Jalat maassa - pää pilvissä!

perjantai 29. lokakuuta 2010

Pagur kääberö

Muistan ku kuulin ekaa kertaa pakurikäävästä, ja sillon ajattelin mielessäni että "mulla nää ravintojutut ei kyllä lähe niin pitkälle et alkaisin jotain sieniä puista vetämään"... Mutta never say never, vai mitenkäs se meni? Pakurikääpää on vienyt sydämen kesän alusta, eikä enää voi kuvitella päivääkään ilman pakuriteetä. Tais olla Jake jolta jollain luennolla taisin tästä mettiemme mustasta kullasta kuulla.
Kesällä tuli bongattua ja noukittua omat ekat pakurit, ja sen jälkeen on meininki ollu kyllä aikamoista... :) Ei vois uskoa että joku yksittäinen juttu vaikuttaa virkeyteen ja immuniteettiin niin paljon, vaikka aina tietenkin on kyse kokonaisuuksista, mut pakurin kohdalla voin kyllä itse sanoa TODELLA selkeesti huomanneeni vaikutukset.

Joka kaipaa pakurista lisää tietoa voi käyä juurikin Jaken sivuilla oppimassa mistä ihme jutusta tässä on kyse tiukkoine fysiologisine faktoineen, tai lukea tästä Larin (the jaakkohalmetoja second) kokoomaa tietopakettia ;)


Pakurikääpä
Inonotus Obliquus, eng. Chaga

Mitä?
• Pohjoisella pallonpuoliskolla lehtipuissa kasvava lahottajasieni
• Siperiassa käytetty lääkkeenä vaivaan jos toiseenkin jopa jo 5600 vuotta sitten • Erittäin antioksidanttirikas immunomodulaattori • Maailman kovinta “superfoodia” suoraan omista metsistämme

Miksi?
• Pakurikäävän anti-viirus, anti-bakteeriset sekä anti-sieni ominaisuudet estävät sekä poistavat monia tulehduksia ja haitallisia bakteereita
• Beetaglukaanit ja polysakkaridit boostaa immuunnijärjestelmää ja hidastaa syöpäsolujen kehitystä
• Täydellinen proteiininlähde, sisältää paljon B-vitamiineja ja mineraaleja 
• Melaniini eheyttää ihoa ja hiuksia, tripenoidit laskee kolesterolia ja parantaa ruoansulatusta 
• HERKKUA! Nam :P

Miten?
• Pakuri on toonikumi eli teetä voi käyttää huoletta pitkiä aikoja suuriakin määriä
• Kattilaan pari litraa vettä, sekaan muutama sopiva pala kuivattua pakuria tai 1 rkl jauhetta
• Sekaan voi laittaa maun mukaan mm. Inkivääriä, Vaniljaa, Lakritsinjuurta, Kanelia, Cayennea, Chiliä, Kardemummaa, Anista/Tähtianista, Ruusunmarjaa, Muita Teepusseja, Galangalia, Ruusunjuurta, Kallioimarretta, Muita Sieniä/Kääpiä, Sitruunaa, Suolaa, Hunajaa, MSM:ää
• Kiehuttele 15 min - 2h tai hauduta jopa yön yli
• Jauhetta voi lisätä myös vaikka suodatinkahvin joukkoon tavallisesti kahvia keitettäessä
• Paloja sekä jauhetta voi käyttää useita kertoja, niin kauan kuin veteen irtoaa väriä
• Keitetyt purut voit esimerkiksi asettaa haavalle ja ihmetellä paranemisvauhtia tai vaikka blendata smoothien sekaan

Mistä?
• Ensi mökkireissulla kirves käteen ja pakurinmetsästykseen aamuvarhaisella =)
• Mikäli haluat ostaa valmiksi kuivattua ja hienoksi jauhettua villipakuria 200 g / 25 € - ota yhteyttä lari.laurikkala@gmail.com puh. 041-5472475 / Lari

Eli siis pakuria saa ostettua ottamalla yhteyttä joko Lariin tai muhun, mulle voi soittaa numeroon 040-4142693 ja Larin numero olikin tossa ylhäällä.





Oltiin viime sunnuntaina haunttaamassa ja sientähän piisas :) Osa oli valitettavasti suht korkialla puissa, et joutu nöyrtymään ja jättämän vielä toistaseks sinne. Ens kerralla sit järeemmät aseet mukana. Nythän mentiin ihan kivien ja vöiden voimalla, ens kerralla vois vois varautuu vaikka sahalla ja joillain tikkaillakin. Jonku verta ohikulkijat ihmetteli kahta puuta palvovaa nuorta ihmistä, mut yks vähän vanhempi nainen oli ihan innoissaan kyselemässä et "onko tuo nyt sitä pakurikääpää"? Pääsipähän sitä termarista  ensikertaa maistamaankin :)





Metsässä tai luonnossa liikkuminen ylipäätänsä on mielettömän terapeuttista, kaikki aistit aktivoituu, maadoitut ja saat sitä kuuluisaa raitista ilmaa. Toki kaikessa enempi on kyse siitä että MITEN kuin että mitä, voi joku sinne metsäänkin mennä stressaamaan. Nuorempana en osannut rentoutua ulkoillessa, oli lähinnä ahdistavaa olla hiljaisuudessa kun omat ajatuksensa saattokin kuulla. Sillon niitä ei ollu valmis kohtaamaan. Nyttemmin viimevuosina metsästä ja luonnosta on tullu ilmanen terapiakeidas, pääsee kuuntelemaan ajatuksiaan, oivaltamaan tai olemaan oivaltamatta, eikä ulkona luonnossa  tartte yrittää yhtään mitään (ei kyllä muuallakaan tarttis..). Mikäs sen parempaa kuin yhdistää luonnossa liikkumiseen myös hyvä seura, kiireettömyys, läsnäolo ja luonnon antimien metsästys ja maistelu  :) Tuli monennäköstä sientä vastaan ja muutamat päätykin ihan pannulle asti. Jos metsään haluat mennä niin sä takuulla yllätyt ;)




tiistai 26. lokakuuta 2010

tsek tsek

Ihanainen ystäväni suvi oli kirjotellut vähän bootcampista ja minusta Uskalla innostua -blogiin. Itsellä  kansssa aikeena vähän haastatella Suvia mm. theta healingistä blogiini,joten selaista tiedossa tulevaisuudessa. Olen Suvin hoidoissa käynyt nyt pariin kertaan ja olo on niiden jälkeen niin rauhallinen, tyyni ja kevyt. Voin kyllä sanoa että niiden ja toki muiden asioiden seurauksesta tästä päästä ja sydämmestä on päässy purkautumaan paljon kaikennäköstä...

