Jalat maassa - pää pilvissä!

perjantai 17. joulukuuta 2010

Ravinto-iltoja Helsingissä!

Dream come true! =P



Paljon Helsinkiin pyydellyt ravinto-illat toteutumassa lähiaikoina! Kiitos mahtavien yhteistyökumppanien, saadaan näillä näkymin alkuvuodesta Natcosin (www.natcos.fi, mm. Tropicai-kookosöljyn ja Weledan maahantuoja) huikeat, isot tilat käyttöön Helsingin Arabiassa Hämeentie 155:ssä.



Lisäinfoa tulossa alkuvuodesta.... So far rauhallista Joulua ja rrravinteikasta Uutta Vuotta!



Eriksnäsin lähde, toimii!

torstai 9. joulukuuta 2010

Aika ei ole rahaa, vaan paljon arvokkaampaa!

 
Ajanhallinta sana huvittaa. Aikaahan meillä kaikilla on samanverran.Ero on siinä miten käytämme aikaamme. Toki meillä on erilaisia velvollisuuksia, mutta oletko koskaan miettinyt mitä sinun oikeastaan PITÄÄ tehdä?
Jos huomaan että päässä alkaa pyörimään "pitäisi" ajatuksia katkaisen sen kierteen näin:

- Kirjoitan ylös kaikki asiat joita minun "pitäisi" tehdä  (työt, yhteyden otot ystäviin, sähköpostit, kaupassa käynti, joulukortit, sen pyykkikoneen korjaus, yms, yms. yms., kyllähän näitä pitäisi juttuja stressi päässä riittää, you know ;) )

- Kirjoitan paperin ylälaitaan sanat: Haluan, Aion, Minun olisi hyvä, minun kannattaisi

- Ja sitten vaan katsomaan, mitä oikeasti haluan, mitä minun olisi hyvä tehdä ( esim. ne pyykit...), ja mitä aion tehdä.

Kuvan lähde: Stephen Covey  7 habits of highly effective people


Tätä kautta löydän asioiden tärkeysjärjestyksen, ja erotan mikä on oikeasti oleellista ja mikä ei. Mitä oikeasti haluan tehdä. En ole velvollinen tekemään moniakaan asioita, vaikka mieleni niin joskus kuvittelee.
Ei mun tarvitse soittaa aina ystäville säännöllisin väliajoin, en ole velvollinen. Jos oikeasti haluan soittaa, teen sen aivan varmasti. 
Cut the crap! Mitä sun ihan oikeesti tarttee tehdä? Tekemisestä tulee kyllä varmasti tehokas ja "aikaansaava" olo, mutta teetkö sen mitä teet täysillä?Mitä jos keskittyisitkin siihen yhteen juttuun kerrallaan, tekisitsen kunnolla ja nauttien, sitten siirtyen seuraavaan? Puhun tässä todellakin itselleni, taipumusta sähläykseen kun löytyy ihan kiitettävästi :)
Yksinkertaisuus kuitenkin toimii. Mitä enempi olen läsnä ja keskityn tiettyyn asiaan, näen mahdollisuuksia ja "vertauskuvia" siihen suuntaan selkeämmin. Tämä ei onnistu jos mielessä huutaa 107 asiaa päällekkäin, ristiin ja edestakasin.



Tää on jo ihan aivokemiaa, sitä on huomattavasti vastaanottavammat ja avoivemmat "aivomehut" ja hormonit liikenteessä, kun keskityt olennaiseen. Sitä ennen voi olla hyvä miettiä mikä on olennaista.
Uskon että meistä jokainen tietää että olennaista on oma ja läheisten hyvinvointi. Joskus on olennaista toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Joskus on olennaista maksaa laskut. Ole motivoitunut ja kiitollinen <3
Joskus on olennaista katsoa tien yli ennenkuin kävelee.
Mitä asioita teet velvollisuudesta? Mitkä asiat tuottavat sinulle iloa? Mitä sinun on hyvä tehdä, jotta voit elää haluamallasi tavalla?

Itse tuli ennen tehtyä paljonkin velvollisuudesta. Ei osannut vetää omia rajoja, jokuhan oisi vaikka voinut ajatella musta jotain ikävää. Sen sijaan olin valmis itse voimaan ikävästi. Aika huono diili. Kyllä me kaikki oikeasti halutaan voida itse hyvin, välillä jopa luulllaan tietävämme miten joku toinen voisi hyvin, olisi onnellisempi tai autuaampi. Mut kun ei me tiedetä. Annetaan toisille tilaa olla sellasia kun on, vedetään omat rajamme ja kunnioitetaan muiden rajoja. Hyväksy itsesi, niin hyväksyt kaiken ympärilläsi.


