenjäsenet ja työkaverit huomaavat varmasti muutoksesi, ja onkin hyvä jos saat heiltä tukea ja kannustusta. Näin ei kuitenkaan välttämättä aina ole ja siihenkin on hyvä varautua. Olen huomannut että naiset etenkin ovat kovin kiinnostuneita toisten syömisistä ja liikkumisista, ja voi olla että saat kuulla muutakin kuin kannustusta. Älä anna mahdollisten kommenttien ja kysymysten lannistaa sinua, muista silloin että teet tätä itseäsi varten. Sinun hyvinvointisi ei ole ainakaan keneltäkään pois, vaan päinvastoin :)

Voi myös olla hyvä varautua ”ei niin kannustaviin kommentteihin”, miettimällä jo vähän etukäteen miten itse reagoi. Puhu ystävällisesti, vaikka sinusta saattaakin tuntua kommentit ikäviltä.Muista että ihmiset sanovat helposti ikäviä juttuja, jos he eivät itse voi hyvin.Hyvinvoivalla ihmisellä ei ole mitään syytä arvostella toisen tekemisiä. Onneksi ympärilläsi on myös varmasti ihmisiä jotka ovat avoimen kiinnostuneita ja kannustavat sinua ja voit varmasti itsekkin opettaa näille ihmisille jotain, millä he voivat lisätä omaa terveyttään ja energisyyttään.
Voisitko kuvitella vastaavasi ”ei niin mukaviin kommentteihin” esim . Seuraavilla tavoilla?

Kiitos mielipiteestäsi, kunnioitan sitä että kerroit sen minulle.

Minkä takia sinua kiinnostaa niin paljon miten syön/liikun?

Minulle tämä tapa on toiminut ja tuntuu hyvältä. Oletko itse kokeillut?

Minulle on tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistani.

Moni säikähtää ikäviä kommentteja , ja alkaa koko olemuksellaan häpeilemään ja ”anteeksipyytelemään” olemustaan ja tapojaan. Sitä en todellakaan suosittele, ole enemmin ylpeä itsestäsi, ja siitä että sinun arvoissasi aito hyvinvointi ja terveys näyttelee isoa roolia. Kenen kanssa voisit jakaa näitä uusia asioita? Ketä sinä voisit kannustaa? Kuka voisi kannustaa sinua? Toivon että löydät lähipiiristäsi sellaista seuraa, mutta onneksi aina on internet :) Hyviä keskustelupalstoja aiheen tiimoilta löytyy mm. www.foodit.fi ja www.keho.net . Blogeja terveydestä ja hyvinvoinnista on myös pilvin pimein, mikset vaikka perustaisi omaa? 

Suosittelemiani Blogeja:

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mikä super?

Niimpä... Superfood, superterveys, superkunto, superrikas, super-anything...

Super |ˈsoōpər|
1 very good or pleasant; excellent
2 (of a manufactured product) superfine

Super-
1 above; over; beyond
• to a great or extreme degree
• extra large of its kind
• having greater influence, capacity, etc., than another of its kind
• of a higher kind (esp. in names of classificatory divisions)

Täydellisyyttä kun ei oikein missään asiassa voi saavuttaa, voimme enintäänkin saada vain parhaimman mahdollisen vaihtoehdon vallitsevista olosuhteista. Kun päästään tarpeeksi lähelle tätä optimia, niin voidaan alkaa puhua juurikin super-mistätahansa.

Miten sitten ruoan suhteen? Mun mielestä sitä ei kannata sen vaikeemmaks tehä kuin herkutella, kokeilla, nauttia, testailla ja selvittää mikä oikeesti tekee itelle hyvää. Jos ja kun mikä tahansa safka tuntuu oikeelta jo ajatuksena, suussa, sulaessaan ja varsinkin vielä kymmenen tai viidenkymmenen vuoden kuluttua, niin eiköhän se silloin ole kirjaimellisesti superia.

Voidaan sitä tottakai markkinoida mitä tahansa Perun Andien Macoja tai Tiibetin Gojeja hienoilla termeillä, mutta faktahan se on, että kaikki eri alkuperäiskansat on tuskin vuosituhansien aikana vaan sattumalta päätynyt käyttämään juuri niitä tiettyjä "superfoodejaan" ja "superherbsejään". Näistä samoista foodeista onkin sitten taas satuttu nykytekniikalla löytämään kaikkea mahdollista maailman suurimmista määristä erilaisia fytoravinteita aina outoihin vielä tuntemattomiin yhdisteisiin. Jos sen hemmetti on aina tiedetty olevan superia niin annetaan sen sitä olla ja jätetään Evirat uuselintarvikesäännöksineen omaan arvoonsa.

Tottakai Lapin puhtaista metsistä poimitut mustikat on huikeeta ja ravinnetiheetä ruokaa. Toisinaan sitä taas tekee mieli jotain ihan muuta:



Okei, ei kaikkein ekointa, mutta eipä ne perus avokadot, banaanit tai appelsiinitkään takapihalla tahdo kasvaa. :) Sen verran herkkua kuitenkin for special occasions!