Tässä copyttyna Suvin teksti suoraan blogista ! Tervetuloa kokeilemaan Bootcampia joko Espooseen tai helsinkiin :)

Luonnollisempaa liikuntaa ja terveyden edistämistä


Syksy on monilla uusien harrastusten aloittamisen ja kunnonkohotuksen aikaa. Kuinkahan monesti sitä on tullut aloitettua salitreenit ja ties mitkä jumpat hampaat irvessä sillä seurauksella, että innostus on lopahtanut jouluun mennessä – ja joulun jälkeen on ollut uusi kurinpalautus edessä… Kävin jokin aika sitten Bootcamp-aamutreeniryhmässä kokeilemassa hieman lempeämpää tapaa saada liikuntaa keholle. Tunnin jälkeen mietin onko niin rauhallisesta liikunnasta oikeasti hyötyä , kun vertasin olotilaani kunnon rääkin jälkeiseen fiilikseen. No, jotain todella tapahtui, sillä keho sai niin paljon happea, että olo oli aivan huimaava. Seuraavana päivänä tunsin aristusta lihaksissa joita en tiennyt olevan olemassakaan. :)
Eevi Vepsä vetää Leppävaarassa Bootcamp-ryhmää ja tekee Personal Trainerin hommia tosi hienolla asenteella. Mieheni palkkasi hänet valmentajakseen ja on ollut todella tyytyväinen saamaansa valmennukseen. Monissa kuntokeskuksissa PT:n palvelut rajoittuvat siihen, että laaditaan treeniohjelma ja käydään Trainerin opastuksella salilla treenaamassa. Eeviltä mieheni ei ole saanut pelkästään treeniohjelmaa , vaan myös pätevää ravintovalmennusta  ja kokonaisvaltaista ohjausta oman mielen hyvinvointiin. Eipä tunnu haittaavan sekään, että Eevi on varsin näpsäkän näköinen nuori nainen. ;)
Suosittelen aina mielelläni hyvien tyyppien tarjoamia hyviä palveluita. Eevin palveluihin voit halutessasi perehtyä lisää täällä.
Innostavin terveisin
Suvi
Uskalla Innostua
www.uskallainnostua.fi

Tulista läsnäoloa?

Huh hellettä että lämmitää vaikka viimanen onkin syksy :) Vata on täällä nousussa ja ilmassa sen myötä mm. palelua, onneks on keksitty chili, jota voi upottaa vaikka teehen , smoothien, suklaaseen, yms. Heidiltä voi myös ostaa Fiesta Molea, namnamuuhah mauste seosta, joka myös lämmittää ja enrgisoi, sen lisäks että maistuu niiin nannalta. Blenderiin kauden juureksia, avokado ja fiesta molea, laatu suolaa niin siinä on jo aika terveys pommi joka maistuu kaiken lisäks oikeesti hyvälle. Rohkee laittaa joukkoon vielä jotain tuore yrttiä, vaikka timjamia, basilikaa, tms.

Täällä on ns. menny "kovaa" pari viikkoa, kun päästää irti niin alkaa tapahtua. Old must be released so that the new can enter..Sitä voi pitää "kiinni" mitä ihmeellisimmistä jutuista, tavoista , uskomuksista, ajattelusta, tms. Kun uskaltaa irrottaa ( ja sitähän ei välttämättä kovin helpolla uskalla..), niin näkeekin mahollisuudet ja kaiken ihan toisin silmin. Pelko ei palvele.miks me sitten roikutaan tavoissa joitten ainakin jollain tasolla tiedetään olevan meille tuhosia? Meijän mieli on taitava selittelemään ja "järkeilemään" asioita, miks pitäis vielä jaksaa ja kestää.Se on ihan fine, sitten pitää kärsiä vielä vähän lisää että on valmis irrottamaan. Tietenkin toivois ettei tarvis kovin paljon sitä päätä seinään hakata, ennen kun sen oivaltaa, mut sitä joksus vaaditaan.
Miksi joku alkaa huolehtimaan itsestään vasta kun on diagnosoitu joku sairaus?  Miksi on valmis irrottamaan suorittamisesta vasta kun on burn outin partaalla ja mailma näyttää kaikelta muulta kun mukavalta paikalta?



Ite oon onneks ollut aika kova hakaamaan sitä päätä seinään, ja sen vuoks uskon oppineeni ja saaneeni niin paljon. Oon joskus kuullu että ne jotka on tehny eniten "virheitä", menestyy parhaiten. Enkä nyt tarkota menestyksellä sellasta you know menestystä, vaan sitä mitä ihminen tuntee sisällään.Anna siis ittes "mokata" ja oppia, se susta tekee sisältä rikkaan ja rauhallisen, ei se että varmistelet ja back uppailet kokoajan selustaas. Sitä on kyllä paljon tullu ite tehtyä. Hain turvallisuuden tunnetta ENNEN aina vakityöstä, "kunnollisesta" elämästä, tekemällä asioita joita nyt vaan kuuluu tehä ( velvollisuuden tunto..), yrittämällä  mahtua johonkin hyväksyttävään malliin. Yhteiskunta kyllä hyväksy, samaten suuri osa ihmisistä ympärillä. Entäs minä? Yhtä pakoilua se elämä sillon oli, mielekkyyttä ja turvaa haki ulkoapäin, asunnosta, harrastuksesta, suhteesta, ihan mistä tahansa. KUNHAN ois perkele saanu sitä hyväksyntää. Mut ei sitä sisällä tuntenu, ja vasta viimevuoden aikana voin sanoo että oon oikeesti alkanut hyväksymään ITSE itteäni.Ei sillä ettei sitä ulkopuolelta ois saanut, mutta sydän ei sitä tuntenut. Mieli on vahva veijari, ja on varmaan vielä runnottavaa monien uskomusten kanssa, mutta sitä on jotenkin turvassa kun tietää että kyllä ne oikeet opit sieltä matkaan tarttuu, yrittämättä ja olemalla ajatustensa tarkkailija.Siinä tarkkailussa ei oo tilaa syytellä muita. Ihmiset ympärillä toimii mitä ihanampana turvana  ja opettajina, kun niistä peilaa omaa todellisuuttaan ja huomioi mitä jotkut tilanteet itessä herättää.

