Jalat maassa - pää pilvissä!

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Anna onnistumisen tulla :)

Kirjoittelin yhtä ravintovalmennusta (painonpudottajat, terveellisemmän elämäntavan "aloittelijat") varten materiaalia,ja ajtattelinpa läntätä siitä ainakin osasia tännekkin :)


Käytännön vinkkejä ja tietoa
Suunnitelu on välttämätöntä, suunnitelma turha J Tämä tarkoittaa sitä et luot työkalupakin ja ympäristön jossa pystyt tekemään hyviä valintoja sinun hyvinvointiasi ja terveyttäsi edistäen! Elämämme on liikkuvaa ja eläväistä ja tästä syystä emme tee pilkun tarkkaa suunnitelmaa, sen on tila elää , etkä joudu stressaamaan vaan saat edetä rennosti.
Lähdetään alkuun käytännön juttuihin..



Oma keittiö
Sinulla tulisi olla mahdollisuus syödä terveellisesti ja maukkaasti, ja siksi tarkastellaankin asiaa keittiöstäsi käsin.Onko kotonasi ruokaa ja ravinteita jotka tukevat sinua voimaan hyvin vai vievätkö ne sinua kauemmas hyvinvoinnista? Tyhjennä keittiösi ruoka aineista joita et halua enää laittaa suustasi alas, tai jos perhe syistä tämä ei onnistu, voisitte neuvotella jostain kaapista jossa on nämä ruoka-aineet jota sinä et enää käytä, ja sinun tätä kaapin ovea tarvitse avatakkaan J Tähän siivoukseen menee maksimissaan reilu tunti, ja saat samalla tasotkin pyyhittyä kätevästi. Tämä auttaa mieltäkin ymmärtämään että nämä ruoka aineet eivät enää kuulu elämääsi. Osta tilalle parempia vaihto ehtoja, jotka tuovat sinulle hyvän olon ja mielen pitkällä tähtäimellä.
Koska jokainen on yksilöllinen ja jokaiselle sopiva ravinto muotoutuu yksilöllisesti, on mahdotonta sanoa mitä keittiöstä tulisi oikeaoppisesti löytyä.Toiset meistä käyttävät paremmin hiilihydraatteja energian lähteenään, toiset rasvoja ja toiset proteiineja. Hormonitoimintamme, aineenvaihduntamme, hermostomme toiminta ja psyykkeemme ovat erilaisia ja vaihtelevat. Nämä kaikki ja tuhannet muut kehon toiminnat vaikuttavat sinun kehosi toimintaan. Tämän vuoksi on mahdotonta sanoa minkälainen ravinneaine jakauma tai muukaan dieetti olisi ”oikein”, eikä se ole tarpeellistakaan. Se merkitsee mikä toimii. Valitse aina terveydellesi laadukas vaihtoehto. Itseensä sijoittaminen maksaa itsensä takaisin.  Pidä kuitenkin keittiössäsi aina sinun lempi kasviksia ja vihanneksia, marjoja ja hedelmiä, ja laadukkaita rasvan lähteitä.

Hyvillä välineillä työskentely on myös nopeampaa ja mukavampaa. Suosittelen hankkimaan ainakin hyvän blenderin ( esim. kitchen aid,tms. pikku blendereitä laadukkaampi versio), jolla saat loihdittua mm. smoothieita, keittoja, jälkiruokia, pähkinä ja siemenmaitoja, dippejä, kastikkeita, tms. Hyvät leikkuu laudat ja veitset tekevät pilkkomisesta nopeampaa ja mukavampaa.

Entäs kaupassa?
Tiedä mitä menet hakemaan. Haetko kaupasta elinvoimaa ja virkeyttä vai jotakin muuta? Suosittelen käyttämään kauppalistaa, ja siinä pysymistä etenkin aluksi. Näin säästät mm. aikaasi, terveyttäsi ja kukkarosi kiittää J
Valitse mahdollisimman käsittelemättömiä tuotteita, panosta laatuun ja ruoan alkuperäisyyteen. Ihmistä ei ole suunniteltu syömään kemiaa , joten jätetään säilöntä- , väri ja torjunta aineet kaupan hyllylle. Lukemalla mitä eri säilöntä, maku ja täyteaineita monet kaupassa myydyt tuotteet sisältävät, ymmärrät ehkä ettei kehoamme ole tehty sulattamaan aineita nimeltään esim. natriumglutamaatti( E621) tai apartaami(E951), tms.



 Kaupan reunoilla sijaitsevat yleisesti tuoreosastot, pakaste altaat, keskiosa kaupasta ja etenkin kassan läheisyys on varattu pitkään säilyville ja prosessoiduille tuotteille. Yleensä hyllyjen laadukkaimmat tuotteet löytyvät reunoilta, vehnäjauhot sen sijaan ovat hyvin esillä.
Osta ainakin 70% kauppakorisi sisällöstä kasviksia, juureksia, salaatteja, hedelmiä ja marjoja.
Loput 30% osta laadukkaita hiilihydraatin, proteiinin ja rasvan lähteitä.
Katsele ainesosalistoja. Mitä harvempia ainesosia, aina parempi! Voit verrata vaikka margariinin ja perusvoin ainesosa listaa. Entä luomuruisleivän ja normipaahtoleivän väliset erot? Jos ruoassa on terveysväittämä, lisättyjä maitohappobakteereita taikka vitamiineja, jätä se hyllyyn. Esim. leivät joissa on kuitua 98% mainostavat itseään runsaskuituisina, samaan aikaan jälkiuuni leipä jossa on 2x enemmän kuitua ei sitä tee.
Kymmeniä tuhansia vuosia sitten ei ollut torjunta-, taikka lisäaineita, ei ollut ruokateollisuutta, raffinointia, valkaisua, homogenointia, ei jalostusta. Ei edes maanviljelystä, eikä taatusti vehnää, saatikka sitten kemikalisoidussa maaperässä kasvatettua vehnäjauhoa. Ihminen on silti geneettisesti  käytännössä sama olento, joten ruokitaan itseämme ruoalla, ei kemialla. Mitä kehomme ei osaa käyttää /kerkeä poistamaan se varastoi. Rasvasolu on hyvä esimerkki minne nämä turhat kemiat varastoituvat.
Entä jos söisitkin oikeasti laadukkaita ja ravitsevia ruokia, vitamiini ja hivenaine varastosi täyttyisivät, olisitkohan energisempi, laihtuisiko kuin itsestään ja jopa pysyisit normaalipainoisena? Miten tämä vaikuttaisi sinuun? Olisit luultavasti onnellisempi, itsevarmempi hoikempi,virkeämpi ja elinvoimaisempi.

Tiivistettynä:Suosi mahdollisimman luonnollista ja luonnollisessa muodossa olevaa ruokaa.

Näin kannat keittiöösi tuoreutta, terveyttä ja samalla myös värejä ja raikkautta!

 Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tilaa joustavuudelle löytyy aina :)
Millainen viikko sinulla tulossa, kuinka monena päivänä tarvitset eväät? Mitä haluaisit syödä?
Voit päättää että esim. sunnuntaina ja keskiviikkona valmistat eväitä ja suunnittelet miten saat ravittua kehoa ja mieltäsi säännöllisesti ja laadukkaasti. Vai toimiiko sinulle että laitat seuraavan päivän eväät edellisenä iltana valmiiksi? Kokeile mikä toimii sinulle parhaiten! Mieti myös sinun haasteesi ruokailun suhteen ja mieti niille parempi vaihtoehto ja ratkaisu joka edistää hyvinvointiasi!