Siis tässäkin aika hyvin toimaa ainakin itellä nyrkkisääntönä 80/20 - pääasiassa lähiruokaa sesongin mukaan, tottakai mahdollisimman puhdasta ja ravinteikasta. On se vaan jännä kuinka keho osaa kertoa kuinka näin talvella vaan kaipaa esim. kotimaisia juureksia ja keväällä taas kaikki wild-foodit alkaa maistumaan. Välillä voi sitte tietty irrotella ihan fiiliksen mukaan ja hyvällä omalla tunnolla.

Pieni mainospuhe tähän väliin vielä Eevin ja mun pitämästä Superfood- ja suklaa-illasta ens viikon maanantaina 21.2. Mahtavan Natcosin todella tyylikkäissä tiloissa kätevästi Helsingin Arabiassa. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan tuunailemaan ja herkuttelemaan mm. "super"-raaka-suklaita oikein olan takaa!

Ja vielä iHerb hehkutusta.
Kuinka helppoa sieltä iHerbistä tilaaminen onkaan? Koodilla KAL392 ensimmäisestä tilauksesta vielä 5 dollarin alennus! Houkutelkaa kaikki sukulaisetkin mukaan näihin shoppailubileisiin :)

lauantai 12. helmikuuta 2011

Hempeyttä!

Kotiuduin just hemmottelu illasta <3 Olin siis "töissä" ( miten mitään noin rentoa ja ihanaa voi kutsuu työnteoks..) illassa, jossa viimekesän morsian järjesti kaasoilleen hemmottelu illan. Tein jokaiselle kynttilän valossa päähieronnan, ja lisäksi illan emäntä oli toivonut smoothie ja suklaa koulua vierailleen.

Aivan mielettömän kauniita ja ihania, aitoja ihmisiä. Naisetkin puhuivat miten harvoin tulee keskenään istuttua ja vietettyä aikaa. Nyt heillä oli ilta järkkättynä viimosen päälle, mutta eihän se rakkaimpien kanssa ajanvietto vaadi oikeastaan muuta kuin seuran :)  Olin itse ENNEN ärsyttävä stressiperse (nykyään oon vaan ärsyttävä ;D ) kotini suhteen, en kehdannu pyytää ketään kylään ilman siivousta ja järkkäystä. En osannut ottaa rennosti edes sillon vaikka oisin puunannu jokasen kolkan, kun sisällä oli kaaos. Nykyään sisällä on ilo, rakkaus ja avoimuus oppia, halu kasvaa. Ympäristö on ehkä hallittua kaaosta, mutta tervetuloa kylään, en enää jaksa kuluttaa aikaani epäolennaiseen murehtimiseen miltä kotini näyttää.



Sekin tapa, että kotona pitäis aina olla siistiä ja viimosen päälle, oli ihan mallinnettu omalta mutsilta. Rakastan ihanaista äitiäni, mutta oon onnellinen että oon itse myöhemmin valinnut rennomman suhtautumisen itseeni ja omaan kotiini. Lapsena me opitaan niitä juttuja mitä nähdään ja koetaan. Niitä voi kuitenkin kyseenalaistaa, jos ne itselle ei toimi. En usko kyllä että mutsinkaan hyvin vointia lisää stressaus ja iänikuinen puunaus, mutta se on sen oma valinta <3 Välillä voikin olla hyvä kysyä itseltään , " onko tää nyt MUN itse valitsema tapa vai mallinnanko vaan sitä mitä olen kotoani oppinut?"

Useammin vaan iltaa istumaan ystävien ja perheen kanssa, laatua, iloa ja aitoutta, siinä riittävä resepti.
Ei tartte väkisin keksiä puhuttavaa, voi luottaa siihen että jokainen vastaa kyllä itse omasta viihtymisestään. Joskus tietysti ihana järkätä erikoisempia iltoja kavereilleen, mutta vähempikin varmasti riittää, ja sitä luonnollisuutta osataan arvostaa.

Tämän päiväinen emäntä oli järkännyt yllärinä vierailleen hieronnat, ja oli kyllä todella onnistunut yllätys :)

Laitetaas vielä muutama smoothie ja suklaa resepti, mitä tänäänkin siis illassa kokkailtiin <3


Marjainen smoothie

Mansikkaa
Puolukkaa
Goji marjoja
Tammenlehti salaatti
Kookosmaito
Maca
Chlorella
Hunaja







Tropicana


Banaani
2-3 kiwiä
Hunajamelonia
Tammenlehti salaatti
Sitruunanmehua
Macaa
Tocotrienols
Hunaja
Vettä

Kaasojen suklaa


Kookosöljy
Raakakaakao jauhe
Maca
Kookosjauho
Tocotrienols
Hamppujauho
Kookosjauho
Chlorella
Mesquite meal
Vanilja stevia

Muotteihin pilkottiin banaania, toisiin rusinoita ja gojeja.

Am om, nams !'