Mitä sitten kokonaiset , hyvinvoivat ja joka solullaan rakkautta ja valoa huutavat voi yhessä tehä ? Save the world  :) Pienistä tavotteistahan on hyvä lähteä kohti suurempia...
Kun voit ite hyvin, se antaa aina ympärille, paljon suuremmassa mittakaavassa kun tajuaakaan. Me vaikutetaan toisiimme joka päivä, toiset on tälle vaikutukselle toki herkempiä kuin toiset. Miten sä haluat vaikuttaa? Mitä haluat itse tuntea ja jakaa?



Vastuullisesti vapaat ihmiset, jotka kantaa ittensä ovat itseasiassa mailman parhaimpia "jakajia" ( nothing sexual, bitch!. Itsestään huolenpito sotketaan helposti itsekkyyteen, ja se on aika vanhanaikaista.Vois kysyä onko perseennuoleminen ja kärsimys sitten toiminu kuin hyvin :) ?

Huikeita viikkoja ja oivalluksia ja ihmisiä ja ideoita ja jajajajaj takana. Kuitenkin, tasapaino on se juttu, mun mielestä.Oon niin kiitollinen kaikesta. Kiitos <3

Tulossa pakurikäävän metsästyksestä videota ja kuvaa, kunhan jaksan opetella noitten vidskujen siirtämisen koneelle :) Pakurikääpää saa siis ostettua  multa ja Larilta, ja ehkä jatkossa jotain muitakin laatuyrttejä ;)
Lue pakurista lisää täältä.
Itseä pakuri on mm. virkistyttänyt, tasapainottanut ja lisännyt selvästi immuniteettiä , kiihdyttänyt omalta osaltaan kehon puhdistusta... Kääpä teetä menee päivittäin varmaan 2l , erilaisilla yretillä tuunattuna, riippuen millaisen "vasteen" siitä millonkin haluaa.

Jos haluut osataa pakuria, sitä löytyy mm. jauheena ja kokonaisina biusoina, laita mailia eevi10@hotmail.com

Watch out the video ;)

lauantai 23. lokakuuta 2010

" Mun pakoni loppuun juostu on" :)

Joskus valon soturi astuu tahtomattaan harhaan- ja syöksyy kuiluun. Haamut kauhistuttavat häntä, yksinäisyys ahdistaa. Hän etsii hyvää taistelua eikä voinut kuvitella että hänelle kävisi niin. Niin kuitenkin kävi.Pimeyden keskellä hän puhuu opettajalleen: "opettaja, syöksyin kuiluun", häm sanoo. "Vesi on syvää ja mustaa". "Myista yksi asia", opettaja vastaa. "Ihminen ei huku siihen että sukeltaaveteen, vaan siihen että jää veden alle". Ja soturi ponnistaa ponnistaa voimansa selviytyäkseen tilanteesta.

Soturi tietää olevansa vapaa valitsemaan mitä haluaa, hänen päätöksiään sanelevat rohkeys, riippumattomuus ja - ajoittaun- jonkin asteinen hulluus.

Paul Coelho

Rohkeus ei oo mun mielestä sitä että ei pelkää, vaan että tekee/toimii peloista huolimatta. Ei askelta tuntemattomaan voi ottaa askel kerrallaan. Mielemme on luonut pelkoja ja uskomuksia aikamoisen määrän, omasta selviytymisestämme, omista kyvyistämme ja siitä mitä kuvittelemme esim muiden meistä ajattelevan, ei tosin sillä ei kaikkien kanssa pitäis olla samaa mieltä, itseasiassa kaikkien kanssa ei todellakaan pidä olla samaa mieltä, voi vois kuuppa mennä vähemmästäkin sekasin :) Mutta se että kunnioitat toisen mielipidettä ja haluja, ei tarkoita että sun pitäis niitä "nuoleskella".Jos oot aidosti samaa mieltä , samoilla linjoilla niin mikäs sen upeempaa, siinä onkin jo alkeet upeelle pohjalle : yhteinen visio ja missio, mutta silti omalla tavalla ja yksilöllisesti.


Vaikeus voikin olla siinä että rakastaa ja toivoo parasta kaikille kaikesta huolimatta. Mihin viha johtaa? Mihi  pelko johtaa? te en oo koskaan kuullu mihinkään hyvään kummankaan johtavan. Tottakai me kaikki ollaan joskus vihasia ja peloissaan, mut on eriasia uskalletaanko me kohdata sekin puoli itessämme, tarkkailla sitä ja päästää siitä irti, kun että osotella siitä ympäristöä, muita ihmisiä tai vältellä sitä. Minkä taakseen jättää edestään löytää..



Itse pakenin muutamaa pelkoa ihan tiedostamattani toistamalla aina samaa käytössysteemiä, ja "elämä toisti itseään". En muuten kovin hyvin kantanu vastuuta itestäni, olin se uhri, joka lähti karkuun heti kun sattu, muita ja itteeni syytellen. Joskus oon myös ollu tosi huono päästämään irti asioista jotka ei enää "palvele". Luopuminen ja sen tuoma tyhjyys varmaan on pelottanut niin paljon? Nää monet jutut on siis ollu ihan tiedostamattomia , ja pikkuhiljaa niitä on vuosien varrella päässy päivänvaloon. Itessään on kohdannu paljon häpeetä, velvollisuuden tunnetta, uhmaa. Kaikki noi tunteet puhu pelon äänellä. ( ja vierailevat kyllä vieläkin välillä, mut ne on nykyään helppo ohjata pois , Po-po-po- posituisitko mun elämästäni :) ? ) Mulla kyse on ollu turvallisuuden tai menettämisen pelosta.Oma pää oli luonu erilaisia mielikuvia ja maalaillu niitä pelottavilla väreillä ja lisänny joukkoon vielä jotain ivallista naurua. Sitten ku niitä omia ajatuksia oppi tarkkailemaan tajus mitä bullshittiä oma pää oli täynnä. Niitä sinne oli luonu ihan hassutkin asiat, väärin ymmärrykset, jotkut kokemukset yms. Me vaan katotaan tätä elämäämme yleensä vaan omien silmälasiemme läpi.
Jokaisen todellisuus on erilainen, samassa tilanteessa olevat ihmiset näkee sen tilanteen ihan täysin eritavalla, omien aistiensa ja kokemustensa ja uskomustensa kautta. Kumpi on totta? Todellisuus on helposti oman mielikuvituksen tuotetta, koska blokataan niin paljon sitä ympärillä tapahtuu. Tästä hyvä käytännön esimerkki on vaikka se miks niin monet laihduttajat epäonnistuu ja jojoilee. Oma pää on luonut mielikuvan siitä että se on kärsimystä, pahaa ruokaa ja kieltäytymistä. Uskaltaako noilla odotuksilla elämäntapa muutosta kohdata? Ei me haluta pelätä, me halutaan kaikki olla onnellisia, oon ihan varma siitä. Jotkut mielikuvat ja se miten me suodatetaan tätä maailmaa ja informaatiota omaan päähämme eivät kuitenkaan oon yhteydessä todellisuuden kanssa.