Esim.
Aamupala jää aina väliin -> laitan illalla valmiiksi/laitan herätyskellon soimaan aiemmin ,tms J
Napostelen iltapäivisin -> Syön selkeän välipalan/ huolehdin että saan tarpeeksi ravinteita/ kysyn itseltäni kaipaanko nyt ruoan sijasta oikeasti lohtua, mielihyvää, rakkautta,tms. tunnetta, otan napostelun sijaan syvähengityksen
En juo tarpeeksi -> Täytän aamulla juomapullon ja pidän sitä matkassani ja juon siitä säännöllisesti

Tällainen suunnittelu valmistaa sinua onnistumaan, tiedät jo mitä tehdä jatkossa.  Keskimäärin 3-5 kertaa voi tuntua vaikealta uuden toimintatavan opettelu, mutta pian nämä uudet paremmat tavat ovat osa jokapäiväistä elämääsi!


sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Balanssia, elinvoimaa ja virtaa :)

Alotin viimeviikolla oman Bootcamp ryhmän ohjaamisen leppävaarassa (http://www.heoy.fi/bootcamp), ja huomas taas miten mieletön vaikutus heti aamulla liikkumisella on keholle! Bootcamp reeni on kokonaisvaltaista, huomioiden myös mielen ja henkisen puolemme, vaikka pääpaino liikkumisessa onkin. Sillä perjaatteella että keholle annetaan happea, päinvastoin että "metäisiin hapoille".Availlaan kehoa, kerätään voimaa, vetreyttä, ja keskivartaloa kuntoon ryhmässä, niin ja tietenkin pilke silmäkulmassa, temppuilu kuuluu asiaan.. ;) Tavoitteena on että jokainen ryhmäläinen seisoo 3kk setin jälkeen käsillään .Eli siis treenataan niin kuin se keholle on luonnollista,kokonaisvaltaisesti. Oli mieletöntä huomata miten yhden asiakkaan selän liikkuvuus parani jo ensimmäisen viikon aikana, toinen taas kertoi syvien vatsalihasten olleen nyt jo pitkin päivää aktivoituneena, nice!
Toki siinä ohjatessa tulee itekkin liikuttua, ja voe poejjaat mikä se olo on klo 8 kun tunti päättyy, oon kävelly haukkaillen syysaurinkoa ja melkein räjähtänyt onnellisuuteen ja hyvään oloon , keho oikeen uhkuu elinvoimaa ja tuntu siltä että laatu omassa tekemisessä kaikessa parani. Oon niin kiitollinen tosta ryhmästä ja että saan olla sitä ohjaamassa, tuoda joka päivä ihmisten elämään valoa, iloa, elinvoimaa, terveyttä, intoa ja tasapainoa. Kiitos !
 
Helsingissä myös ryhmä,jota vetää Jukka Harju, hyvä ystävä, kollega ja huippuluennoija( ja tää kaveri osaa varmaan simpsonit ulkoa...)

 
Tulipas hypeteltyä, tervetuloa ilmaiseksi kokeilemaan jos mielenkiinto heräsi :) Vois vaikka videota koittaa saada otettua, nyt kun toi iphonekin tuli hommattua.Tekniikka ei oo kyllä vielä mun ystävä.. Ois varmaan itsellä suhtautumisen muutos edessä. Tai sit tekis niiku Timo Rope ( www.rope.fi) , joka sano ettei ite suostu mm. koskemaankaan tietokoneisiin :) Kaveri keskittää osaamisensa tasan sinne, mitä ite osaa parhaiten ja mistä nauttii.Joku oikeesti nauttiii siitä tietotekniikasta, ja antaa sen sitten puuhaata niitten juttujen kimpussa.

Mitä sä tekisit jos ei ois "pakkoja" , "velvollisuuksia", muiden odotuksia, tms. ? Mitä tekisit jos olisit jo voittanut lotossa, mitä tekisit vaan sen vuoksi että se on kivaa ja hauskaa? Voisitko lisätä näitä asioita enemmän elämääsi? Voisitko ehkä saada niistä työn itsellesi? Mielikuvituksella ei oo rajaa kun, innostuksella ajaa.( olipa surkee riimi :D )!

En tarkoita että pitäisi jotenkin pistää ranttaliks ja hypätä tyhjänpäälle, mutta on hyvä tiedostaa oman tekemisen merkitys itselle. Se tuo oman elämän lisäks intoa aika monelle muullekkin.Kaikki lähtee aina jostain, ylensä sieltä alusta. Kuinka paljon uskallat unelmoida? Kuinka paljon hyvää oloa olet valmis kestämään ;) ? Itse olen aloittanut unelmaelämän "turvallisesti" , ja pikuhiljaa lisää elementtejä lisäten ja LAATUUN panostaen.Elämä on ihanaa tässä ja nyt, mutta haluan myös tulevassa kehittyä, oppia, kokea, ja olla läsnä.



Mikä sinua innostaa? Mistä pidät? Kenen seurassa sinun on hyvä olla? Uskalla unelmoida, ja tee jotain pientä unelmiesi eteen. Varo mitä haluat, voit vaikka saada sen ;)  ( Olettaen että keskityt siihen mitä haluat, kuin siihen mitä ET HALUA)

tiistai 21. syyskuuta 2010

Puhtaampi keho, puhtaampi mieli

Voisin kirjoittaa siitä mikä on tuonut mut tähän,kirjottamaan blogia ja tutkimaan elämän ihmeellisyytä.
Se lähti meinaan ihan ravitsemuksen muuttamisesta. Toki silläkin on merkitys MIKSI sitä lähti muuttamaan, mutta tuntuu vahvasti siltä että puhtaampi keho on todella myös puhdistanut mieltä, avartanut sitä ja tehnyt tilaa uusille, oikeilta tuntuville asioille. Sen jälkeen asiat onkin menny eteenpäin, ja aika kovaa kyytiä :)

Kaikki lähti personal trainer koulutuksessa , jossa tuli AIVAN puskista ne ravinto opit.Olin etukäteen kuvitellu että ravinto osuuksissa keskityttäisiin lähinnä hiilihydraattien laatuun ja rasvattoman proteiinin tärkeyteen , ja tietty se puoli kiloa päivässä kasviksia.No ei ihan mennyt niin 
Jukka Harju, eli yksi kouluttajistani ja aivan mahtava tyyppi, osas tuoda luonnollisen ravitsemuksen salat hyvin esille. Ensin käytiin läpi ihmisen perus fysiologiaa, solutasolta lähtien. Näin sitä tietoa pysty ottamaan vastaan, se oli todellakin perusteltua.



Olin aika shokissa, en ollut syönyt ruokaa vaan kemiaa! Aloin keskittymään ravinnon LAATUUN,eli suosia luomua joka sisältää reilusti enemmän vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja.Näistähän elimistömme koostuu! Lisäaineet (joita siis nykyään jo lähes kaikessa teollisessa, mausteista alkaen) voivat aiheuttaa mm. hormonitoiminassa häiriöitä,aivokemian muutoksia ja hermoston häiriöitä. Luomu, lisäaineeton ja käsittelemätön ruoka on puhtaampaa. Katsele kaupassa mitä kaikkea tuotteet oikein sisältävät! Söisitkö E -koodeja sellaisenaan? Normitotteiden viljelyssä käytetään n. 300 eri torjunta-ainetta! Torjunta aineita on lisäksi lihassa, maidossa ja kananmunissa. Olet mitä syöt, samaten on eläin mitä syö. Lehmillekkin syötetään nykyään viljaa, rehua joka ei ole niiden ravintoa.

En ole mikään luomu absolutisti, mutta on tärkeää tiedostaa mitä syö, näin voi huolehtia ja kantaa itse vastuun omasta terveydestään.

Superfoodeihin tutustuin myös reiluvuosi sitten. Tuntui että tarjolla oli taas THE TUOTTEITA! Mutta kokeiltuani huomasin miten ne oikeasti toimivat, itsellä esim. lisääntyi virkeys ja jaksaminen ensimmäisenä.Älyttömän hyvä fiilis voi olla osana jokaista päivää! Sen todellakin huomaa olossaan, jos on syönyt huonommin , eli entisen ajatteluni mukaan terveellisesti. Vatsa ilmoittaa ettei tykkää , mieli väsyy ja tarvitsee unta enemmän. Kyllä se keho tietää ;) katso lissää www.superfoodit.com !