Nyt kynttilää, pakuriteetä ja jotain nyyhky musaa <3 ihanan melankolisen kaunista lauantai iltaa. 

perjantai 11. helmikuuta 2011

Silverii!

*Haaaukotus*

Muutamat viime illat venähtäny mukavasti tai jokunen yökin vierähtäny kokonaan Silverclubia remppaillessa hyvällä porukalla.



Vieläkin kaikennäköstä pientä hommaa riittää ennen avajaisia joten jeesimään saa kyllä aina tulla :)


Parhaat farkutkin saanu kyytiä ja jokunen kilo jalopuu-sahaus-pölyä tullut hengiteltyä :S

Liikaa ei tietenkään viitti vielä paljastaa, mutta tän vuosituhannen kovimmat bileet on kyllä tiedossa, se on varma!

Tarjoiluista nyt puhumattakaan... Meinaa vapise Shasa, sen verran kovaa smoothie- yms raw-food-super-hyper-safka-tarjoiluja tiedossa baaritiskin takaa jossa koolauksetkin mahonkia!


Miltäs muulta kuin hopealautaselta tarjoiltuna ;)

Vaikka näin köyhänä opiskelijana ei ihan vielä miljoonia olekkaan säästössä, niin en voi kuin suositella kaikille hopeaan sijoittamista!
Ei olisi helpommaksi voitu tätä hommaa enää tehdä. Kirjaudut sisään sivuille, teet ostopyynnön ja siirrät rahat omalta tililtäsi. Say good bye to inflation! :)

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Selkeytä matkaasi!!







Tosiaan loppukuusta tulossa kaks huikeeta valmennusta aiheeseen liittyen, joista alempana vielä esite! :)

Huom! Jos ilmoittaudut viimeistään 16. päivä tätä kuuta saat 5 euron alennuksen valmennuksiin!




Valmennuksia kohti unelmiesi elämää!

Löydä sisäinen sankarisi!

Valmennus joka auttaa sinua selkeyttämään omia unelmiasi ja millaista elämää sinä todella haluat elää. Kun kuljemme kohti innostavia tavoitteita ja unelmia vapautamme käyttöömme jatkuvasti uusia sisäisiä voimavaroja, joista emme aikaisemmin osanneet edes haaveilla. Elä rohkeasti itsesi näköistä elämää!

Ti 22.2.2011 klo 18-20.30 Arabiasssa, Natcos Oy:n tiloissa: Hämeentie 155 C, 7 krs


Tee unelmista & tavoitteista totta!

Valmennus, joka mahdollistaa aivan uudenlaisen ymmärryksen siitä kuinka saavuttaa menestyksekkäästi omia unelmia & tavoitteita. Saat uusia työkaluja joiden avulla voit luoda juuri sellaisen elämän kuin sinä haluat.

To 24.2.2011 klo 18-20.30 Arabiasssa, Natcos Oy:n tiloissa: Hämeentie 155 C, 7 krs

Tartu tilaisuuteen ja ole oman elämäsi sankari!

Hinta 20€ /henkilö, 2 henkilöä 30€

Kysy lisää ja varaa paikkasi!

Life Coach
Ville Riipinen
villeriipinen@hotmail.com
040 5313719

tiistai 8. helmikuuta 2011

Tiistain rupiset riimit

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ( vitsi mä vihaan sanaa kokonaisvaltainen, vaikka käytänkin sitä ite paljon..., tulee mieleen hoitaja koulutus, jossa tota sanaa viljeletiin TEORIASSA, mutta käytäntö olikin sitten usein...,no vähän muuta.)

Oon aina ollut kiinnostunut terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ja nauttinut ihmisten kanssa olosta, joten olikin luontevaa opiskella lähihoitajaksi. Totuus olikin käytännössä paljon muuta mitä olin uskonut. Sairautta, oireita, masennusta ja kiirettä. Tunsin riittämättömyyttä , ja voin pahoin työssäni, jonka olin aina kuvitellut tuottavan minulle onnea, saada auttaa toisia ihmisiä. Sen lisäksi että keinot sairaalamailmaassa autta olivat aika yksipuoliset, puhumattakaan empatiasta, aitoudesta tai kiireettömyydestä, oli unohtanut/hukannut jotain tärkeää, kuinka pitää huolta itsestään, kuinka voida ensin hyvin itse, ja sitten auttaa muita. Aloin tulla ”kehäraakkihoitajaksi”, en enää pitänyt ollenkaan työstäni ja aloin hakea onnellisuutta tällä kertaa harrastuksista ja parisuhteista. Kuvittelin että Sitten kun elämässäni on jotain olisin viimein edes tyytyväinen. Selittelin itselleni että elämä varmaan vaan on aika ikävää. "pitää vaan kestää" , "tälläistä tämä nyt on." Viimeiset 2 vuotta ovat olleet tosi suurta muutosta, omat käsitykset niin ravinnosta, hyvinvoinnista ja elämästä yleensäkkin on muuttuneet aivan täysin. 
Kaikki on nykyään niiin paljon helpompaa, kevyempää ja luontevampaa <3 