Kun hyväksyt ittes, et odota sitä muilta. Osaat ottaa vastaan rakkautta ja antaa sitä täysin uudella tavalla, ja se ei tarkota "perseen nuolemista" ja vaan avoimuutta ja tarkastelua. Ei meistä kukaan täydellinen ole. Kaikesta voit oppia. Päästä irti syylisyydestä, älä anna sen määrittää itteäs. Tiedä että oot loppupeleissä velvollinen vaan itselles. Velvollinen itselles siitä että voit tuntea aitoutta, rakkautta, tasapainoa ja muita sinulle tärkeitä asioita. Siitä se turva tulee. Mikään ulkoinen tai toinen ihminen ei sitä voi yksinään tuoda ( kuin ehkä hetkellisesti). Kun olet omillas, kaikki ovet yhtäkkiä aukeaa, pystyt ja haluat antaa ja vastaanottaa aidosti.

Kaija Koo- Vapaa

tiistai 12. lokakuuta 2010

Mukavien asioiden lista :)

Tee joka päivä jotain mistä tykkäät, mistä nautit! Lisäät elämääsi vireyttä, energia, hyvänolon hormoneja, hyviä viboja läheisille ja saat ehkä aivan uusia ideoita uskaltaessasi käyttää luovuuttasi säännöllisesti! Tän postauksen lopussa kirjottelen siitäkin, että aina ei tosiaan oo hyvä fiilis , eikä aina tietenkään tarvikkaan. Itse oon kuitenkin luonut seuraavasta listasta elämään sellasia päivittäisiä tai vähintäänkin viikottaisia juttuja, jotka lisää sitä elämästä nauttimista ja luovuutta aika huikeasti. ( Ja nyt ei edes lähetä puhumaan ravinnon vaikutuksesta..;) ), se helpottaa kummasti niitten vaikeempien asioiden kohtaamista , että elämässä pääasiassa hyvä meininki, ja tietenkin ymmärrys siitä, että on ite vastuussa omasta elämästään!



Mukavien asioiden lista:

  • Tee jotain hauskaa tai luovaa, jotain, mistä todella nautit. Se voi olla käsitöitä, maalausta, piirrustusta, puutöitä, veistos, sarjakuvien lukemista, ristisanoja, palapelejä, lautapelien pelaamista, valokuvaamista, kalastamista, , puutarhanhoitoa tms.Kun luovuuskeskus aivoissasi aktivoituu, olosi on heti toisenlainen. Tee vain, älä suorita tekemääsi. Et voi tehdä väärin ollessasi luova, voit vain oppia miten jotain asiaa ehkä ei kannata tehdä, tai miten se tehdään pirun hyvin ;)
  •  Liiku :) Liikunta on hyvä keino nostaa mielialaa ja saada itsensä voimaan hyvin, ellei jopa loistavasti :) Samalla se toki parantaa kestävyyttä ja terveyttä ja plaa plaa, nyt ei puhuta niistä. Harrasta nimenomaan liikuntaa mikä on kivaa! Kiipeile kiipeilytelineessä, hyppele hiekkatiellä, potkipalloa, pelaa polttopalloa, what ever. Paremmat fiilikset saat äkkiä jo sillä että nostat katseen ylös ja pyöräytät hartiat taakse. Parhaimmat asiat on ilmasia :D
  • Kirjoita jotakin. Voit pitää listoja, kirjoittaa muistiin unia, vastata kysymyksiin ja tutkia tunteitasi. Kirjoita jostain mikä sinua kiehtoo. Älä välitä oikeinkirjoituksesta tai siitä, kuinka hyvin kirjoitat - se ei ole tärkeää.Kirjoita ennen kaikkea itsellesi. Kirjoittaminen auttaa Sinua turvallisesti prosessoimaan kokemiasi tunteita, alitajuntasi syventää oppimiaan asioita, yms.
  • Pue päällesi jotain, mikä saa  tuntemaan olosi hyväksi. Jokaisella on tiettyjä vaatteita tai koruja, joiden pitämisestä nauttii. Pue sellaiset vaatteet tai korut päälleis silloin, kun tarvitset vahvistusta tai varmuutta.Mikä onkaan ihanampaa ku rupuset kotihousut <3
  • Tee pieniä asioita joista nautit: soita ystävälle, lue hyvää kirjaa, ulkoile, tanssi, tai ole vain. Mitä juuri sillä hetkellä tarvitset.
  • Opi jotain uutta. Mieti aihe, josta olet ollut aina kiinnostunut, mutta jota et ole tutkinut. Etsi tietoa kirjastosta tai Internetistä. Mene oppitunnille. Katso jotain uudesta näkökulmasta.Tiedä ettet rtiedä mitään, niin olet myös avoin kasvulle ;) Opeta muille oppimasi, tuplaat omat oppisi.
  • Ole läsnä tässä hetkessä. Monet meistä viettävät suurimman osan ajasta keskittyneenä tulevaisuuteen tai miettimällä mennyttä, jolloin menetämme täyden kokemuksen siitä, mitä on meneillään tässä hetkessä. Keskitä tietoisesti huomiosi siihen, mitä olet tekemässä juuri nyt ja mitä ympärilläsi tapahtuu tässä hetkessä. Katso luontoa ympärilläsi. Tunne sää. Katsele taivasta, kun se on täynnä tähtiä. Keskity vaikka vain hengittämiseen. 
  • Katso jotain kaunista tai jotain, millä on Sinulle erityinen merkitys. Keskeytä se, mitä olet tekemässä ja katsele sen sijaan kukkaa, lehteä, kasvia, taivasta, taideteosta, rakastetun kuvaa tai omaa kuvaasi. Huomioi, miten paljon paremmalta sinusta tuntuu tämän jälkeen. Itse oon tehnyt itelleni sellasen "turva ankkurin", teen tietynlaisen nyrkinpuristuksen ( jonne olen siis kerännyt turvallista ja rauhallista fiilistä) ja sen aktivoituessa jaksan ottaa todellisuuden paremmin ja rauhallisemmin vastaan.
  • Leiki lasten tai lemmikkieläimen kanssa. Koiran kanssa peuhaamisella, kissanpennun hellimisellä, lapselle lukemisella, vauvan keinuttamisella ja vastaavilla toiminnoilla on rauhoittava vaikutus.
  • Tee rentoutusharjoitus. Rentoutusharjoituksia löydät monista kirjoista,ceedeiltä, yms.. Kokeile niitä ja löydä sinulle sopivat harjoitukset . Kokeile musiikkia/luonnon ääniä ja/tai luettu rentoutusharjoitus. Jo kymmenen minuutin kuunteleminen auttaa voimaan paremmin.Tai nauti ihan vaan hiljentymisestä ja meditoinnista.Mikä toimii sinulle parhaiten?
  • Ota lämmin kylpy tai suihku ja jos oot oikeen rohkee ota kylmä! Virkistää verenkiertoa, tasaa tunteita kummasti...  Lämmin vesi rentouttaa ja parantaa. 
  • Nauti miellyttävästä tuoksusta. Monet ovat löytäneet tuoksun, joka auttaa heitä tuntemaan olonsa hyväksi. Itsekäytän raikasta appelssiinia virkistämiseen (eteerinen öljy) ja metsän tuoksu on myös ihan ykkönen! 
  • Kuuntele tai tee musiikkia. Huomioi kuuloaistisi hemmottelemalla itseäsi musiikilla, josta nautit. Jos nautit musiikista, tee siitä oleellinen osa jokaipäiväistä elämääsi. Tee musiikkia itse tai  laula !Rummut ja muut soittimet ovat suosittuja välineitä jännityksen purkamiseen ja olon helpottamiseen ja laulaminen auttaa, se täyttää keuhkosi raikkaalla ilmalla. Laula itsellesi. Laula keuhkojesi pohjasta.  Laula suihkussa. Laula suosikkilevyjesi tai radion mukana. Laula suosikkikappaleitasi, joita muistat lapsuudestasi. Valkkaa vaikka omat voima biisit.. Mites ois toi aikuinen nainen ;) ?
Ehkä keksit itse vielä lisää asioita, jotka helpottavat oloasi.
On totta ja normaalia, että aina ei ole hyvä olo.Ei tarvikkaan! On feikkiä esittää että ois hyvä olla jos ei ole.
(Tunnustan sortuneeni..., se ei kuitenkaan oo koskaan sekään millääntavalla auttanut..) Me eletään kuitenkin oikeessa maailmassa, jossa tapahtuu oikeita asioita. Hyväksytään ne tunteet ja tunnetaan ne.Kyllä me tiedetään että ne ei meitä oikeuta toimimaan millään tavalla.Kun kykenet tarkastelemaan tunteitas ja mieltäs, voit huomata tunteen ITSESSÄSI , ilman että syytät siitä/annat siitä vastuuta kenellekkään muulle.Tiedät kyllä , että joku tapahtuma, tilanne tai ihminen on ehkä laukaissut sussa sen tunteen, ehkä sen saman pelon, jota koit joskus lapsena vaikka jossain tilanteessa. Sen sijaan että se oikeuttais käyttäytymään kuin pieni lapsi , sen tunteet voi just hyväksyä ja tuntea. Jos se on vihaa, ni pura se vaikka heittämällä tyynyjä ( mikä ei siis millään tavoin satuta sua tai ketään muutakaan). Ei tee ihmisestä "pahaa" tuntea vihaa. Mielestäni se tekee enemmän hallaa ihmisille itselleen , ettei hyväksy itsessään vihaa. Mun oli itse monta vuotta tosi vaikeeta hyväksyä itsessäni pelkoa tai vihaa, niiä kätki ja häpes viimeseen asti, kunnes sitten räjähti. Halu miellyttää muita oli niin kova, että pelkäs niin paljon että jos joskus pitäiski puolensa niin hylättäis.Pelkoa on tullut päästetyyä ja purettua pois, ja vielä on kyllä jäljelläkin. Eiköhän niitä triggereitä tuu matkalle silleen oikeeseen aikaan ja paikkaan että niitä saa edelleenkin purettua :) Se on kuitenkin kaikkee muuta ollu kun pelottavaa, se pelkojen purkaminen ja tunteminen. Enemmänki kaunista ja vapauttavaa, vaikka sattuukin.
Yhellä ystävällä oli jokuaika sitten aika kova elämänmuutos ja pelot pinnalla, ja huh miten antokaan uskoo kuulla toisen sanovan " pelottaa niin helvetisti, mutta oon niin onnellinen kun vaan voi olla". Eikä se ollu sellasta sokeeta onnellisuutta, vaan nimenomaan jalatmaassa, hyväksyvää ja rauhallista pelon kokemista.



Jos on asentanut itteensä positiivisen moodin, voi itsessään olla vaikea hyväksyä jotain vieraammilta tuntuvia tunteita, niinku vaikka surua, vihaa, ahdistusta, pelkoa. Jos ne kieltää , ja jättää tuntematta, ni sinnehän ne sitten jäävät kertymään. Mitäköhän kertynyt pelko aiheuttaa tulevaisuudessa? Paljon kertynyttä pelkoa.
Mieti miten vilpitön sä oot ollu lapsena, jos sua itketti sä kehtasit hyvinki rääkyä silleen et koko kauppa on varmati huomannu. Jos sä olit ilonen sä saatoit myös kertoo mailman onnellisempana naapurin sedälle että susta tulee muuten mailman paras perunankuorija isona. Minne se jäi? Jossain vaiheessa me ollaan opittu häpeilemään ja pelkäämään ja ajattelemaan ihan hirveesti sitä mitä muut ajattelee. Onkin hyvä miettiä kuka sun elämää oikeen sitten elää? Teetkö asioita joita SINÄ haluat tehä? Kyllä mä ainakin toivon että mua tuetaan ja kannustetaan , ja mua todella sattuu jos mun läheiset ei niin tee. Mutta mä oon kuitenkin velvollinen viimekädessä että teen itteni onnelliseks. Ja sen ei tarvi tarkottaa sitä , että ei huomiois toisten tunteita tai mielipiteitä, no way. Elämällä omaa elämääs parhaalla mahollisella tavallas, sä annat niille ympärillä oleville oikeesti eniten.