Tein muutokset suht hitaaseen tahtiin, sillä kuvittelin etten pystyisi liian isoon muutokseen..En ole luopunut mistään. Mikään ei ole kiellettyä. Se lähti nimenomaan siitä kuuluisasta lisäämisestä, korvaamisesta . Ja se todella toimi. Kuvittelin etten ikinä voisi elää ilman maitorahkaa, enkä sitä itseltäni kieltänytkään, lisäsin vain vihersmoothien siihen rinnalle.Eipä tehny rahkaa kauan enää mieli .( varsinkin kun tutustu maidon homogenointiin, pästoröintiin,yms…) Muutokset on tapahtuneet juuri sopivaan tahtiin, makuja ja hyviä ominaisuuksia lisäämällä. Oli se keho pärjännyt sen lähes 22vuotta niillä soosseillakin, mutta seurauksena olikin sitten jatkuva väsymys, mielialan vaihtelut, vatsavaivat, kovat PMS-vaivat…

Oli yllättävää miten oli elänyt uskomuksissaan. Se mitä oli pitänyt terveellisenä,olikin kemiaa, säilöntäaineita ja käsitelty puhki. Ei keho sellaista ravintona pidä. Liikkuisiko auto jos kaataisit sinne oliiviöljyä?
Suosittelen kokeilemaan luonnollista ja ravintorikasta ravintoa jos olet kiinnostunut olemaan virkeämpi, elinvoimaisempi, terveempi, avoimempi, rohkeampi ja innostuneempi. Saatat kehon puhdistuessa tutustua vaikka oikeaan itseesi, kuka on ajatustesi ja uskomustesi takana.. Ja ei et ole luonnostaan huolestunut, stressaantunut tms. Ilo on ihmisen luonnollinen tila :)



Uskomukset ja se mitä enemmistö ajattelee ja toimii vaikuttaa ihmiseen hirveesti. Ja entäs sitten yhteiskunta, itekkin muistan joskus vuosia sitten miettineeni miten SUORITAN (hyi!) liikuntapiirakoita ja ravintopyramideja ja ja ja. Tuntuko se musta hyvältä? öööö…EI! Mutta siinä hyvä esimerkki miten kauas voi ihminen joutua itsestään, elämä muita varten , muitten odotuksia ja yleisesti hyvinä pidettyjä juttuja varten. Eikä sitä edes tietoisesti valinnut, niin sitä vaan luuli että elämä on sellasta.

Olen itse murtanut uskomuksia ravitsemuksen, liikunnan kuin muidenkin ”yleisesti hyvinä” ja perinteisinä pidettyjen asioiden suhteen. Voit koska tahansa aloittaa huolehtimaan itsestäsi. Minulla se toimi parhaiten ravinnon ja liikunnan kautta.Kehon avauduttua se mielikin alkaa avautumaan…  Olen onnellinen saadessani tehdä rakastamaani työtä, ihmisten, liikunnan, terveyden , ravinnon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa <3

Kun vaikutat itseesi vaikutat ympäristöösi!

Vinkkini sinulle joka haluat aloittaa luonnollisemman elämäntavan :
- Juo vihersmoothie aamuisin
- Luomua ja laatua ostoskoriin
- Varaa päivittäin aikaa rentoutua , äläkä silloin lysähdä television ääreen vaan mene luonnon hiljaisuuteen, makaa lattialla hyvässä asennossa, tms. Ole vain hetkessä.
- Tee jotain innostavaa, mistä sinä innostut, mikä on sinusta hauskaa?
- Liiku 3-5 x viikossa kevyesti, niin että tuntuu hyvältä.
- Vietä aikaa läheistesi kanssa, kosketa, halaa ja nauti läheisyydestä
- Lue Michael Pollanin ”Oikean ruoan puolesta”
- Blogi maailmassa kuumaa luettavaa, ja mielenkiintoisesti kirjoitettuna, vink vink :)
- Naura, nauti!
- Hengitä
- Käytä kaikkia aistejasi
- Make love, not War ;)

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Liian hapokasta..



Lainasin otsikossa kuuluisaks tulleen cola-ollin kommenttia kun ei saanut litkittyä kuin pari lasia coca-colaa yrittäessään cokiksen juonnin suomen mestaruutta tms. Kyllä se poika tiäs:)
Olin itse vielä reilu vuosi sitten hyvinkin hapokas! Se ilmeni mm. ruuansulatus ongelmina, päänsärkyinä ja toistuvina flunssina. Pidin kaikkia edellisiä suht normaaleina. Treenit eivät edenneet, keho oli hapoilla ja mieli stressaantunut. Vatsasta alkoi tulla ns. stressivatsa , elimistö eritti adrenaliinia ja kortisolia jotka kerryttävät rasvan helposti juuri keskivartaloon. Personal trainer koulutuksessa paneuduttiin mm. happo-emäs tasapainon, ravinnon laatuun ja kehon puhdistukseen/puhtaana pitämiseen. Eli ei ihan sitä perushuttua ja ravintoympyrää mitä olin kuvitellut olevan edessä..


Nyt huomioituani reilun vuoden ravinnon LAATUA , happo-emästasapainoa ja puhdistanut elimistöäni myrkyistä, voin sanoa voivani NIIIIIN hyvin. Ja kappas miten se ravinnonlaatu on vaikuttanut mieleen, ja sen laatuun. Käytän valmennuksissani näitä samoja oppeja, joiden olen huomannut toimivan itselleni ja muille. Tulokset ovat olleet uskomattomia! Ei enää vatsa vaivoja? Ei enää jatkuvia flunssia? Toki kehonpuhdistukselle on varattava aikaa, ja se tapahtuu aina yksilöllisesti mutta lisääntyvää elinvoimaa voi huomata hyvinkin pian.



Hapan keho on kaiken sairauden lähde. Elimistön ollessa hapan solut eivät pysty poistamaan jätteitä, vaan muodostavat näistä rasvasoluja. Solut ovat täynnä myrkkyjä, joita sen on sitten puskettava ulos flunssana, sairautena, tms. Hirmukiva.
Jos keholle annetaan ravintoa jota se ei ymmärrä ravinnoksi, mitä tapahtuu? Keho sulattaa ruoan ja sen sisältämät ravinto aineet ja pyrkii poistamaan ”myrkyt” eli vieraat aineet ( kuten väri- ja säilöntä aineet, yms.) Jos kehosi saa jatkuvasti myrkkyjä eli vieraita aineita, se ei pysty hyödyntämään niistä mitään. Et kerkeä puhdistumaan myrkyistä. Meissä toimii jatkuvasti soluja enemmän kuin osaat laskeakkaan, ja jos soluja ruokitaan tavalla jota ne eivät ymmärrä, niiden on säästelteltävä koko kehoa -> ja tämä tapahtuu sillä että esim. joittenkin solujen toiminta heikkenee -> seuraa oire. Keho pyrkii aina tasapainoon. Kehosi tarvitsee ravintoaineita, ei vieraita aineita!


Miten keho oireilee myrkkyjä vastaan?


Väsymys, vähäinen energia
Nukahtamisvaikeudet
Ripuli
Ummettus
Kuume
Yskä
Ilman kertyminen
Yskä
Päänsärky
Iho ongelmat
Krampit
Nivel ja lihas kivut
Stressi


Ja yllä olevat oireet ovat siis jo solun ylikuormittumista! Haluathan pitää itsesi terveenä ja hyvinvoivana? Päänsäryt yms. oireet eivät ole NORMAALEJA! Niihin on kyllä totuttu, sillä erilaisia oireita on niiin paljon, että on vain helpompi hyväksyä niiden olemassa olo. Ja se ei ole meidän vikamme! Sellaista viestiä ympäristömme on meille jo vuosikaudet lähettänyt. Ensiavuksi otetaan lisää kemiaa ja myrkkyjä, kun keho viimein niistä yrittää puhdistua? Ei loogista..Mutta onneksi tähän ollaan jo havahtumassa, ja monet yksilöt jo antavat keholleen mahdollisuuden toimia. Kyllä se yhteiskunta ja yleisetsuosituksetkin varmasti perässä tulevat, mutta as we know, muutokset on aina hitaita sillä tasolla ja reagoidan vasta kun on PAKKO. Aletaan olla siellä rajamailla.

Varaa aika elävän veren kuvaan, näet mitä veresi todella sisältää.. Hiivaa? Parasiittejä? Väsyneitä punasoluja? http://www.phshop.fi/10001800-helsingissa-elavan-veren-pikaanalyysi-p-283.html?osCsid=62c088999b57003f4f381dcafb75d1b3
Tästä pitää raportoida tarkemmin kun siellä olen itse käynyt..
Mitä sitten solusi tarvitsevat pysyäkseen terveinä?
Ihminen pärjää n. 10 min ilman happea, muutaman päivän ilman vettä ja muutaman viikon ilman ravintoa.Eli 1. HAPPI 2.VESI 3. RAVINTO
Eli siis tee itsellesi palvelus ja anna soluillesi mitä se tarvitsee J


Aloita seuraavista:
1. Tee syvähengityksiä päivittäin 3 x 10. Mieti hengitystäsi? onko se pinnallista , vai syvää? Valtaosa ihmisistä elää n. 70% happivajeessa joten ei ole kumma jos väsyttää ;) Jatkossa lisää ohjeita syvähengitykseen liittyen. Aloita siitä että huomioit muutaman kerran päivässä hengityksesi. Veresi tarvitsee happea.