Uskon että suurin muutos on ollut se, että todella sisäistin ja tajusin ottaa vastuun omasta elämästäni. Antony De Mello sanoo hyvin kirjassaan Havahtuminen , että ihmiset eivät edes halua "herätä", ottaa vastuuta. Se piti todellakin ennen kohdallani paikkansa, mutta en edes tiedostanut sitä. Tosi asia kun on että todellisuutta voi olla vaikea hyväksyä. Minun oli vaikea hyväksyä omaa onnettomuuttani, selittelin ja järkeilin sitä, mutta en hyväksynyt. En tehnyt sille mitään. Onneks sain siitä tarpeekseni ja todella YMMÄRSIN että vaan minä voin vaikuttaa omaan elämääni, omaan olooni, omaan matkaani. Onhan se ehkä pelottavaa aluksi, kun ei voikkaan syyttää ketään muuta. Ei tilannetta, ei mitään. On katottava itteään peiliin, otettava tarvittavat askeleet. Se että on ottanut vastuun itsestään on tuonut vapautta ihan tajuttomasti. Olen joka hetki vapaa valitsemaan. Olen itse vastuussa siitä että voin hyvin. 
 Me halutaan kauheesti määrittää oikeeta ja väärää, hyvää ja huonoa. Itseä on helpottanut se että "tiedän etten tiedä mitään, niimpä voin olla avoin".



Haluamme jokainen varmasti voida hyvin, olla terveitä, virkeitä ja tasapainoisia ja nauttia elämästämme.
Saatamme toimia ja ajatella tavoilla jotka eivät ehkä palvele meitä parhaiten. Oma sisäinen puheemme on ehkä ankaraa, mieli pyrkii suorittamaan tai pelkomme ja uskomuksemme rajoittavat elämäämme. 
Päivittäisten ja yksilöllisten tapojen muuttaminen voi tuntua haastavalta ja pelottavalta, vaikka tiedämme ettemme voi hyvin. Onnea tai täyttymystä etsitään itsen ulkopuolelta. Mielemme on ehkä ehdollistunut toimimaan tavalla joka ei ole meidän tai tavoitteita tukevaa. Tunteet saattavat ohjata päätöksiämme tai niiden tekemistä jättämistä. Tämä on täysin normaalia ja ymmärrettävää, mutta onkin hyvä kysyä itseltään onko se mitä olet tehnyt toiminut? Jos teet samoja asioita saat samoja tuloksia.

Jokaisella toiminnallamme tai tunteellamme on joku positiivinen aie, on luonnollista että haluamme tuntea turvaa, tyytyväisyyttä ja hyväksyntää. Jos omaamme vaikka uskomuksen että terveellinen ja kokonaisvaltainen elämäntapa on kieltäytymistä ja kituuttamista, miksi haluaisimme lähteä kituuttamaan itseämme? Hyvä uutinen on se että ei tarvitse eikä saa kärsiä eikä kituuttaa, tiedämme jo mihin se johtaa. Rennolla lisäämisen metodilla omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kasvattaa ja tasapainottaa aivan uudelle tasolle. Valmiissa mailmassa ei ole kiire mihinkään, mutta mikään ei ole tärkeämpää kuin oma hyvinvointisi ja se onkin mitä oivin tapa levittää hyvää myös ympärilleen. Kun voit itse hyvin ja tasapainoisesti, on selvää että se vaikuttaa myös siihen miten jaksat työpaikalla, lastesi kanssa ja harrastukissa. Kun pystyt katsomaan elämää realististen mutta positiivisten silmien läpi, sinun on helppo myös tukea , kuunnella ja kehittää muita ympärilläsi.

Kasvaminen vaatii ehkä joskus epämukavuus alueelle menemistä ja peiliinkin katsomista, mutta pystymällä hyväksymään ja tarkkailemaan omaa toimintaamme ja tunteitamme kehitymme varmasti.
Miksi sitten toimimme meitä jarruttavilla ja rajoittavilla tavoilla?Mielemme on oppinut tietyn mallin käyttäytyä ja reagoida tietyissä tilanteissa, mutta yhtä helposti pystymme myös pois oppia ei-toivotuista tavoista, ja ottaa tilalle toimivampia vaihtoehtoja toimia. Voimme myös oppia lisäämään jokapäiväistä hyvinvointiamme käyttämälle mieltämme kuin lihasta, treenaamalla sitä suuntaan joka tukee tavoitteitamme ja vie meitä eteenpäin, mutta ennen kaikkea antamalla sen palautua.

Rauhallinen ja tasapainoinen, iloinen, rento mieli ohjaa jokaista hetkeämme kohti läsnäoloa, tilaa jossa mielesi ei määritä sinua tai ohjaile valintojasi. Mieli on hyvä työkalu, mutta sen puhe on myös osattava hiljentää. Voit olla vastuullisesti vapaa. 