Quick fix ratkasut tuottaa hetkellisen helpotuksen- sen että koet että sulta on otettu vastuu pois jostain asiasta. Ei se vaan pitkässä juoksussa palvele. Jos lähtee palvelemaan pelkoa, pelot tulemaan kasvamaan. Tuomalla ne varjot valoon, hyväksymällä ne itessään, ne katoaa tai ainakin laimenee.
 

lauantai 9. lokakuuta 2010

Keep it simple :)

Juteltiin eilen Viidakkomiehen kanssa, miten espoossa tämä ravinto tietoisuus ei oo vielä läheskään samanmoisessa kukoistuksessa ja tietosuudessa täällä espoossa ku esim. helsingissä tai tampereella. Nyt lähetään korjaamaan asiaa , eikö vaan :) ? Espoosta ei löydy vielä Ruohonjuurta taikka Ekoloa, ja ylipäätään laatutarjonta on aikareippaapasti heikompaa ku helsingissä löytyy jo edellä mainittujen lisäks mm. kauppahallin ph-mehubaari, caneli-smoothie bar, Sis. deli -luomuherkkuineen ja silvoplee, yms...Me halutaan tänne kanssa!



Tapiolasta löytyy onneksi jo "Pieni ruokakauppa" niminen luomupuoti, jota pitää vielä oikein asiantunteva ja mukava mies, joka juttelee mielellään ravinnon laadusta. Täällä vois käydä muuten tekemässä vaikka haastiksen joku päivä. En valitettavasti löytäny mitään nettisivuja tälle firmalle, ehkä asia korjaantuu pian..Tuolta saa mm. luomulihaa ja muitakin herkkuja..

Olen itse menossa tänään illalla Ollin, Sailan ja Erkin "Wannabe Raw iltaan" ja pari viikon päästä edessä Heidin raw ilta, odotan innolla :) Nyt vois alkaa Espoossakin tapahtua, joten laitan korteni kekoon..

Tavoitteena tuoda tuoda tännekkin tietosuuteen ravinnon laadun ja ravintoaineiden merkitys, eli täällä lähdettäis ihan perusasioista :)! 
Muutenkin jos terveellinen ravinto kiinnostaa, haluat jutella aiheesta tai saada vinkkejä, ota rohkeesti yhteyttä! Kiinnostaako sua olla messissä tuomassa elinvoimaa, ja terveyttä tännekkin?
Saa ottaa rohkeesti yhteyttä vaikka puhelimitse: 040-4142693 tai laittaa sähköpostia eevi@naturalinsight.fi

Helposti ja hauskasti terveyttä ja elinvoimaa– keep it simple ;)

 
Haluatko oppia nauttimaan terveellisistä ruuista ja herkuista, raviten kehoasi oikeasti ja vieläpä hyvällä omalla tunnolla ;) ?
Haluatko omaksua terveelliset elämäntavat maalaisjärjellä ja helposti?

Keep it simple ravinto- ilta Espoon karakalliossa 15.11 klo 17.30- 20.30
Tietoa laadukkaasta ja luonnollisesta ravinnosta, käydään läpi TOP 10 asiaa mitä voit alkaa toteuttaa arjessasi! Mistään et joudu luopumaan, saat vain parempia, maukkaampia ja laadukkaampia vaihtoehtoja, näitä on lisäksi helppo soveltaa jokaisen arkeen! Back to basics, lähdetään perusasioista!

Opit tekemään terveellisiä, laadukkaita ja ravitsevia herkkuja nopeasti ja helposti: mm. Smoothie, vadelmavanukas, raakasuklaa, banaanijäätelö, avokado dippi,yms..

Rentoa keskustelua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja terveydestä, tapaat samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä :)

Saat herkullisia reseptejä matkaasi ja käytännön vinkkejä kokeiltavaksi!

…Ja ennen kaikkea elämyksiä makunystyröillesi, tutustumista muihin ihmisiin rennolla meiningillä :)
Illan hinta 45e , tervetuloa mukaan !

Varaa paikkasi tai kysy lisää:
Eevi Vepsä ,puh: 040-4142693, eevi@naturalinsight.fi , eevi10@hotmail.com
Personal trainer, Ayurvedinen hoitaja, Nlp practioner, Elämäntapa valmentaja

perjantai 8. lokakuuta 2010

Tsekidi Tsek!

 Olipas hauska aamu :) 6.30 starttas bootcamp ryhmä ja klo 7.00 olikin sit jo siitä kuvaukset käynnissa, saadaan siitäkin viteota näytille sitten mistä on oikeen kyse...



Tää postaus on nyt ihan mainostusta, mutta toimii samalla omana "hatun nostona" ja kiitoksena hyville tyypeille, upeesta työstä ja ennen kaikkea tavasta toimia. Rentous , hauskuus ja helppous toimii.

Kerron ensin  "ei niin hauskasta" kokemuksesta, mut ennen kaikkea kasvattavasta, ja tärkeestä välineestä työstää omia "peikkojaan".
Olin Vesalla hoidossa keskiviikkona, Vesa teki siis energiahoidon jonka aikana juteltiin ja tais alitajunta tehä tällä tytöllä paljon töitä sinä aikana. Suusta vaan tuli sanoja , ja oivalluksia tuli itsestä jotka oli jotenki "muhinu" pinnan alla. Hoidon jälkeen olo oli jotenkin kevyt, sellanen että sydämmeltä ja kurkusta olis lähtenyt jotain. Illalla jopa huomasin puhuvani selkeämmällä äänellä, omat tunteet tuntui selkeemmiltä ja realistisemmilta. Tulipa hoidon aikana muutama kyynelkin tirautettua. Tykkäsin Vesan tyylistä mm. sen takia että Vesa puhui suoraan, asiallisesti ja kaunistelematta. Ei se aina hyvältä tuntunut, mutta sillonhan just on se mahis kasvaa, kun sattuu. Eikä aina nyt vaan tunnu hyvältä :) Etenkin seuraavana päivänä eli eilen olo oli jotenkin rauhallinen ja tyyni. Aion ehdottomasti mennä uudelleen , kunhan nämä nyt pinnalle nousseet jutut tästä vähän "laantuvat".