2. Juo vettä REILUSTI! Purista veteen sitruunan mehua ja lisää siihen laadukasta suolaa (käsittelemättömät suolat kuten meri tai vuorisuola). Hyvä määrä vettä on n. 3-4 L päivässä.
Muistathan että olet 70% vettä. Pitääksesi aineenvaihduntasi ja lymfajärjestelmäsi käynnissä,sinun on juotava, ja nimenomaan vettä. Jos pissa on kovin keltaista, juot liian vähän.Kun ihminen tuntee janon, ollaan jo pienessä nestevajauksessa.

3. Syö oikeaa RAVINTOA, eli ravintoa mistä saat mm. antioksidantteja,vitamiineja,kivennäisaineita, entsyymejä, luonnollisessa muodossa! eli siis suosi luomua, syö PAAAALJON vihreää. Vihreä sisältää sähköä, jolla kehosi hermoimpulssit toimivat.Syö siis värähtelyä ;)
Hyvä tapa lisätä vihreää ruokavalioonsa on vihersmoothie ja viherjuoma. Vihersmoothiesta ehdottomasti lisää jatkossa. Tässä yksi simppeli ohje vihersmoothielle jos et ole ennen sellaista tehnyt: 1 ruukku luomu tammenlehtisalaattia, 200g mustikoita, 1 luomubanaani ja tarvittaessa vähän luomuhunajaa makeudeksi.

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Rakkaudesta vol. 2


Tää on niiiiin itteä kiehtova aihe :) Oli erikoinen fiilis tajuta reilu vuosi sitten etten ollut ikinä RAKASTANUT, vaikka siis olin sitä kuvitellut todella tehneeni. Rakkauteni ei kuitenkaan ollut aidosti hyväksyvää, se perustui odotuksiin ja omiin pelkoihini. Se oli itse asiassa aika itsekästä, vaikka sitä ei millään olisi toki tuolloin myöntänyt. Mun mielestä tää on varsin yleistä yhteiskunnassamme. Malli rakkautetaan otetaan tietenkin sieltä kotoota, ja muusta ympäristöstä. Telkku ja leffat sun muut antaa rakkaudesta aika väärää kuvaa, johon me ollaan tahtomattamme samaistuttu. Jos joku kuitenkin tulis ja pelastais…? Näissä tunteissa ei ole mitään arvosteltavaa taikka ”väärää”, hyväksytään vaan tosiasiat. Ja kyllä ne tosiasiat joskus sattuu aika kovastikkin. Muistan vuosi sitten tajunneeni myös etten juurikaan ollut saanut sitä aitoa, riippumatonta rakkautta. Onneksi siitä kuitenkin olen myös saanut kokea ja tuntea, ja nyt koen osaavani antaakin, toki opeteltavaa on varmasti vielä <3 

Rakkaus ei odota mitään vastineeksi siitä että tekee hyvää.
Meillä on tapana yhdistää rakkaus ja hyvyys Vetovoima perustuu aavistukseen että toinen voi tuoda jotain hyvää elämäämme. Tämä ”hyvä” voi olla jotain hyvin pinnallistakin. Joillekkin miehille se on usein kauneutta ja mukautuvaisuutta, naisille esimerkiksi luotettavuus ja hyvätuloisuus. Ihmistä ei voida kuitenkaan määritellä ”hyväksi” tiettyjen ominaisuuksien vuoksi, hyvyys on olemisen ominaisuus. Tätä voi olla vaikea nähdä uskomustensa ja kuvitelmiensa lävitse. Oletko kokeillut luopua uskomuksistasi ja ottaa ihmiset ja tapahtumat oikeasti sellaisinaan kuin ne tulevat? Ilman ”pitäisi” ajattelua. Oikea rakkaus ei arvota ihmistä tekemisten tai tekemättä jättämisten mukaan. Kun tiedämme että hyvyys on osana jokaisen syvintä olemista,( tuomme sitä esille eri tavoin ja joillakin hyvyys on valitettavasti kätkettynä suuren vihan ja pelon taakse, mutta jokainen meistä syntyy vilpittömänä) joten lakkaamme odottamasta muilta palkintoja tai tunnustuksia siitä että teemme hyvää. Rakkauttamme ei ansaita vain silloin kuin meille ollaan hyviä, rakkaus on elämässämme vakio. Emme arvota tai punnitse ihmisiä, otamme heidät vastaan sellaisinaan, ja tarvittaessa tuemme ja kannustamme ihmistä omalla polullaan. 

Rakkaus ei arvostele eikä elä arvostelun pelossa.
Meillä kaikilla on salaisuuksia, tms. asioita joita emme halua toisille jakaa. Joten meillä kaikilla on taipumusta elää arvostelun pelossa, joka saa meidät entistä visummin elämään kuoressamme, jossa emme luota taikka ruoki rakkautta. Jokin meissä luulee että muut tuomitsevat tunteemme,ajatuksemme ja tekomme yhtä rankasti kuin me itsekin. Tällä itsensä tuomitsemisella on toinenkin puoli- etsimme ensin vikoja muista tunteaksemme olevamme suojassa muiden arvostelulta. Emme voi nähdä itseämme paremmassa valossa vaikka pyrkisimmekin näkemään toiset heikommassa valossa. Keskittymällä muiden arvosteluun lykkäämme samalla hetkeä jolloin omat ”salaiset tuomiomme” tulevat päivänvaloon. Tuo varjot valoon, ne muuttuvat valoksi. Sinä ansaitset rakkauden juuri siksi ja kaikesta huolimatta, anna sitä muillekkin, juuri siksi ja kaikesta huolimatta. 

Rakkaus on oppinut erottamaan toimintansa uskomuksistaan ja epäilyistään etteikö olisi rakastamisen arvoinen.
Olemme kaikki syntyneet lapsina, heikompina ja vailla samaa valtaa kuin aikuiset. Olemme pyrkineet luonnostaan toimimaan siten ettei meitä loukattaisi millään tavalla fyysisesti taikka henkisesti.Loukatuksi tuleminen on yleensä valtakysymys. Jos ei ole valtaa, ei kykene loukkaamaan vallanpitäjiä. Olemme oppineet miellyttämään tai kapinoimaan vallanpitäjiä vastaan.Joskus teemme molempia, olemme niin hämillämme. Menneisyyden jättämä jälki on syvällä ja käyttäydymme usein tiedostamattamme kuin avuttomat lapset.  Jatkuva kilttinä olo taikka todistelu ei saa muita rakastamaan meitä. Todistelet sillä vain itsellesi. Katso maailmaa huomioiden uskomuksesi ja oletuksesi jotka kohdistuvat muihin. Olet rakastamisen arvoinen sellaisenaan. Katso maailmaa niin kuin se on, älä tyrkytä muille sinun ”silmälasejasi” (tapaasi katsoa maailmaa). Vastaa rakkaudella  vaikka saisit itse vastaan kiukkua. 



Rakkaus osaa antaa kaikilla tasoilla.
Vastavuoroisuus saa rakkauden virtaamaan, ilman sitä rakkaus juuttuu paikalleen, Opetellessamme antamaan vilpittömästi, törmäämme sisimpäämme pinttyneeseen ehdollistumiseen. Ollaan totuttu pitämään kiinni mielihyvästä, eikä toisen kohtaaminen realistisesti aina tunnu hyvältä. On reaktiomme välttää tuskaa, näemme helposti vain sethetkisen pahanolon sen sijaan että ymmärtäisimme asiat ja tilanteet kokonaisuuksina, mitä seurauksia on jatkossa jos esim. jätät avoimesti kuuntelematta toista, koska et tunne kuin oman pahan olosi, tms. Kiinnipitäminen ja tarrautuminen on omistushalua. Jokainen joka on ollut hyvin omistushaluisessa suhteessa tuntee sen tukahduttavan vaikutuksen. Onko rakkautta että toinen kokee toisen elämässä kaiken uhkana , eikä anna tämän elää omaa elämäänsä? Tilan antaminen ei ole yksinkertaista taikka helppoa, sekin on hyväksyttävä. Pitää olla todella halukas suomaan toiselle tämän koko olemassa olo. On saatava ilmaista vapaasti omat tunteet , ajatukset , reaktiot ja tahtonsa. On myös kyettävä näkemään toisen paras, sotkematta sitä omaan parhaaseesi. Toiselle paras on sinullekkin paras. Jos toinen tekee ”uhrauksen” , jättämällä jonkun itselle tärkeän asian pois, se on kuitenkin vastassa tulevaisuudessa. Rakkaus luottaa , uskoo  ja kannustaa. 