Joskus tulee paskaa niskaan, mutta mieti silloin miten sinä voit vaikuttaa? Haluatko vaikuttaa? Mihin voit vaikuttaa?Olo kevenee huomattavasti kun kantaa vain oman "taakkansa" tilanteesta ja antaa muiden tehdä omansa. Voit aina olla avoin, voit aina pyytää, voit aina olla rehellinen, voit aina kunnioittaa, voit aina etc etc..
Voit aina muuttaa suunnitelmaa. Suunnitelma tosin on turha, mutta suunnittelu fiksua.Suunnitelmassa roikkuminen tappaa luovuuden. Suunnittelematta jättö taas estää sinua kehittymästä. Missä haluat kehittyä? Mitä voit innolla tehdä sen eteen?

Tiedä mitä haluat -> suunnittele -> päästä irti suunnitelmasta, nauti ja elä, huomaa mahdollisuudet


Viimeinen kohta on tärkein, kun et roiku lopputuloksessa potentiaalisi vapautuu.

Argue your limitations and they are yours ;)

Kaipaatko treeniä jonka voit tehdä vaikka kotonasi? :) Klik klik!
Video on aika kökkö, huomas että kameran edessä jännitti :D Kiitos Paulille musiikesista ja muokkauksista :)

lauantai 4. joulukuuta 2010

Raw 2 - pikkujoulut!

Ensi viikonloppuna lauantaina 11.12 järjestettävään Raw 2 iltaan vielä muutama paikka vapaana!



Menüüssa kaikkea herkkua raakapizzoista parhaisiin jouluherkkuihin, superterveellisinä raakaversioina tietenkin :P
Mahtavaa porukkaa ja hengailua samanhenkisten ihmisten kanssa!

Heidin Raw 1 illassa käymättömyys ei tietenkään ole este osallistumiselle. Mukaan vaan jos haluat kokea parhaat pikkujoulut ever!

Ilta järjestetään Espoon Karakalliossa 17.30 alkaen
Hinta 35 €

Ilmoittaudu Eeville
eevi10@hotmail.com
040-414 2693

Mudvayne- Happy ?

Viime viikolla tunsin pitkästä aikaa vihaa, kiukkua ja ihan kipeetä ärsytystä :) En oikeen saanut kiinni mistä se kumpus, tiesin kyllä että ookoo, joku tilanne/ihminen/tapahtuma on nyt painanu jotain omaa kipu pistettä ja sitä tässä nyt käydään lävitte, mut kuin turhauttavaa oli kun tuntu ettei saanu "mistään kiinni". Sitä olis niin halunnut hallita sitä vihaansa, järkeillä, selitellä, oikeuttaa. Mutta tarviiko sitä? Me jaotellaan hassusti tunteet negatiivisiin ja positiivisiin, ja onhan se totta että ilo tuntuu kivemmalta kun suru,mutta sana "negatiivinen tunne" antaa helposti mielikuvan että niitä tunteita ei saisi tuntea. Me ollaan varmasti kaikki kätkötty sisällemme erilaisia tunteita, joita ei "saa" tai olisi ollut soveliasta purkaa, ei olla uskallettu, tms.
Ne tunteet vaan ihan oikeesti fysiologisestikkin jää meijän kehoon. Tunne kuonaksi.

Tunteilla on tarkoitus. Joo ne on vaan tulkinta todellisuudesta, ei sen enempää oikein taikka väärin, mutta tarkotus niillä varmasti on.  Pelko on saanut juoksemaan kovempaa mammuttia karkuun, ja meidän kehokin jo "auttaa" tapahtumaa erittämällä adrenaliinia ja kortisolia.
Tietysti me kannetaan itse vastuu miten me toimitaan, reagoidaan tunteiden ilmaantuessa. Vietkö sinä tunteita vai tunteet sinua? Miten käyttäydyt iloisena, tyytyväisenä? Entä vihaisena , surullisena?
Oletko kokeillut muita tapoja? Oletko kysynyt tunteelta mitä se haluaa kertoa ? Kuulostaa ehkä ihme neiteilyltä, mutta ei me voida niitä tunteita kiertääkkään. Ollaan se jo nähty mitä ne sisälle padotut tunteet saa aikaan. Suomessa syödään nyt psyykelääkkeitä enemmän kuin koskaan ( turrutetaan siis ne tunteet, kasataan vähän lisää..), joka toinen päivä joku tappaa itteensä. Se ongelma ei ihan positiivisella ajattelulla katoa.