Keho, mieli, sielu ja tunteet ovat voimakkaassa yhteydessä keskenään, yhden voidessa huonosti rupeavat muutkin osa-alueet voimaan huonommin. Hyvä uutinen on taas se, että yhden ruvetessa voimaan paremmin, alkavat muutkin osa-alueet voimistua. Olen huomannut itse tämän monessakin yhteydessä, masentuneena liikkunnan harrastaminen kohotti myös muuta mielialaa, luonnollisen ravitsemuksen myötä keho pääsi puhdistumaan ja sitä myötä mielestäkin pääsi purkautumaan pelkoja ja uskomuksia, vaikka en olisi ikinä uskonut näillä asioilla olevan keskenään näin suurta merkitystä. Mielen rajotteiden vapautuessa huomasin pintaan nousseen menneitä kätkettyjä tunteita, mutta nyt niitä ei enää tarvinnutkaan paeta vaan kohtaamalla ja tuomalla ”varjoja valoon” , aloin tuntea rauhallisuutta, varmuutta,iloa, rakkautta ja tasapainoa.Nautin nyt matkastani, ja tiedän että mitä tahansa se eteeni tuokaan, voin olla tasapainoinen ja onnellinen, juuri silloinkin kuin sitä vähiten odottaisi.
Itselleni tärkeitä työkaluja ovat olleet mm. luonnollinen liikunta, ravinteikas ja luonnollinen ravinto rennolla asenteella, nlp, ayurveda, läsnäolo harjoitukset, rentoutumiset , keskustelu, tunteiden purkaminen, ajatusten ja tunteiden tarkkailu.

 Tärkeintä on kuitenkin ollut se että MITEN, ei mitä. suorittamisesta irtipäästäminen on ollut itselle avain sanana, kirjojakin voi lukea suorittaen ja uskomalla kaiken mitä siellä sanotaan. Me haluttaisiin uskoa johonkin totuuteen, mutta onko sellaista? Tiedä ettet tiedä mitään, niin olet avoinna sille mikä sinulle voi toimia. Jokaisen matka on yksilöllinen , ja merkityksekäs, se on varma.

Ota muutama syvähengitys ja istu mukavassa asennossa.Kysy sisimmältäsi voitko kokonaisvaltaisesti hyvin? Oikea vastaus tulee n. sekunnin kuluttua intuitiivisesti, sen jälkeen mieli alkaa helposti puolustelemaan, järkeilemään ja selittelemään.

Ole rehellinen itsellesi.

Mitkä asiat tuottavat sulle iloa?  Mistä sä nautit? 

Loppuun vois heittää oivan tekstin joka lukee avaimenperässä jonka ostin uudenvuoden viron reissulta
" take everyday time to do something silly" :)


sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Rakasta läskisi sileäksi, rennosti :)


Vatsa ja vartalo ei voi koskaan olla kunnolla terve ja hyvinvoiva jos on stressaantunut.
Stressi saa elimistön tuottamaan mm. kortisolihormonia, joka on rasvasolujen kaveri, pyrkii parhaansa mukaan varastoitumaan rasvaksi. Tämä on peruja ”taistele- ja pakene” ajoilta, jolloin kehon stressi saattoi tarkoittaa sitä, että ruokaa ei olisikaan kohta saatavilla, ja keho koitti varautua siihen varastoimalla rasvaa. Fiksu keho meillä, kaikkensa se tekee vuoksemme. Niin fiksu kehomme ei kuitenkaan ole , että osaisi erottaa hengenhätä stressin … noh öö, vähän turhemmasta stressistä. En halua ollenkaan vähätellä stressiä, tiedän todella miten kireältä ja ahdistuneelta stressaantunut mieli voikaan tuntua. Voit kuitenkin keventää kuormaasi huomattavasti, ja saat siihen ohjeet tämän lopuksi :)



Stressin lisäksi unenpuute tai yöunien huono laatu (heräily, ”koiran uni”) erittää kortisolia , ja tällöin laihtuminen etenkin on käytännössä mahdotonta, päin vastoin kortisoli herkistää siis rasvan kerääntymiselle, ja etenkin vatsan seudulle. ” Stressi vatsa”- onkin tuttu termi nykyään.
Jos keho on stressaantunut eikä rasva irtoa, ei taatusti helpota stressata kehoa lisää treenaamalla 6 kertaa viikossa rankkoja treenejä. Stressaantuneelle keholle hyviä lajeja ovat mm. pilates, jooga, kävely, tai ylipäätänsä liikunta joka tuntuu hyvältä, tuottaa iloa, ja tapahtuu n. 60-70% sykkeellä maksimista.

Syvähengittelyt on myös erittäin suositeltavia, käteviä huijaamaan kehoa rentouteen.

Sisäänhengitys
Laita käsi vatsasi päälle, navan kohdalle. Hengitä nenän kautta sisään niin että tunnet vatsan pullistuvan ulospäin.
Laita kädet kylkiluiden päälle ja hengitä nenän kautta sisään niin että tunnet kylkiluiden leviävän sivuille.
Sisään hengityksessä on tavoite täyttää sekä vatsa että kyljet. Pidä hartiat rentoina, hengitä aina keuhkot täyteen.