Rakkaus ei odota muilta, kun rakkaus haluaa jotain, rakkaus antaa sitä itse.
Rakkaus koetaan yleensä ihmissuhteessa. Jollei kukaan rakasta meitä rakkauden tunteilla – lämmöllä äidin sydämessä, ystävyyden riemulla, intiimiyden kiihotuksella – ei ole virikkeitä. Rakkaudettomuus koetaan usein yksinäisyytenä. Ihmiset jotka ovat yksin löytävät harvoin kannustinta lähteä tutkimaan rakkautta itsessään, vaan sen sijaan odottavat että jonkun kanssa syntyy yhteys tai etsivät sellaista. Näin alkaa riippuvuus muista ihmistä, luomme odotukset että joku/muut saavat meidät tuntemaan itsemme kokonaisvaltaisesti ja pysyvästi rakastetuiksi. Moitimme niitä jotka eivät ole odotukisamme ja kuvitelmiamme vastanneet, hypimme ehkä suhteesta toiseen etsien aina ”sitä jotain” itsemme ulkopuolelta. Syy ei ole kenessäkään. Syy on kykenemättömyydessä luoda rakastavaa suhdetta itseen. Romanttiselle rakkaudelle on tilaa kun rakastat ja hyväksyt itsesi. Oikea rakkaus haluaa antaa vilpittömästi, miettimättä tai odottamatta mitään vastineeksi. Aito rakkaus on onnellinen jo antamisesta. Antamisen ei tarvitse olla mitään materiaalia, vaan antaminen on ennen kaikkea uskoa, tukea, vilpitöntä kuuntelua ja ymmärrystä. Kun rakastat aidosti, ylität omat pelkosi ja rakastat niistä huolimatta. Jos esimerkiksi parisuhteessa kaipaat enemmän läheisyyttä, sen sijaan että osoitat mieltäsi tai odotat sitä salaa toiselta ja koet tyytymättömyyttä, oletko kokeillut antaa itse läheisyyttä lisää? Vaatii ”munaa” päästä yli odotuksistaan ja antaa itse vilpittömästi lisää. Se palkitaan varmasti ainakin jollakin tavalla. Kaikista vaikeinta voi erimielisyyksien keskellä sanoa toiselle rakastavansa. Se juuri kannattaa tehdä. Sanalla ”jos” ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa.

tiistai 14. syyskuuta 2010


Olkoon ruoka lääkkeesi- Hippokrates

Nykyään lehdet ovat pullollaan erilaisia laihdutus ohjeita, kuntosaleilla mitä erikoisempia ryhmä tunteja ja yhteiskuntamme muutenkin varsin suorituskeskeinen. Olemmeko unohtaneet näiden erilaisten tyylisuuntien ja ohjeiden keskellä kuuntelemaan omaa kehoamme ja hyvinvointiamme, ja unohtaneet että yksinkertaisuus on usein se joka toimii parhaiten. Siinähän tässä on kyse, mikä toimii ja mikä ei. Ja mikä toimii pitkässä juoksussa, tuoden sinulle ja lähimmäisillesi hyvinvointia, iloa ja ennen kaikkea terveyttä :)
 
Ruuan tehtävä on ravita ja antaa energiaa, ei väsyttää. Kehomme ja mielemme ovat yhtä, olemme mitä syömme. Kehosi kertoo sinulle voiko se hyvin. Erilaiset oireilut kuten päänsäryt, vatsavaivat, kuiva iho , masennus , tms. ovat kehosi tapa yrittää kertoa sinulle että kaikki ei ole hyvin. Terveys on luonnollinen tila, josta olemme valitettavasti tällä hetkellä yhteiskunnastamme varsin kaukana, sen kertoo jo sekin että suomessa enemmistö on ylipainoisia. Täällä sairastetaan enemmän kuin koskaan. On siis juuri oikea aika huolehtia itsestään kokonaisvaltaisesti, mutta tehdään se tällä kertaa rennosti, nauttien ja luonnollisesti.
Monella meistä on mielikuva että suomalainen ruoka olisi puhdasta ja laadukasta? On kuitenkin hyvä tiedostaa että suomalainen syö keskimäärin 7 kg lisä, - säilöntä ja torjunta aineita. Kehomme joutuu näin näiden vieraiden aineiden suodattimeksi, eikä kerkeä poistamaan näitä epäluonnollisia aineita joita kehomme ei tunnista. Tästä seuraa se että elimistömme joutuu varastoimaan näitä aineita kehoomme, ja on selvää että sillä on suuri merkitys niin mielen kuin kehommekin hyvinvointiin. Rasvasolu on hyvä esimerkki minne elimistömme joutuu näitä happamia yhdisteitä eli lisä- ja torjunta aineita laittamaan. Tämä kiinnostaa etenkin kaikkia painonsa kanssa kamppailevia..



Pitkälle prosessoitu ja tuotettu ravinto ei sisällä meille elintärkeitä ravintoaineita tarpeeksi. Kehomme optimaalisen toiminnan kannalta mineraalit, kivennäisaineet, fytoravinteet yms. ovat ensisijaisen tärkeitä. Ilman meille ehdottoman tärkeitä ravinteita kehomme hermojärjestlemä,aineenvaihdunta, suolentoiminta ja tuhannet muut kehon prosessit eivät pääse toimimaan tavalla jolla ne voisivat toimia. Länsimaissa erilaisiin oireisiin ollaan niin totuttu , että niitä pidetään normaaleina. Hyvä ja iloinen uutinen onkin siinä että voit lisätä omaa elinvoimaisuuttasi ja vireyttäsi uskomattomalle tasolle!

Negatiivisiin asioihin keskittyminen ei kuitenkaan rakenna mitään, se ei muuta mitään. Keskitytään uuden tuomiseen, uusiin mahdollisuuksiin, laatuun , puhtauteen, ravitsevuuteen ja maukkauteen! Näin voidaan vapauttaa sitä kehomme ja mielemme kapasiteettia, mitä meissä kaikissa on! Elimistömme uusiutuu jatkuvasti, käytännössä 7 vuodessa jokainen kehosi solu on uusiutunut! Annetaan kehollemme työkalut ja ympäristö missä se voi toimia puhtaasti!
 

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tuunattuja mietteitä

Olin kirjoittanu tän postin näköjään heinäkuussa ja se oli jäänyt julkaisematta.. Nyt kun sitä luin nousi pieni puna poskille :) Oli hyvinkin "vihree" vaihe selkeesti menossa.Tärkeintä on kuitenkin se mikä toimii. En mitään ylivetänyt tai positanut, vaan lisäilin etenkin loppuun tämän päivän ajatuskia, joten saattaa olla koko postaus yhtä sekametelisoppaa :D

Mikä ihmeen luonto yhteys…?
Ihminen on polveutunut apinasta , ollut yhtä luonnon kanssa, ei ollut kellonaikoja, käskyjä, normeja tms. Oli mm. tarpeet ja luontaiset vaistot. Tuolloin ihminen mm. vältti luonnostaan syömättä myrkyllisiä kasveja, tiesi intuitiolla ravita itseään oikeilla ravinteilla.

Vastasyntyneellä on syntyessään yhteys kaikkeen, ei erota itseään ympäristöstä.Ei ole ennakkoluuloja tai epäilyksiä. On ihmetystä ja kiinnostusta ympäristöä kohtaan. Elämä pyörii luontaisten tarpeiden ympärillä, mutta lapsi tietää itse milloin nukkua ( no silloin kun väsyttää) ja milloin herätä. Ei lapsi ymmärrä että vanhempien täytyisi saada nukkua juuri tiettyyn aikaan, ei lapselle ole sellaista käsitystä kuin aika. Mistä ruoasta lapsi luontaisesti pitää? Olen nähnyt valokuvia jossa minulle syötetään perunaa ekan kerran, enkä todellakaan tiennyt että sen ikänen lapsi voi näyttää niin kauhistuneelta.. Ei tainnu olla peruna hyvää :D Hedelmä ja kasvissoseista taas olen kuulemma pitänyt kovasti. Kertoo mielestäni jo hyvin siitä, että kyllä sitä jo lapsena on aikamoinen ”luonnontietämys” itsessä, mikä tekee minulle hyvää ja mikä ei.