Henkalta sain taas tilaamani upean korun (josta laittaisin nyt kuvan jos kameran johto olis käytettävissä), joka siis ihan käsitöin tehty :) Henkan broidi, Toni ( oikea kivi-shamaani ja mielettömän hauska sälli muutenkin) oli valkannut koruun vielä tosi kauniin ja persoonallisen , virkistävän ja energisoivan kiven. Beautiful :) Otan korusta pian kuvan ja liitän tänne, mean while, käy tsekkaamassa Henkan blogista muita persoonallisia koruja. Lähti täältä saman tien tilaus 2 korulle, jotka haluun antaa ystävilleni. Ei vois paljon persoonallisempaa ja uniikimpaa lahjaa toiselle antaa.( Mitäköhän kaikki mun tutut saa tänä vuonna joulu lahjaks...)  Kiitos :) Tollanen näpertely saa täältä suunnalta himmeät rispektit, itellä kun ei riitä sorminäppäryys eikä kärsivällisyys kyl alkuunkaan.Sitä varten onkin tekijää monenmoista, hyvä niin!

Ja jokainen omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan kiinnostunutta kannustan ehottomasti lähtemään  Jukka Harjun ja HEOY:n luennoille! Löytyy jokaiseen lähtöön, ihan katsausta kokonaisvaltaseen hyvinvointiin ja sitten jo syventävääkin settiä luvassa :) Nää luennot on kaikkee muuta kun tylsiä "luentomaisia" , vaan ennen kaikkea innostavia, käytännöllisiä ja illanistujaisia. Näissä oon myös hyvä tilaisuus tavata mukavia, rentoja ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneita tyyppejä.

Ite olen ollut "Elämäni porkkanana", "Kivuton keho" , sekä "Energiaa elämään valmennuksissa", ja saanu näistä aina uutta, käytännön ohjeita, vinkkejä, ja työkaluja miten oikeesti lisätä sitä jokapäivästä hyvinvointiaan. Näissä valmennuksissa ei pelkästään tuijoteta omaan napaan, vana nähään tää juttu nimenomaan kokonaisuutena, se miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Keho, mieli, tunteet, sielu, ihan kaikki. Tiedetään , että yhden voidessa huonosti, se vaikuttaa muihinkin osa-alueisiin. Jos taas yhden hyvinvointiin keskittyy, sekin vaikuttaa positiivisesti muihin osiin.
Luvassa siis maalaisjärjellä ymmärrettävää tietoa, tehtäviä, vinkkejä ja käytännön ohjeita. Jukka on luennoijana ihan mielettömän taitava, tuo asiansa esille selkeesti, hauskasti ja todellakin asiantuntevasti.
Käy kattelemassa kuvauksia valmennuksista, ja valitse omasi tai tule vaikka kaikkiin :) Käy kattomassa lisää: http://www.heoy.fi/ ! Ens tiistaina on jo ensimmäinen valmennus, ite siellä ainakin messissä!



Jos taas Ayurvedinen peruskurssi kiinnostaa, sellanen ois tarjolla joogasali Shalassa lauantaina  23.10.2010 klo 10-15! Aiheina mm. yleistietoa ja historiaa ayurvedasta, 5 elementtiä, doshat, päivittäiset rutiinit ja ayurvediset terveyden vaalimisohjeet kehotyyppien mukaan, opetellaan ayurvedinen kasvohieronta ja tehdään mm. lepa naamio, ja paljon paljon  muuta :) Itse olin viime syksynä ensimmäisellä ayurveda peruskurssillani, ja suosittelen ehdottomasti. Päivä menee nopeasti, mutta kouluttajat ovat päteviä ja mukavia, tilaa keskustelulle ja kysymyksille löytyy varmasti, ja lähdet päivän jälkeen rauhallisin mielin , paljon uutta omaksuneena :) Jos kiinnostuit tästä, ota yhteyttä Riitta Jeskaseen , puh: 0407483425. Suosittelen lämpimästi <3

Tulipas käytetty heittomerkkejä.

Mukavaista viikonloppua :)

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Confessions (on the dancefloor)

En oo varma onko joku biisi jossa lauletaan jotain tollasta , mutta tollanen pätkä mulla ainakin soi päässä :)

Koko kesä ja alku syksy ollu kokonaisuudessaan tosi upeeta aikaa, mutta toki sen kaiken upeuden keskelle mahtuu myös sitä kasvamista -> joka tosiaan on jossian määrin kivuliasta, välillä enemmän , välillä vähemmän. Siihen kipuun on kuitenkin suhtaunut eritavalla kun koskaan "aiemmassa elämässä", jolloin lähinnä piti itteään vaan tilanteiden uhrina ja jotenkin ajatteli vaan ajautuvansa tilanteisiin ja että "ne asiat nyt vaan tapahtuu mulle". Nyt se kipu jota on kokenut tuntuu jollain tavalla turvalliselta, tietää että vaikka sattuu, se parantaa. Sisältä on päässy ulos kaikennäkösiä vanhoja tunnekuonia, uskomuksia ja kiinnikkeitä. Pelkoja.
Ympärillä olevat ihmiset on opettaneet ihan mielettömästi omasta itestä, omista kipupisteistä ja nyt niitä on uskaltanut kattoa silmästä silmään, ottaa sen ns. "varjon" itseensä ja hyväksyä -> ja päästää irti.



Oon myöntänyt itessäni tunteita ja uskomuksia joita vuosi kausia on mieli koittanut hukuttaa mm. tekemiseen, pätemiseen ja suorittamiseen. Miten helposti sitä onkaan syyttänyt toisia, "elämäntilanteita" yms. Sen ymmärtäminen että kaikki mikä itessä herättää jotain on tosiaan ITESSÄ, joku tilanne tai ihminen sen vaan laukasee. Sit voikin tutkia itessään sitä jos toisessa vaikka joku ärsyttää, mikä siinä ärsyttää ja millätavalla se asia on itsessä, hyväksyä sen itessään ja päästää irti. Ei oo just "hyvää" tai "pahaa". Sitä "pahaa" se mieli just on itessä halunnut kieltää, kuvitteli joidenkin asioidne olevan jotenki "vääriä" , eikä niitä sillon voinu tuoda valoon. Mut kun ne varjot pääsee valoon, nekin muuttuu valoksi ;)


Käytännön esimerkki:

Huomasin pari kuukautta sitten että mussa herätti ärsytystä ja vielä aika suurta sellasta ( ;) ) se että yks läheinen odotti multa paljon (koki että mulla on velvollisuus tehdä hänelle joku asia) . Aloin miettiä että mikä siinä oikeestaan ärsytti, ja sit huomasin että se just että "pidetään toista velvollisena tekemään jotain, täyttämään jotain". Aloin miettiä miten tää asia oli mussa itessäni ja se löyty kyllä yllättävän helpostikkin, olin itekkin odottanu taas yheltä toiselta ihmiseltä jotain, mihin en ite voinut vaikuttaa. Ehkä se ärsytti vielä senki takia niin paljon, että ns. "entinen" elämä oli yhtä suurta toisilta odottamista , odotti esim. oikeen miehen tuovan elämään jotain puuttuvaa, tms. Sit kun sen oman "heikkoutensa" myöns, ja toi sen ikäänkuin valoon, ni eipä tuo ny enää juurikaan ärsyttänyt. Lähinnä ymmärs sitä toista ihmistä joka odotti multa, ja pystyttiin juttelemaan asiasta rauhassa ja niin et molemmat oikeesti kuuli toista. Sillon puhukin vaan rakkaus. Ei pelko.