Uloshengitys:
Hengitä ulos suun kautta, puhalla keuhkot aivan tyhjiksi vetämällä vatsaa sisään kun puhallat, näin puhdistat elimistön mahdollisimman hyvin hiilidioksidista ja samalla aktivoit lymfanesteen kiertoa ja poikittaista vatsalihasta.
Parhaan tehon saa kun pidätät happea sisällä 5-30sek, näin happi ehtii siirtymään vereen.
Jos rupeaa huimaamaan, se on vain aivojesi tapa kiittää siitä että saavat jälleen happea kunnolla.

Tee syvähengityksiä päivittäin, etenkin silloin kuin huomt hengityksen olevan pinnallista.Aloita sitoutumalla siihen, että teet syvähengityksiä 3x päivässä 10kpl.

Täysin stressitönkään tila ei ole hyvä homma. Stressiä kuin on kahdenlaista: eustressiä (”hyvä” stressi) ja disstressi (”huono” stressi). Myönteinen stressi on sitä kun olet mm. innostunut jostakin, ja todella haluat saada jotakin aikaan. Eustressi mm. vahvistaa immuniteettia :)
Lähde siis stressaamaan ilolla ja rakkaudella <3 Mitkä asiat innostavat sinua? Tässäkin on kyse tasapainosta, pelkkä intoilu harvoin vie muualle kuin ylikierroksille , joten löydä itsellesi sopiva suhde asioita joita sinun kannattaa tehdä (monille esim. työ), asioille jotka tuottavat iloa ja rentoutta sekä levolle ja palautumiselle.

”Huonon stressin” oireita:

Psyykkiset:
Muistivaikeudet, keskittymisongelmat, levottomuus, ärtyneisyys, masentavat ajatukset, vaikeus tehdä päätöksiä, ahdistuneisuus, yms.

Käytökseen liittyviä:
Nukahtamisongelmat, hermostuneisuus, heräily öisin, herääminen aikaisin niin ettei enää nukahda, aloitekyvyttömyys, haluttomuus, väsymys, yms.

Fyysisiä oireita:
Päänsärky, sydämmen tykytykset, painon tunne rinnassa, huimaus, vatsakivut, muut kivut ympäri kehoa,yms...

Not nice at all!

Kelpaisko tilalle :

Kevyt ja rento olo, energisyys, virkeys,selkeät ajatukset, ilo, nauru , toimiva ja kivuton keho yms :) ?

Älä ainakaan syyttele tai tuomitse itseäsi stressistä, vaan niin kornilta kuin se kuulostaakin rakasta itsesi eheäksi <3

Liiku päivittäin kevyesti, venyttele
Syvähengityksiä päivittäin
Meditoi, rentoudu, ole läsnä päivittäin 5-20min , mieluiten aamulla ja illalla
Kuuntele lempimusikkiasi, tanssi, laula, mikä tuottaa sinulle iloa?
Nauti hiljaisuudesta
Puhu, tai ole puhumatta
Ole, älä yritä
Harrasta seksiä ( uu-uuu-uuuu,endrofiinejä...)



Tee arjesta yksinkertaisempaa
Tee jokapäivä jotain joka on vaan kivaa :)

Feel lighter right-away :)

Tehtävä 1.

Kirjoita paperille otsikko ”Minun pitäisi”, ja kirjoita siihen kaikki asiat joita sinun mielestäsi pitäisi tehdä, organisoida, hallita, tms..Pyykinpesusta laskujen maksamiseen, kaverille soittamiseen,käydä sukulaisten luona, yms....

Kirjoita sitten toiselle paperille sanat Aion, Haluan, Minun olisi hyvä
Tutkaile ensimmäiseksi kirjoittamaasi paperia, ja mieti mitä sinä Todella haluat tehdä. Vaihda etuliitteeksi haluan niiden juttujen kohdalle joita siis oikeasti haluat tehdä. Joitakin asioita on myös hyvä tehdä, kuten maksaa laskut ;) Kirjoita nekin, mitä asioita sinun olisi hyvä tehdä. Annat aivan toisenlaista viestiä alitajunnallesi, kun muutat vain sanaa ja suhtautumistasi asiaan. Sanoilla ”pitäisi” ja ”aion” on aivan eri merkitys, ja tämä merkitys todellakin vaikuttaa sinne käytännön tasolle. Voit myös huomata miten vähän asioita sinun loppupeleissä ”pitää” tehdä. Mielesi on luonut suurimman osan näistä turhista velvollisuuksista.




Tehtävä 2. Vaihda perspektiiviä :)

Mieti tilanne jossa nyt olet. Voit esim. miettiä jotakin tiettyä ongelmaa mikä sinulla on.
Mitä 5 vuotias sinä olisi ajatellut tässä tilanteessa? Mitä itse ajattelisit tästä tilanteesta 10 vuoden kuluttua? Kuinka merkittävä ongelma tämä on esim. kansantalouden kannalta? Mitä koira ajattelisi tilanteestasi? Entä kansanedustaja? Mitä taas urheilutoimittaja?
Näin saat ensin otettua vähän etäisyyttä asiaan. Et määritä enää itseäsi ongelman kautta.