Siihen aikaan ( Voi niitä aikoja, onhan siitä jo peräti reilut 23 vuotta :) ) oli kuitenkin tapana syödä käsiteltyä ruokaa, valkosta makaronia, eineksiä yms. Näin valtaosa teki. Niimpä minäkin totuin niihin ja aloin jopa tykätä niistä. Keho pyrkii aina sopeutumaan…Kuten maitoonkin, ihminen on aikoa nisäkäs joka juo maitoa aikuisella iällä.Ja monet taitavat aika vaivaisiksi maidosta tullakkin. Toki siihenkin on jo vuosien aikana totuttu, joten oireet ovat nykyään "pieniä", mitä nyt turvottaa ja vatsaa vääntää, iho kukkii ja hengitystievaivoja ilmenee, limaa kertyy..
Itse olen entinen maitorahkan suurkuluttaja, ja voin itse sanoa voivani muuuchos bettres kun en enää maitoa "käytä". En kuitenkaan sitä seinään lopettanut, alkuun lisäilin sen kaveriksi viherpirtelöt, luomujugurtit, tms. Ei sitä kauaa enää tosiaan kaivannut. Makuaisti on tottunut näihin luonnottomiin juttuihin kuten säilöntäaineisiin ja muihin. Se tottuu niistä kyllä myös pois. Keho herkistyy kun puhdistut.

Vois varmaan palata sinne aiheeseen :) Muistan etten juurikaan osannut nauttia luonnosta n. 10-17vuotiaana. Olin tainnut kadottaa aika hyvin yhteyden itseeni, intuitiooni, luontoon ja vaistoihini. Pidin itseäni erillisenä kappaleena, erillisenä kaikesta.
N. viitisen vuotta siitten huomasin miten hyvää luonnossa kävely teki. sain ajatuksia rauhottumaan, välillä koin ihme ns. ”välähdyksiä”, eli esim. ongelmien ratkaisemista tai muuta ymmärrystä, kehitystä sen hetkisessä tilanteessa ilman että niitä asioita edes aktiivisesti ajatteli. en tuolloin kuitenkaan kokenut minkäänlaista yhteyttä siihen kaikkeen, mutta huomasin miten luonnossa liikkuminen toimi, ja jatkoin sitä.
Kuluneen vuodenaikana olen alkanut tuntea luontoyhteyttä. Olen kävellyt oikeastaan päivittäin nyt kesällä paljain jaloin, viettänyt aikaa ulkona luonnossa mm. lukien, koneella kirjoittaen (kuten nyt  ), meditoiden, joogaten, juosten, ihmisten kanssa ja yksinäni. Nyt todella näen ympärilleni. Ja kuulen. Ennen se mikä oli ympärilläni kokoajan jäi huomaamatta kun ajatukset seikkailivat hätiköiden päässäni. Ei ollut tilaa olla läsnä.

On ihana koskea kävellessään lempeästi kukan lehtiä, kokeilla miltä puun kuori tuntuu, olla vain läsnä. Saattaa yhtäkkiä pompata ihmeellisiä mielihaluja, ja olen niitä kuunnellutkin. Joskus vaan tulee aivan järkyttävä fiilis pomppia tai spurtata. Tai mennä vaikka maahan makaamaan. Maistaa kuusenkerkkää. How freak is that? Ei musta enää ollenkaan, vaikka vuos sitten olisin harkinnu itteeni hoitoon viemistä tälläsessa tilassa :D

Se että osaa vain olla, tuo tilaa kehitykselle ja kasvulle. Pelkää puunhalailu ei minua ainakaan tyydytä, vaikka se sillä hetkellä onkin täydellistä.Vastapainoks hihhuilulle voikin sitten kuunnella laatu audioita, kehittää itteään ja sitä myötä ympäristöään, käydä epämukavuusalueillaan ja pitää hauskaa 
Halitaan niitä puita, mut mietitään myös sitä miks ne on tälle maapallolle luotu? Mikä on niiden tehtävä? Mikä on ihmiskunnan tehtävä? Pelkkä oleminen lootusasennossa ei tuota loppupeleissä kenelläkkään ikuista rauhaa tms. ( sori että yleistän :) ) , sillä ihminen on luotu luomaan uutta. Evoluution luonne on kehitys ja "ongelmien ratkaisu"  uuden luomisella, ja se tapahtuu mielestäni kehon-mielen ja sielun yhteistyöllä.



Mieli on aivan loistava työkalu, kunhan sitä käyttää toimivasti ja oikein. Jos on vaikeaa olla paikallaan 5min. ilman että ajatukset harhailevat sinne sun tänne, niin sitten suosittelen sen mielen rauhoittamista meditaatioin ja rentoutumisin. Kun kykenet läsnäoloon , pystyt käyttämään mieltäsi tietoisesti oikeasti hyvään niin että ympäristökin voi kehittyä. Tosi asia on että jo sillä että vaikutat itseesi, vaikutat lähimmäisiisi, ja he aina eteenpäin.Ja tietenkin myös näin sinuun voidaan vaikuttaa :)

Me voidaan oikeasti luoda yhdessä terveempää,hyvinvoivempaa ja tietoisempaa yhteiskuntaa.
Uutta ei luoda valittamalla siitä mikä on huonosti, vaan niin että hyväksyy tosiasiat tosiasioina (oli ne sitten miten paskamaisia tahansa) , ja miettii miten voi toimia sen eteen. Stressaantunut ja hälisevä mieli tuskin omaa voimavaroja tällaiseen. Ja siksi onkin tärkeää otta se aika itselleen, tarkkailla omia ajatuksia ja tunteita, purkaa  matkalla kertynyttä tunnekuonaansa ja uskomuksiaan, rauhoittaa mielen hälinä. kapasitetti kasvaa sitä myötä aikapaljon muuhunkin, i guess..

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Se on syssy nysse

Viime viikon huima nlp-practioner kurssi takana, ei voi muuta sanoa ku huh huh :) Sellasta tykitystä alitajunnalle ja mielelle että ei voi ku ihmetellä tätä meidän tiedostomattoman mielenmahtia ja valtavuutta. Tiedostamaton mieli siis luo toimintamme ja käytöksemme ja näihin taas voi ja kannattaakin vaikuttaa tietoisen mielemme avulla, se toimii meinaan suunnan antajana tiedostomattomalle mielellemme.

Tietoinen mieli asettaa tavoitteet -> tiedostamaton toimii

Valtaosa ihmisistä keskittyy siihen mitä EIVÄT halua. Asiat joita ei haluta, jotka pelottavat tms. eivät kehitä meitä sitä kohti mitä HALUTAAN. On toki hyvä tietää mitä ei halua, mutta valitettvasti valtaosan ajatukset vellovat VAIN siinä. Entinen negativitisti ilmoittautuu right here, valtaosa energiasta meni sen kelailuun mistä ei pidä, mikä tuottaa ikävää oloa yms. Sittemmin kun on oppinut keskittämään fokuksensa siihen mitä nimeomaan tahtoo on tuloksetkin olleet ihan toisenlaisia ;) Tästä voi myös helposti tehdä itelleen perkeleen, keskittymällä "sitten kun" elämään, ei olla tyytyväisiä hetkessä vaan kuvitellaan että se onnellisuus lymyää aina jossain, tulevassa, saavutuksessa tai materiassa, toisessa ihmisessä, mieli kyllä osaa keksiä meille juttuja  jotka saatuamme olisimme VIIIMEIN happy ja blissed. Itse en oo tällästä ihmistä vielä tavannut, vaan huomannut itse että ne saavutukset joiden on kuvitellu tuovan onnea, antaakin pienen lyhyen hetken valheellista tyytyväisyyttä, jota seuraa tyhjyys. Jos aika näitten pienten valheellisten tyytyväisyyden hetkien välillä onkin yhtä stressiä ja painamista ,onko se todella sen arvoista? Tätä kuviota itse toistin muutamaan kertaan ennen kuin hyväksyin ja aloin rakastamaan sitä mitä on NYT.