Jos ns. "varjotyöskentely" kiinnostaa enemmän, suosittelen tutustumaan Deepak Chopran The Shadow Effect nimiseen teokseen.

En tarkota että mulla ei olis velvollisuuksia, mutta tiedän että kaikki perustuu vapaaseen tahtoon, ja ite tahdon valita sellasia asioita jotka itestä tuntuu hyvältä :) Oikeudenmukaisuus ja reiluus toki toisia kohtaan, ja ennen kaikkea rehellisyys kuuluu aitoon jakamiseen. Se ei tarkota että kattois vaan omaan napaansa, vaan mielestäni just sitä että kun voi itse oikeesti hyvin ja voi antaa muillekkin OIKEASTI.


Varjoja on varmasti täällä vielä tuotavana valoon, ja nyt viime viikkojen ajan onki tuntunut siltä että jotain koittaa puskea ulos..Oon mm. muutamana yönä heränny siihen että itken ja että on pelottanu. Alitajunta käsittelee niitä sitten yöllä, ku oma pääkoppa ei valveilla ollessa oo (vielä) kestänyt ;) ja sekin on ihan fine. Uskon että jokainen tunnekuona purkautuu just oikeeseen aikaan, niin se että tuntuu ennen kaikkee vapauttavalta ku tukahduttavalta. Ja sen jälkee olo onki ku ois 5 kilon lasti irronnu jostain. Meijän keho kätkee kaikenlaista... Esimerkiksi yhellä asiakkaalla lähti painonpudotus vasta kunnolla käyntiin,kun mieli "anto luvan", eli sen mielen kanssa pääs ikäänku uudelle tasolle. Huh.

Oonkin käyny erilaisissa hoidoissa ja huolehtinu itestäni kyllä viikottain :) Tänään meen paljon kehutulle Vesalle( http://www.legacy.fi/) . Tuun varmaan kirjottelemaan tästä kokemuksesta ja ehottomasti myös toisesta hoitajasta jonka luona olen ollut :)

Tähän kirjoitukseen inspiroi Quinoaa- blogi jota on ollut upeeta seurata, ja sieltä myös paljon peilannut omaan elämäänsä liittyviä juttuja, vaiheita ja kaikkea :)

Valoisaa päivää!

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

On vaan niin hyvä olla :) Puhdas mutta rento ruokavalio, upeita ihmisiä ympärillä, oman ittensä kehittäminen ja muiden auttaminen ja muille elämään ilon ja valon tuominen toimii. Lisätään tähän reseptiin vielä raakasuklaata ja luonnossa liikkumista, ja muuta yleistä häröilyä ni lähtee naama repeemään hymystä :)  Keep it simple, ja onnellisuuskin lähtee asenteesta. Ja parasta siinä on se että me kaikki synnytään tänne samoilla mahiksilla vaikuttaa itteemme.Hallitseeko mielesi sinua vai hallitsetko sinä mieltäsi?  Mun mielestä on ihan bullshittiä että "toiset vaan on onnellisempia", "toiset vaan osaa paremmin asiaa x" , tai että "mä nyt vaan olen tällanen" tms. Ei hitto mitä kuraa. Ja itsehän olen käynyt noita ihan samoja uskomuksia läpi, mut sit kun tajus että niistä ei seurannu ku surua, masennusta ja ahdistusta ni päätin luopua, ja ottaa tilalle parempia uskomuksia itestäni, kyvyistäni ja siitä mihin pystyn, of course niin että se realistisuus pysyy mukana, kyse EI ole yltiöpositiivisuudesta vaan realismipositiivisuudesta :)



On upeeta pystyä olla vaan läsnä ja nauttia kaikesta siitä mikä vaan ON, ja hyväksyä vaan se mikä on ( tarkotan siis kaikkea muuta kun "sitten kun" ajattelua), MUTTA me kuitenkin eletään oikeessa maailmassa, oikeeta elämää. Ja fakta on että asiat ei muutu vaan olemalla ja hyväksymällä. SITTEN kun pystyy tarkkailemaan ajatuksiaan ja tunteitaan, ja ottamaa oikeesti vastuuta elämästästään, pystyy kehittämään ittensä lisäks ympäristöään. On tärkeetä ymmärtää, että kaikki lähtee aina itsestä. Sillä että sä syöt vaikka puhdasta ruokaa on vaikutusta jo sun perheeseen ja läheisiin -> pikkuhiljaa se vaikuttaa ehkä niidenkin työkavereihin -> sitten niiden kotona ja niin edelleen. Sitä vaikutetaan päivittäin aika paljon toistemme elämään, joten valitaan se laatu! Tässä esimerkissä syömisen tilalla voi olla ihan mitä tahansa. Ja tiedä se että vaikka vaikutus ei oo aina välitön, se ei tarkota että sitä ei ole vaikka tulevaisuudessa ;) Pidä huolta itsestäs -> huolehdit jo automaattisesti ympäristöstäsi! Tosiaan, se miten sitten oikeesti vaikutetaankin jo vähän isommin vaatii sitä kykyä olla läsnä, mutta myös sitä mielen fiksua käyttöä.Sellasta mielen käyttöä, joka ei kuitenkana lähde ns. egosta käsin, ei palvele sen egon tarpeita.

Eli siis hyvä fysiologia ( ravinteet, happi,nesteet,yms), läsnä olo ja "henkisyys" yhdistettynä mielen laadukkaaseen käyttöön ois mun mielestä aika pirun kova resepti niin omaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin kuin myös lisäks tän maapallon ja ihmiskunnankin puolesta toimimiseen ja edistämiseen.

Uskoit sitten siihen että pystyt johonkin tai  siihen että et pysty, olet luultavasti oikeassa ;)

Ppppsssst..syksyisin Vata lähtee monella nousuun aiheuttaen mm. masennusta, turvotusta, ummetusta, yms...Käy tsekkaamassa lisää kehotyypeistä:
 http://naturalinsight.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=55