Kun tiedät että tunteesi ovat vain tulkintasi todellisuudesta, voit alkaa kyselemään , kyseenalaistamaan.
Hyväksy ja ota vastaan. Me ollaan totuttu määrittelemään ne tunteet "hyviksi" ja "pahoiksi", ja kukas nyt itsessään mitään "pahaa" haluaisi myöntää. Me ollaan kyllä kaikki ihan samoilla viivoilla. Me ollaan ihan yhtä urpoja, ihania, hyväksyttäviä ja arvokkaita. Me vaan tehdään eriasioita. Kyllähän se sitä omaa egoa helpottaa määrittää jotain huonommaksi, tai pönkittää omaansa tuntemalla jotain paremmuutta. Huomaan tehneeni niin aika paljonkin. Melkeen tekis mieli häpeillä sitä, mutta se ois kieltämistä. Kyllä, sellanen paskapää mä olen ainakin ollut :) Sitä määrittelyäkin teki ihan tiedostamattaan. N. vuosi sitten rupesin huomioimaan tätä puolta itsessäni, mutta en hyväksynyt, vaan häpesin. Toki itseään on myös määrittänyt huonommaksi, vertaillut, ja yms. Sehän se vasta helppoa onkin. Nada. Me vaan tehään niitä eri asioita. Kyllä meille kaikille riittää, saadaan ja ansaitaan <3

Tunteensa voi purkaa eritavoin, ite käytän paljon ulkoilua ja musiikkia, mutta tuli tossa yks omenakin seinään heitettyä, lähinnä se kyllä nauratti, mut ajattelin ottaa oikeen varmaan päälle sen tunteiden purun ;) :D Pointti on se että kannat itse vastuun, siivoat itse jälkes. Ketään tai mitään et voi syyttää, vaikka se kovasti helpottaiskin, HETKEKSI. Me ollaan yhtä ja samalla kaikki ympärillä on vaan isoa heijastusta itsestä. Kuin hienoa on että ympärillä on ihmisiä jotka "tietävät" saman. Ei oo syyttelyä, on vaan peilailua :D Ja sekös välillä sattuukin, mutta se kuuluu prosessiin. Kun tuut pisteeseen jossa on sattunut tarpeeks se on enough is enough ja olet valmis ottamaan "hypyn" johonkin uuteen, joka voisi sinua oikeesti palvella. Fakta vaan on se että valtaosa pelkää muutosta, sekin kuuluu ihmisyyteen. On "turvallisepaa" tehdä tutulla tavalla, kun tietää ainakin mitä saa. Ja se ei käy ymmärrykseen, etenkään kun se mitä saa on tyytymättömyyttä. Tein samoja asioita , odotin eri tuloksia. ( se on muuten kai hulluuden määritelmä ..) Toki aina jotain siinä ympäristössä vaihtoi, mutta aina sitä releafia odotti ulkopuolelta.
Pelotti niin perkeleesti.
Eikä edes ymmärtänyt että elämä on elämistä varten. Tee mielummin OIKEITA asioita , kuin asioita oikein.

Mulle ei vielä viimeviikon alussa oikeen selvinnyt mistä se viha ja ärsytys tuli. Koitin hallita sitä hoin päässäni "joo oo mä otan tän itseeni, anna tulla vaan" , mut ei selvinny mistä se tuli. Se selvis vasta kun mä luovuin tarpeesta määrittää sitä vihaa. Hain itelleni siihen aluksi oikeutta sen kautta, se olisi tuntunut turvallisemmalta tietää miksi tunsi niin. Lopulta päästin siitä määrittämisen tarpeesta irti, annoin olla ja tulla. Eilen illalla sain sitten "vastauksen" siihenkin vihaan. Nappula pelkoa oli tökitty :) Ei sen kummempaa. Sitä pelkoa pysty tarkastelemaan, hyväksyä ja pyytää menemään pois.
Irtipäästäminen toimi jälleen kerran. Yritä vähemmän, ole enemmän.

Syö ruokasi, tunne tunteesi :)

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Ilo on sinun luonnollinen olotilasi!

Haluatko kokea tasapainoa ja iloa jokaisena päivänä? Miltä tuntuisi virkeä ja elinvoimainen tulevaisuus? Mitä jos se kaikki ei olisikaan kovan työn ja tuskan takana vaan sinulle niin luonnollista ja vaivatonta?

Tule Ilo on sinun luonnollinen olotilasi -valmennukseen keskiviikkona 8.12. klo 17.30-20.30!
Paikka: Valmentamo,Perämiehenkatu 12 E, 5krs



Toiminnallinen valmennus joka antaa sinulle suunnan, tasapainoa ja iloa päivittäiseen elämääsi!
...
Tule mukaan innostumaan ja oppimaan ennenkaikkea itsestäsi! Voit itse luoda tulevaisuutesi, ja se alkaa juuri tästä hetkestä. Voimme aina tehdä valinnan ja ottaa onnellisuuden omiin käsiimme!

Paikalle voi saapua jo klo 17.15 eteenpäin ja tarjolla on teetä, kahvia sekä kaikenlaista pientä naposteltavaa kuten mahtavaa raakasuklaata, sekä kaikkia muita jouluisia herkkuja!

Hinta 35€ /henkilö, 2 henkilöä 45€

Kysy lisää ja varaa paikkasi!

Personal trainer, Nlp-practitioner
Eevi Vepsä
eevi10@hotmail.com, 040 414 2693

Life Coach -opiskelija
Ville Riipinen
villeriipinen@hotmail.com, 040 531 3719