Kuvittele nyt eteesi oma aikajanasi, katso tulevaisuuteen. Millaista elämäsi on vuoden kuluttua tästä , jos jatkat samalla menolla? Entä 10 vuoden kuluttua? Mitä ajattelet kuolinvuoteella elämästäsi?

Tiedät ehkä että sinun on tehtävä jotakin toisin. Sinun ei tarvitse ottaa hyppyä tuntemattomaan, vaan voit myös pienin askelin alkaa tehdä muutoksia jotka lisäävät elinvoimaasi ja energiaasi.
Kirjoita ylös:
Mikä on pieni teko jonka voin tehdä HETI tämän jälkeen?

Tarkoitus on siis aloittaa nyt, ei huomenna :)



perjantai 4. helmikuuta 2011

ReHipes!

Aah, tänään tullut ainaki tehtyä suklaata :) Huomenna ihminen kokonaisuutena luento (taitaa olla mun 6 kerta... :) ) , ja siellä markkinoimassa, hengailemassa ja tarjoomassa suklaatia..153 sulosta suklaata tässä ilta saunan jälkeen tullu tehtyä..Sai siihe n aikaa reilun tunnin uppoomaan, mut se nyt ei toisaalta oo  mitään Larin keittiössä vietettyihin aikoihin verrattuna :D Vink vink, tulossa ehkä jatkosssa videota "how to make salad super sexy"... Salaatit on itellä tökkiny jo pidemmän aikaa, niin hyvää ravintoa kun ne oliskin. Enempi tullu mentyä avocado-mönjillä , kookoksella, smoothieilla ja snäkkäilyllä. Mun ongelma ja vahvuus keittiössä on yksinkertaisuus ja tylsyys :) Oon ehkä ainoa joka näkee asian vahvuutena, mut mulle toimii ja sehän riittää ;)

Ihminen kokonaisuutena suklaa:

Kookosöljyä
Raakis kaakis jauhetta
Macaa
Jauhettua pähkinämixiä
Greener grasses
Acai- jauhetta
Coco-cardio
Lesitiiniä
Piparminttu öljyä
Sun warrior vanilja proteiini
Agave siirappia
Vanilja steviaa


Muottien pohjalle rusinoita ja gojimarjoja




Laitetaas muutama muukin resepti tulemaan , ja muistutellaan samalla Ravinto-illoista :) Mukaan vaan kattelemaan meininkiä ja maistelemaan herkkuja, tapaamaan samanhenkistä porukkaa ja oppimaan uutta ! Meitä myös kiinnostaa oppia kaikennäköstä, joten omi ideoita ja vinkkejä saa tuoda oikeen mielellään mukaan :)


Kookos-bansku-jäde

2 Pakastettua banaania paloiteltuna 
1 dl Liotettuja seesamin-siemeniä
2 dl Kookosmaitoa
2 rkl Kookosjauhoja 
1-2 rkl Kaakaonibsejä 
Hunajaa maun mukaan <3






Mausteisen raikas vihersmoothie

2 Pientä omenaa 
2 Sellerin vartta 
1 Kiivi
1 Banaani
1/2 Sitruuna
2cm Tuoretta Inkivääriä 
1/2 tlKurkumaa 
2tl Vehnänorasjauhetta 
1tl Spirulinaa
Vettä 

Makeuta hunajalla tai vanilja stevialla maun mukaan



Spirulina kookos

  • tölkki kookosmaitoa

  • rkl spirulina

  • puntti persillijaa

  • 1dl mung pavun ituja

  • 1/4tl sun fire salt

Laitetaas vielä muutama kuva mm. ravinto-iltojen herkuista..





Ylinnä marjaisa ja raikas vihersmoothie, keskellä suklaaavocado mousse ja alimpana lämmittävä juures keitto <3 Hyvin sulavaa, imeytyvää ja ennen kaikkeeee niiiiiin maukasta.

Kettu kuittaa!

tiistai 1. helmikuuta 2011

Naked Coconut

Piti  varastaa Wolfelta otsikko (naked choclate) , sillä seksihän myy :)

Ennen asiaa kaikkea asiatonta ;) Ollin ja Pessin skaba ja treenit jatkuu, ja eilen kävinkin tsekkailemassa onko ne muka oikeesti treenannu. Pessi oli just palannu lontoosta, ja kuulemma väsyä ja pöhöä pukkas, mut ei selittelyt kelvannu, eikä niitä ois kyllä tarvinnukkaan :D Oisitte nähny Pessin ilmeen ku se ihmetteli itekkin : " Mulhan on rasvat vähentyny ja lihasmassa kasvanu". No shit sherlock, nii se oli tarkotuskin ;) Olli on liekeissä chiapuurosta, kookosvedestä ja Pessi meinaa panostaa enempi "kunnon ruokaan" ,paleo henkisesti ja suosia muutamia huippu treeniboosti yrttejä. Jeeh, kyllä niitä tuloksia vaan tulee ja nopeestikkin kun "työvälineenä" on ilo, hauskuus ja laatu kaikinpuolin!
Go boeeeees! ( Hähä, Lari pieksi teijät kahvakuulassa suorin käsin! Hähä ;) )

Edellisen postauksen huippu hot-hot kuumaaaa aiiiiii videon jälkeen ei voi kun jatkaa kookosen parissa.
Riisutaan sitten kookosta, voit lukea tämän hitaasti tai viettelevästi...