On hyvä tietää mitä haluaa,mutta nautithan silti jo siitä kaikesta mitä sinulla on?
Me valitaan itse tunteemme ja ajatuksemme, ja se on mielestäni parhainta mitä meillä on <3 Meditointi ja rentoutus harjoitukset rauhoittavat mieltäsi ja ajatuksiasi , joten käytät niitä rakentavasti, kehittäen, sinua ja ympäristöäkin auttaviin asioihin. Sumuinen mieli jossa ajatukset ja pelot blurraa nonstoppina, ei kehitä juuri muuta kuin masennusta, pelkoja ja tyytymättömyyttä. Mieli on upee työkalu, käytetään sitä viksusti ;)

Kun tarkkailet omia tavoitteitasi , huomio kenen asettamia ne ovat? Nykyään telkkari, lehdet, ympäristö, yhteiskunta ja etenkin omat rakkaat vanhempamme odottavat meiltä erilaisia asioita, joita emme ehkä itse halua tai ne eivät tunnu meistä hyvältä. Kaikki muuttuu kuitenkin helpommaksi kun erotat muiden odotukset ja omat tavoitteesi toisistaan. Tee sitä mistä pidät :)

 Meillä toki on myös asioita "jotka vain pitää tehdä", mutta voit silti karsia elämästäsi paljon turhia energia syöppöjä, saaden näin elämääsi kummasti lisä aikaa, tehdä sitä mikä on olennaista : ELÄÄ <3

Voit listata paperille asioita jotka sinun pitää tehdä (tai anna tulla vaikka monta paperillista, kunhan kirjoitat kaiken mitä todella on tehtävä, roskien viennistä alkaen :) ) , ja kokeile pystytkö vetämään puolet näistä asioista yli.
-Tarkastele listaasi ja laita " Pitää" sanan tilalle HALUAN asioiden kohdalle jotka ovat sinulle tärkeitä ja jotka ovat koko tulevaisuutesi kannalta tärkeitä .
-Kirjoita AION "sana pitää" sanan tilalle niihin kohtiin kotka ovat oikeasti kiireellisiä ja oikeasti tärkeitä.
- Ympyröi ne asiat mitkä aiot tehdä ja laita vielä perään että milloin ,tms.
- Listalle jää varmasti vielä asioita jotka sinun tehtävä vaikka  ne eivät olisikaan sinulle tärkeitä, karsi mitä pystyt ja tee marisematta asiat jotka vaan täytyy tehdä. Märehtimällä niitä se vie energiatasojasi alaspäin ja sitä et varmasti halua :) ( roskien vienti on perseestä, mutta se on uudenlainen kokemus kun laittaa päässään soimaan vaikka cheekin jippikayjein :D )
mutta tiedä että yleensä noin puolet asioista joita mielessäsi pyörii voisit jättää pois, vapauttaen näin lisää energiaa oikeasti tärkeille asioille, ja ne tärkeet jutut voikin sitten tehdä keskittyen ja luovasti :)

Keep it simple baby ja sillä on väliä mikä toimiii! Jos stressi ei toimi ,niin olisitko valmis kokeilemaan toista tyyliä ?

maanantai 6. syyskuuta 2010

Löööööv

Mikä voima rakkaudella onkaan! Enkä tarkoita nyt pelkkää romanttista-rakkautta vaan rakkautta yleensäkin.
On mm. tutkittu että sydänkohtauksen saaneet parantuvat nopeemmin jos kokevat olevansa rakastettuja. Näin ollen potilas joka on saanut lievän sydänkohtauksen mutta ei koe olevansa rakastettu parantuu hitaammin kuin potilas joka on saanut laajan sydänkohtauksen mutta kokee olevansa rakastettu. Työskennellessäni sairaaloissa huomasin samaa, yksinäiset vanhukset olivat niitä sairaimpia. Vanhemman sukupolveen kulttuuriin lisäksi kuului ettei omista murheista puhuttu. Suru,pelko, viha tms. tunteet olivat häpeällisiä. Ei ihmekkään miten sairaita ihmiset tänä päivänä ovat! Kätketyt tunteet sairastuttavat. Maksa varastoi kätkettyä vihaa, perna taas pelkoa.

Rakkaus on mielestäni eriasia kuin nautinto. Nautinto kohdistuu johonkin ulkoiseen, johonkin joka tuottaa sinulle rakkauden tunnetta sen hetken kuin nautinto kestää. Syödään suruun, stressiin , pelkoon. Juodaan yksinäisyyteen ja riittäähän noita keinoja kokea hetkellistä hyväksyntää, rakkautta.
En todellakaan halua tuomita näitä tapoja ja tiedän todellakin tarpeen siihen hetkelliseen mielihyvään ja rakkauden kokemiseen. Kaikki me tiedämme. Kaikki me haluamme olla onnellisia ja voida hyvin. Tarpeeksi kauan tunnettuani ”kaikki on hyvin, mutta tyhjä olo”, lakkasin etsimästä vastausta muualta kuin itsestäni. Rakkautta ja hyväksyntää on tullut haettua ruuasta, juomasta, toisista ihmisistä, harrastuspiireistä tms.  Nämä ovat kaikki toki ihania ja elämään sisältöä tuovia asioita, mutta pitkällä aikavälillä riippuvuus jostain koituu ongelmaksi. 

Onni kärsii menetyksestä. Tämä on todettu jo vauvoilla, jos esim. vauvan yläpuolella roikkuu 10 mobilea , ja niistä otetaan 2 pois, vauva alkaa itkemään ja tulee onnettomaksi. On myös tutkittu miten syvällä ihmisessä on tarve kokea hallinnan tunnetta,  pienille lapsille on tehty koe jossa vauvat saavat vetää erilaisista naruista jolloin paljastuu erilaisia kuvia, ja tästä lapset pitävät. Jos järjestelmää muutetaan, lapset tulevat onnettomiksi. Jos taas kuvat vain ilmestyvät lapset tulevat pelokkaiksi. Elämässä ei voi olla turvallisuuden tunnetta jos se riippuu ULKOISISTA tekijöistä, sillä todellisuuden muutokset ovat ennalta arvaamattomia eikä niitä voi hallita. Tämä on ollut itselleni suuri oppi, ja etenkin sen todellinen sisäistäminen.  Turva tulikin sieltä mistä hallinta loppui. Asiat ja tapahtumat, reaktiot  , tunteet on otettava sellaisinaan. Käytöstään ja omaan matkaansa voi vaikuttaa, ja kannattaakin :)
  
Biokemikaalisissa tutkimuksissa on eristetty tiettyjä nautintoon liittyviä aivokemikaaleja, erityisesti paljon puhuttu serotoniini. Korkeat serotoniini arvot ovat tyypillisiä henkilöillä jotka kokevat itsensä onnellisiksi, kun taas riittämättömät serotoniini arvot on yhdistetty jo kauan masennukseen.Serotoniinin tuotanto vilkastuu ihmisen ollessa onnellinen. Onni on siis aivojen saama virike J Ikävä kyllä reaktiomme heikkenee, kun samaa virikettä toistetaan. Maku joka aikoinaan oli niin makea, onkin nyt ”ihan hyvä” tai eltaantunut .On tärkeää perustaa onnensa pohjalle joka ei muutu tai ”kulu”. Rakkaus on abstrakti käsite. Rakkautta on todella vaikea kuvata, jos siitä poistetaan kaikki nautintoa tuovat tunteet. Kaikessa abstraktiudessaan rakkaus on voimaannuttava, yhtä tehokas kuin lääkkeet, sekä silloin kuin se on läsnä että kuin se on poissa.

Meillä kaikilla on omat kipupisteemme ja haavamme. Romanttinen rakkaus muuttuu pelottavaksi kun näitä haavoja, omaa ”heikkoutta” ja keskeneräisyyttä ei voida tunnustaa kumppanillemme. Aito rakkaus on avointa ja riippumatonta. Aito rakkaus ei perustu mielikuviin, odotuksiin tai uskomuksiin. Se perustuu siihen mikä ON. Se että olet itse kokonainen, haavoinesi ja niistä huolimatta, saa sinut rakastamaan toista avoimesti. ei ole mitään mitä rakkaus ei voisi parantaa
.
 Kumppanimme ovat sisimpämme peilejä (kuten muutkin ympärillä olevat ihmiset..). Toista kohtaan tuntemasi viha, ärsyynnys tai pelko on jokin oma sisäinen ristiriitasi. Voit yhdessä rakastavassa ympäristössä käydä näitä ristiriitoja läpi, odottamatta keneltäkään tai miltään muulta pelastusta tai helpotusta.  Polku rakkauteen rikkoo sen yleisen yleisen harhaluulon ”että joku tuolta jostain” tulee ja antaa sinulle jotain mitä sinulta puuttuu. Kun löydät rakkauden, löydät itsesi. 



Muutamia kuvauksia aidosta rakkaudesta <3 

Rakkaus ei odota mitään vastineeksi siitä että tekee hyvää.

Rakkaus ei arvostele eikä elä arvostelun pelossa.

Rakkaus on oppinut erottamaan toimintansa uskomuksistaan ja epäilyistään etteikö olisi rakastamisen arvoinen,

Rakkaus osaa antaa kaikilla tasoilla.

Rakkaus ei odota muilta, kun rakkaus haluaa jotain, rakkaus antaa sitä itse.

Tarkastelen seuraavassa postauksessa aidon rakkauden ominaisuuksia yksityiskohtaisemmin ja kirjoittelen aidon rakkauden puuttumisesta.

Rakastetaan avoimesti kaikkea ja kaikkia <3 ( Hieman hippi lause, mut kokeillaan edes ;) )

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Happo-emäs tasapaino

Tämän aiheen ymmärtäminen ja käytäntöön soveltaminen on mulle ollut kyllä yks parhaimmista jutuista, mitä siis ravintoon tulee. Ymmärsin miten epäterveelliset muka terveelliset elintapani olivat ja miten syvälle ne vaikuttivat kehooni, aina soluihini asti. Personal trainer koulutuksessa siis käytiin läpi eriravitsemus linjauksia, yhtenä niistä siis juuri happo-emästasapainon optimaalisena pitoa ns.” pH dieettiä”. Jukka Harju selitti ja piirsi kiemuraisilla kuvillaan tämän asian mielensyövereihin, ettei elämää voinut enää jatkaa tietoisena siitä miten itseään jatkuvasti myrkytti - tietämättään!

Soluille ravintoa!

• Energian mitatrina pidetään yleisesti kaloria, vaikka energia ei tule ruoan kaloreista, vaan soluista. Kalorien sisältämä energia ei pysty elimistössä tekemään yksinään yhtään mitään, vaan toimii ainoastaan osana SOLUJEN energian tuotantoa. Mm. happi, vesi ja vitamiinit ovat välttämättömiä ja itse ruokaa tärkeämpiä osia solujen energiantuotossa, mutta sisältääkö näistä yksikään yhtään kaloria? NOUP!

• Solun toimiessa ja tuottaessa syntyy välttämättä happamia kuona-aineita, ja näitä jätteitä solu puhdistamaa pois hien, virtsan ja muiden eritteiden mukana. Tämä on siis normaalia aineenvaihduntaa. Nykyinen elintapamme kuten ruokavalio, prosessoidut tuotteet ja lukuisat säilöntä aineet, muut kemikaalit, stressi ja negatiiviset ajatukset saavat solumme tuottamaan happoa enemmän kuin solu kerkeää poistamaan. Solu neste happamoituu ja alkaa syntyä hiivoja, bakteereita ja viruksia. Houston, we have a problem!

• Kun elimistössä on liikaa happoa, se pyrkii poistamaan happoja kovemmalla tahdilla, solu ikään kuin ”vuotaa yli” -> seurauksena flunssat, iho oireet, kuumeilut, päänsäryt, yms. Seuraavan kerran kun olet flunssassa anna sen p*skan vuotaa yli, älä ainakaan lähde tukkimaan solujasi lisää ottamalla flunssa lääkkeitä, sillä ne ovat puhdasta kemiaa, eivät solujen ravintoa. Tukkimalla kehoa lisää siis happamoidut lisää -> sairastelet ja oireilet jatkuvasti. Jos hoidat oireen, syy ei katoa vielä mihinkään. Olemme tottuneet uskomaan että meille vain sattuu asioita ja vain kummasti tulemme kipeiksi. Kaikki on tasan siitä kiinni mitä pistät suustasi ja mielestäsi.

• Keho suojelee itseään itseään hapoilta parhaansa mukaan sitomalla hapot rasvaan ja varastoimalla ne sivuun. Uusi tai uusia rasvasoluja on siis syntynyt ruokittavaksi. Tämä kiinnostaa varmasti kaikkia painonsa kanssa kamppailevia. .

• Jätteitä siis syntyy aina jo solun normaalissa aineenvaihdunnassa , mutta ideana onkin saada jätteiden tuotto ja poisto tasapainoon. Soluille tulee siis antaa parhaat mahdolliset välineet (happi, vesi, vitamiinit, yms.) tuottaa energiaa. Huomaat tämän olossasi pian. Ei enää väsytä aina!

• Autathan kehoasi myös puhdistamaan sinne jo vuosien aikana kertyneet jätteet, kuten antibiootit ja muut lääkkeet, ravinto, stressi ynnämuut. Anna siis elimistön puhdistaa itse itseään! Aloita sillä että lakkaat myrkyttämästä itseäsi  Ajattele tätä vähänkuin tilinä, voit tehdä happamia ”nostoja” ja emäksisiä ”talletuksia”. Näitä talletuksia pitäisi kuitenkin olla 7x enemmän kuin nostoja.

• Happamuutta ja emäksisyyttä mitataan pH-asteikolla 1-14. pH 7,4 on optimaali. Arvot alle seitsemän ovat happamia ja arvot yli 7 taas emäksisiä. keho on siis luonnostaan hieman emäksisen puolella.

Eli siis emästä elämään! ;)

Ruokavalio on kaiken A ja O.

Emäksistä ravintoa on mm. vihannekset ja juurekset, vihreät lehdet, useimmat marjat, idut, sienet ,idätetyt siemenet.

Tankkaa siis vihreää, sitä on mahdotonta saada liikaa. Tästä lähtien alat miettimään miten kerkeät syödä tarpeeksi vihreää päivän mittaan! tähän apuna erilaiset smoothiet, viherjuomat, salaatit, tms.

Happamoittavaa ravintoa on mm. liha, kala, kanamunat, viljat,sokeri, pähkinät, juustot ja teolliset rasvat.

Happamoittavaa on siis lisäksi stressi, pinnallinen hengitys, liian rankka liikunta, negatiiviset ajatukset, yms.

Olet ehkä hämilläsi, meille on opetettu että kaloreita tarkkailemalla ja syömällä vähemmän kuin kuluttaa laihtuu. Meille on myös opetettu että vähärasvainen ruokavalio edistää terveyttä, hiilihydraatteja suositellaan nauttimaan reilusti. Mietitäämpä hetki kuka nämä suositukset ja ohjeistukset on antanut? Yhteiskuntamme ei valitettavasti toimi ihan optimisti, lääkärit saavat proviikoita määräämistään lääkkeistä, sokeri tehtaiden osakkaat laativat ravintosuosituksia ynnämuuta mukavaa. Samalla kun elintarvike teollisuus alkoi räjähtivät kansansairaudet ja ylipaino käsistä , ja nousu sen kun jatkuu vaikka syödäänkin activiaa ja flooran ultrakeveitä. Kappas vaan.

Happo-emästasapainoa korjatessasi huomioi ruoan laatu! Tunkemalla kemikaaleilla suihkutettua salaattia suuhusi ei ongelma katoa. Luomua kehiin <3



Ethän myöskään liiku liian rankasti? Harjoittelu kevyemmin, n. 70% teholla ei tuota happoa, vaan parantaa mm. rasva-aineenvaihduntaa, ja on muutenkin terveydellesi edullisempaa kuin kova huhkiminen.

Vältä stressiä, huolehdi omasta ajasta, rentoudu, meditoi, vaali rauhaa ja rakkautta :)
Voit kysellä henkilökohtaista ohjeistusta miten päästä eroon tästä ongelmasta, ja puhdistat samalla niin kehosi kuin mielesikin 

Ollaan emäksisiii jookos?