Kookos on rasva josta väitellään paljon. Vielä 90-luvulla kun puhuttiin vain rasvasta kovana tao pehmeänä, kookosta pidettiin huonona. Nykyään tiedämme enemmän ja kookos onkin tullut olennaiseksi osaksi monen urheilijan ravintoa. Laadukas luomukookos on pääasiassa MCT muodossa olevaa rasvaa, eli keskipitkiä rasvahappoketjuja jotka toimivat energianlähteenä hiilihydraatin tavoin mutteivät nosta insuliinitasoja.

Perusmarkeista löytyvä kookosvoi on kaikkea muuta kuin terveellsitä, mainittaan se heti alkuun. Mutta kun puhutaan luomulaatuisesta, kylmäpuristetusta neitsyt kookosöljystä, ollaankin jo todellisen laadun lähteillä.
Luonnollinen kookosöljy omaa mm. antibakteerisia ja kehoamme puhdistavia vaikutuksia. Kookosöljy on lisäksi siitä mukava rasva, että kehomme ei pysty muodostamaan siitä varasto rasvaaa, vaan itseasiaasa kookosöljy tehostaa rasvanpolttamista enegiaksi! Tämä on melkein liian hyvää ollakseen totta..

Kookosöljy on parasta paistamiseen, se kestää kuumennusta parhaiten (joka taas hapettaa lähes kaikki muut rasvat tehokkaasti..)
Kookosöljy on myös ihollesi ja hiuksillesi luonnollinen ja ravitseva hoitotuote!

Seuraava lista kopsattu suoraan kookosravinto.com sivustolta, siinä lisää luonnollisen kookoksen eduista!
  • Suojaa viruksia vastaan, jotka aiheuttavat mononukleoosia, influenssaa, hepatitis C:tä, tuhkarokkoa, herpestä ja muita sairauksia
  • Suojaa bakteereja vastaan, jotka aiheuttavat keuhkokuumetta, korvasärkyä, kurkkutulehduksia, hammasmätää, ruokamyrkytyksiä, virtsatietulehduksia, aivokalvontulehdusta, tippuria ja tusinoittain muita sairauksia
  • Suojaa sieniä ja hiivoja vastaan, jotka aiheuttavat candida-tulehdusta, savipuolta, sammastautia, vaippaihottumaa ja muita tulehduksia
  • Karkottaa tai tappaa lapamatoja, täitä ja muita loiseläimiä
  • Antaa lisäenergiaa ja kestävyyttä
  • Tehostaa insuliinin erittymistä ja veren glukoosin hyväksikäyttöä
  • Vähentää haimatulehdukseen liittyviä oireita
  • Parantaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä, auttaa luiden ja hampaiden vahvistumista
  • Helpottaa oireita, jotka liittyvät Crohnin tautiin, haavaiseen paksusuolen tulehdukseen ja vatsahaavaan
  • Vähentää kroonisia tulehduksia
  • Tukee ja auttaa immuunijärjestelmän toimintaa
  • Auttaa suojelemaan elimistöä mm. rintasyövältä ja paksunsuolen syövältä
  • On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta
  • Auttaa estämään sydäntauteja, verisuonten kovettumista ja halvauksia
  • Toimii suojaavana antioksidanttina
  • Auttaa helpottamaan kroonisen väsymyksen oireita
  • Vähentää epilepsiakohtauksia
  • Antaa suojaa munuaissairauksia ja virtsarakon tulehduksia vastaan
  • Suojaa maksaa
  • Tehostaa kilpirauhasen toimintaa
  • Auttaa liikapainon pudotuksessa kiihdyttämällä aineenvaihduntaa
  • Elimistö käyttää sen energianmuodostukseen eikä varastoi sitä, kuten muita ruokarasvoja
  • Auttaa estämään lihavuutta ja ylipaino-ongelmia
  • Pehmentää ihoa ja helpottaa kuivumista ja hilseilyä
  • Kuumennettaessa normaaliin paistolämpötilaan ei muodosta vahingollisia yhdisteitä, kuten muut kasvirasvat tekevät
Sillä ei ole vahingollisia sivuvaikutuksia

Ite käytän kookosta mm. kasvorasvana, hiuspohjalle kerran viikossa, raakasuklaaseen of course.
Moni laittaa kookosta kuulemma teehen, pitääkin testaa..